Lesz mit elemezni

doszerk - 2017. július 10. 18:00

Továbbra is rendkívül keményen készül a héten kezdődő budapesti vizes világbajnokságra a három dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Mint arról beszámoltunk, a második helyen végzett a miskolctapolcai Vodafone Kupán a világbajnokságra készülő magyar női vízilabda válogatott. A három dunaújvárosi játékossal, Gurisatti Grétával, Kasó Orsolyával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat az ausztrálok elleni 9-9-es döntetlen után 20-8-ra győzte le Új-Zéland együttesét, majd a torna döntőjének is beillő összecsapáson 10-8-as vereséget szenvedett az olimpiai bajnok Egyesült Államoktól.

A viadalt követően Bíró Attila szövetségi kapitány is értékelte természetesen nemzeti együttesünk teljesítményét, s mint azt a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának elmondta, talán az amerikaiak elleni találkozón játszott a legjobban együttese, ugyanakkor a véghajrában elkövetett hibák miatt sajnos elmaradt a remélt bravúr.
- Függetlenül attól, hogy voltak jó periódusai a mérkőzésnek, a vége sajnos nem volt valami fényes. Ilyen értelemben csalódott vagyok, hiszen a meccs nagyobbik részében jól játszottunk, talán jobban is, mint az amerikaiak, ugyanakkor a végén kijött az ő rutinjuk, tapasztalatuk. Bízom benne, tudunk még javulni a vébére, és bízom abban is, hogy nem sok jobb csapat van az amerikai válogatottnál, és ilyen játékkal mindenki ellen ott tudunk lenni. Valóban, úgy készültünk, hogy ennek a meccsnek kell a legjobbnak lennie. Ezért is vagyok valamelyest csalódott, mert benne volt a történésekben, hogy meg tudjuk verni őket. Sajnos a végjátékban megőriztük, hogy a két centerünknek a második negyedtől két hibával álltak a centereink, kicsit fel kellett forgatni a támadásokat. Ennek ellenére nem voltunk rosszak, volt egy-két súlyos egyéni hiba a végjátékban, erre fizettünk rá. A keret tagjai ilyen súlyos hibákat nem követhetnek el, lesz mit kielemeznünk.

Képek forrása: mvlsz/Madar Dávid felvételei

A magyar válogatott tagjai nem sokat pihenhettek a Vodafone Kupa után, hétfőtől szerdáig az amerikai csapattal közösen készülnek tovább a világbajnoki nyitányra, ahol a szövetségi kapitány a hétvégén látott nagy csatára számít, de ezzel együtt arra is, hogy tovább tud fejlődni és javulni csapatunk a budapesti vizes világbajnokságig.

A női válogatott vb-csapata

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE)

A magyar válogatott csoportmérkőzései a világbajnokságon

2017. 07. 16. 20:10 Japán – Magyarország
2017. 07. 18. 20:10 Franciaország – Magyarország
2017. 07. 20. 20:10 Hollandia - Magyarország

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.