Dunaújváros Hetilap

Minden a tervek szerint halad!

Molnár Emese - 2017. július 6. 7:30

Eddig a tervezett ütemben haladnak a Napsugár Tagóvoda és a Makk Marci Bölcsőde teljes felújításával a szakemberek, akiknek szeptember 2-áig végezniük kell a munkálatokkal.

Bejárást tartott a Béke városrészben található Napsugár Tagóvodában és Makk Marci Bölcsődében Sztankovics László és Hingyi László önkormányzati képviselők az intézmények vezetőivel, hogy megnézzék, hogy állnak a felújítással a szakemberek. Mint azt Hingyi László ismertette, mindkét intézmény teljes felújítására mintegy 300-300 millió forint uniós támogatást nyert el a város. A kivitelezést júniusban kezdték meg, a teljes felújítással pedig szeptember 2-ig, a nevelési év kezdetéig kell végezniük a szakembereknek.

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője elmondta, egyeztetésen voltak a kivitelezőnél, ahol tájékoztatták őket a felújítási munkálatok ütemtervéről. Bár szoros a munkafolyamatok ütemezése, de eddig mindennel úgy haladnak, ahogy azt tervezték. A felújítás a nyár végéig tart, a terv alapján augusztus 30-án és 31-én már az óvoda takarítása, visszaköltöztetése lesz a feladat. Gyenes Józsefné hangsúlyozta, nagyon örülnek a felújításnak, hiszen egy szép, modern környezetben fogadhatják majd a gyerekeket.

Sztankovics László választókörzetéhez tartozik a bölcsőde. Mint mondta, a bontási munkálatokkal végeztek, és már az építésen dolgoznak a szakemberek, kezdve az új villamossági és gépészeti rendszer kiépítésével. Varga Éva Anna, a bölcsőde vezetője hozzátette, a pályázat kifejezetten az energiahatékonyság növelésére irányul, így új ablakokat, ajtókat, hőszigetelést is kap az épület, valamint 16 millió forintot fordíthatnak eszközbeszerzésre, így új bútorok is lesznek a bölcsődében. Azt is mondta, jelen állás szerint szeptember 1-jén fogadni tudják a gyerekeket egy kívül-belül megszépült épületben.

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: elkezdődött a lomtalanítás

DSTV: elkezdődött a lomtalanítás

2023. már. 21.

A tavaszi sorozat első akciója a Római városrészben volt múlt szombaton, derül ki a DSTV összegzéséből. A lomtalanítást az elmúlt időszakban bevált gyakorlat szerint szervezi az önkormányzat és a Dunanett Kft. – szinte minden hétre jut alkalom. Hangkép.

DSTV: újra nyitva az adománykuckó

DSTV: újra nyitva az adománykuckó

2023. már. 20.

Ismét megnyitotta kapuját Adománykuckó, derül ki a DSTV összegzéséből. A Törő Anikó irányításával működő a Római városrészi karitatív bázis módosított az adományozás feltételein, de töretlen lendülettel várja mind az adományozókat, mind a rászorulókat. Hangkép.
 

Padok, parkok, játszóterek, járdák és útszegélyek újulnak meg

Padok, parkok, játszóterek, járdák és útszegélyek újulnak meg

2023. már. 18.

A kellemes márciusi időjárás sokakat kicsalogat a betonrengetegből, szívesen megyünk a parkokba – Mezei Zsolt városüzemeltetésért felelős alpolgármestert arról kérdeztük, hogyan áll a város tavaszi nagytakarítása?

"A lényeg változatlan: Dunaújvárosért dolgozom továbbra is!"

"A lényeg változatlan: Dunaújvárosért dolgozom továbbra is!"

2023. már. 17.

Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági alpolgármestere, a 6-os választókerület önkormányzati képviselője a héten jelentette be, hogy a Párbeszédet, annak országos elnökségét elhagyva, mostantól a Demokratikus Koalíció tagjaként folytatja munkáját. 

Fontos változások várhatók a buszközlekedésben májustól

Fontos változások várhatók a buszközlekedésben májustól

2023. már. 17.

Először a koronavírus járvány, majd az energiaárak írták át az életünk szinte minden mozzanatát, ami érthető módon érintette a városi buszközlekedést is. Most módosul a rendszer – a diákok és nyugdíjasok éves bérlete 1200 forint lesz!

Iváncsa szerint nekünk nem jár pénz. Szerintünk jár! És baj, ha nem jut!

Iváncsa szerint nekünk nem jár pénz. Szerintünk jár! És baj, ha nem jut!

2023. már. 16.

A képviselőtestület mindösszesen 54 napirendi pontban hozott határozatot, köztük számos fajsúlyos kérdésben a Városháza közgyűlési termében ma délelőtt. Fókuszban: Iváncsa!

Tavaszi start: a megszokott módon folytatódik a lomtalanítás

Tavaszi start: a megszokott módon folytatódik a lomtalanítás

2023. már. 16.

Hamarosan elstartol a tavaszi lomtalanítás: a már hagyományos akciósorozat a Római városrészben kezdődik szombaton – négy helyszínen várják a lakókat a kihelyezett konténerek, ahol a már szükségtelenné vált, felhalmozódott eszközeiktől megszabadulhatnak.