Nem volt esély az oroszok ellen

Szárszó Lajos - 2017. július 24. 18:55

A magyar fiú röplabda válogatott becsülettel küzdött, ennek ellenére vereséget szenvedett az orosz válogatott elleni EYOF-nyitányon.

A tegnap esti fergeteges megnyitón a magyar csapat bevonulásakor még felszabadultan integető röplabda csapatunk ma megkezdte szereplését a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A mieink nehéz csoportba kerültek, hiszen a lengyelekkel, a csehekkel és az oroszokkal kerültek össze. Közülük ma este az orosz válogatott várt a Tomanóczy Tibor által vezetett együttesre, melyben négy dunaújvárosi, Csizmadia Tamás, Móró Ákos, Hartyányi Gergő és Kiss Marcell kaptak szerepet. Azt már a meccs előtt tudni lehetett, hogy a papíron jóval erősebb oroszok ellen a tisztes helytállás is örvendetes lenne, ennek ellenére nem feltett kézzel léptek pályára fiaink, akik viszont nagyon megilletődötten kezdtek. Az ellenfél azonnal meglépett 6-0-ra, mely után Kiss Marcell mutatkozott be remek ponttal, majd megpróbálták a fiúk a felzárkózást (3-6).

Ezt követően parádés nyitásokat követően megléptek az oroszok (7-12), majd annak ellenére, hogy a mieink a védekezésbe hatalmas energiát fektettek, egyre nőtt a két csapat közötti különbség (9-16). Ez a különbség állandósulni látszott (12-19), de azért egy-egy szép pontot be tudtunk vinni (15-22), például Kiss Marci tizennyolcadik találata nagy tapsot érdemelt, a vége azonban ennek ellenére sima lett (18-25). Fordulás után gyorsan felvettük a játék ritmusát, így nem alakult ki az első felvonásban látott nagy különbség (2-3). viszont bosszantó hibák be-becsúsztak a játékba. Ezt követően összeszedték magukat fiaink (4-5), az egyenlítésre azonban nem maradt erő, köszönhetően a magyaroknál magasabb orosz játékosok pontos befejező ütéseinek (7-13). Ebből az állásból sikerült elmozdulni (10-14), de még mielőtt felzárkózási esélyünk felcsillant volna, egy bosszantó nyitáshibát vétettünk, majd az ellenfél nyitását nem tudtuk hárítani (10-16). A folytatásban sem tudtak mit kezdeni fiaink a bombaerős nyitásokkal (12-19), viszont volt egy szép sorozatunk (18-24), ennek ellenére a második szettnek is vereség lett a vége (18-25).

Sajnos rosszul indult a harmadik játék (1-6), Tomanóczy Tibor hamar időt is kért, de ez sem segített (2-8). A folytatásban egyre jobban ellépett az orosz válogatott (5-12), innen kellett ismét felpörögi, amely részben sikerült (8-13). Ezt követően több hiba csúszott a mieink játékába, ezzel tíz pontra nőtt a hátrányunk (9-19). Innen már nem tudott visszajönni a meccsbe válogatottunk, akik papírforma vereséget szenvedtek az oroszok legjobbjaitól (11-25). Folytatás holnap délután, amikor az EYOF egyik favoritja, Csehország ellen lépnek pályára a magyar fiúk.

Tomanóczy Tibor, szövetségi kapitány: Nagyon látszott a játékunkon a felkészülési meccsek hiánya. Az első két szettben mutattunk szép dolgokat, a harmadik azonban gyengére sikerült. Nem tudtuk összerakni a fogadási alakzatot, de bízom abban, hogy meccsről meccsre jobbak leszünk.

Magyarország – Oroszország 0-3 (18-25, 18-25, 11-25)

Magyarország: Lukács Zalán, Szabó Bence, Szabó Márton, Horváth Kristóf, Kiss Marcell, Flachner Dániel, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Csizmadia Tamás, Móró Ákos, Fülöp Péter, Kiss Máté, Szabó Barna Frigyes. Szövetségi kapitány: Tomanóczy Tibor.

A magyar csapat menetrendje:
július 25-e 16:30 Csehország - Magyarország
július 26-a 16:30 Lengyelország - Magyarország
július 28-a helyosztók
július 29-e helyosztók
Helyszín: Széchenyi István Egyetem Sportcsarnok

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.