"Meg kell nyernünk a csoportunkat!"

Szárszó Lajos - 2017. július 18. 7:43

Kiválóan játszott és két gólt szerzett Gurisatti Gréta a japánok elleni világbajnoki csoportmérkőzésen, ám a dunaújvárosi vízilabdázó már a franciák elleni meccsre készül, melyen természetesen nem lehet más a magyar válogatott célja, csak a győzelem magabiztos megszerzése.

Japán ellen sikerrel mutatkozott be a budapesti vizes világbajnokságon női vízilabda válogatottunk, melynek soraiban három dunaújvárosi játékosnak, Szilágyi Dorottyának, Kasó Orsolyának és Gurisatti Grétának külön szurkolhattunk. Grétát a győztes meccs után kértük értékelésre.

- Mennyire izgultál a találkozó előtt?

- A meccs előtti megbeszélésen említettem csapattársaimnak, hogy egyáltalán nem érzek különösebb izgalmat, de amikor a bemutatásnál a rengeteg néző előtt fel kellett lépnünk a dobogóra, akkor kisebb izgalom fogott el, hiszen ilyen sok szurkoló előtt még soha nem játszottam. Ez azonban a mérkőzés kezdetére teljesen elmúlt. Tudtuk, hogy mi vagyunk az esélyesebbek, ráadásul nagyszerűen felkészültünk a japánok egyedi, szokatlan stílusából is. Gyorsan megnyugodtunk, főként, amikor Bujka Barbara az első támadásunkkor megszerezte a vezetést. Ez azért volt fontos, mert a világversenyek első meccsén a játékosok általában stresszesebbek. A folytatásban fölénybe kerültünk, jól fejeztük be a támadásokat, és ez a nyugalom végigkísérte a találkozót.

- Mit éreztél góljaidnál?

- Természetesen nagyon örültem, hiszen nagyszerű érzés a közönség hangját hallani miután gólt szerzel, és a nevedet skandálják, de ezek társaim remek passzai nélkül nem sikerültek volna. Az első gólom volt a könnyebb, hiszen akkor egy remek keresztpassz után az üres kapuba kellett betennem a labdát. Az egész meccsre az volt a jellemző, hogy társaimmal remekül kiszolgáltuk egymást, így igazi csapatként dolgozva tudtunk győzni.

Képek forrása: mvlsz.hu/Madar Dávid felvételei

- Mit vártok a franciák ellen, hiszen ők - a dunaújvárosi felkészülési mérkőzésekből kiindulva – nem érik el a japánok játékszínvonalát?

- Az elsődleges szempontunk és fő célunk, hogy megnyerjük csoportunkat, melyhez minden meccsen győznünk kell, miközben arra kell törekednünk, hogy minél kevesebb gólt kapjunk. Meccsről meccsre készülünk a folytatásban is, minden meccsen tudásunk legjavát kell adnunk, de a francia válogatottat könnyen le kell tudjuk győzni.

Japán - Magyarország 11–20 (1–4, 3–8, 2–5, 5–3)

Japán: Aoki – Sakanoue, Yamamoto 4, Inaba 1, Noro, Tokumoto, Suzuki. Csere: Arima 4, Kazama 1, Magariyama, Niizawa, Hosoya. Szövetségi kapitány: Hideo Katho.

Magyarország: Gangl – Czigány 1, Szücs G., Keszthelyi 4, Bujka 5, Csabai, Szilágyi 2. Csere: Antal 2, Gurisatti 2, Takács O., Illés, Tóth I. 4, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.