Dunaújváros Hetilap

Önkormányzati gyorssegély a lakástűz károsultjainak

Molnár Emese - 2017. július 13. 10:45

Rendkívüli közgyűlést hívott össze Cserna Gábor polgármester csütörtökre, amelyen hét napirendi pontban kellett döntést hozniuk a képviselőknek.

Támogatták azt az előterjesztést, amellyel 350 ezer forint támogatást nyújtanak a Római körúti lakástűz károsultjainak. Mint azt a DO-n is olvashatták, múlt szombaton délután a Római körút 37-es számú lépcsőházának kilencedik emeleti lakásában csaptak fel a lángok, és a tűz következtében lakhatatlanná vált a lakás. A családnak gyorssegélyt és a felújítási idejére önkormányzati bérlakást biztosított a közgyűlés.

A képviselők arról is határoztak, hogy 32 millió forintot nyújtanak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nkft-nek a sportfejlesztési programjára. Az akadémia ezt a programot (amelyet a Magyar Kézilabda Szövetség is támogatott) TAO-támogatásból kívánja megvalósítani, de szükség volt önrészre is, amely forrást most biztosít számára az önkormányzat.

A júniusi kormánydöntés értelmében a röplabda sportág is bekerült a társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatások (TAO) rendszerébe. A támogatási igazolások kiállítása, felhasználása, elszámolása miatt szükség van arra, hogy elválasszák a hivatásos sportszervezetet az utánpótlás sporttól. Ezt megtették Dunaújvárosban is, így létrehozták a DSE Röplabda Akadémia Nkft-t. Ezzel kapcsolatban került a képviselők elé egy napirend. A közgyűlés mintegy 28,5 millió forint létesítményhasználati támogatást nyújtott a Dunaferr SE-nek az év második felére. A röplabda szakosztályra jutó teremhasználati támogatást, mintegy 11 millió forintot a sportegyesület átengedné az új gazdasági társaság részére, ezt pedig a képviselők határozatba is foglalták.

A közgyűlés mintegy 25 millió forintot biztosít a DVG Zrt-nek arra, hogy a Magyar úton lévő Pentelei Waldorf Iskolában és a Pentelei Molnár János Szakképző Iskolában kicseréljék a kazánt. A két intézmény fűtését jelenleg három kazán biztosítja, amelyen már elavultak. Az önkormányzati támogatásból korszerű, kondenzációs kazánokat építenek be.

További három millió forintot biztosítanak a DVG Zrt-nek a gyepmesteri telep kenneljeinek felújítására. A telep korszerűsítését idén kezdték meg, akkor az épület tetőszerkezetét újították fel. A telepen elhelyezett kóbor kutyák tartási körülményeinek javítása érdekében most a 13 kutyakennelt korszerűsítik.

A rovat további hírei: Közélet

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

2024. máj. 10.

Ha megversenyeztetnénk a város legtöbb dilemmát okozó kereszteződéseit, akkor egészen biztosan a dobogón végezne a Római, a Pince sor, illetve a Martinovics találkozása. Most még.

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

2024. máj. 09.

Hat napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtök délelőtt 9 órára Pintér Tamás polgármester. A rendkívüliség oka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

2024. máj. 08.

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

2024. máj. 06.

Önkormányzatunk pontosan egy évvel ezelőtt kezdte a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel közösen azt a kezdeményezést, amivel szeretett volna segíteni a dunaújvárosiaknak, hogy csökkenthessék a villanyszámláikat. Az ingyenes akció jelenleg is tart, sőt!

Felújítás vár a város legrégebbi óvodájára

Felújítás vár a város legrégebbi óvodájára

2024. máj. 06.

A választókörzetek törvényi felülvizsgálata következtében a Csillagvirág tagóvoda átkerült a 6-os választókörzetbe. Szabó Zsolt, a körzet képviselője ezt követően felkereste az óvodát, hogy a jelen és a közeli jövő feladatait egyeztessék. És már vannak látható változások az óvoda környezetében.

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

2024. máj. 05.

Parádés időben, remek hangulatban tekerték le a hagyományos távot Dunaújvárostól Mezőfalváig, majd vissza a 38. Bringatúra résztvevői szombaton délelőtt.