Szoros siker a felnőttek között

spigott - 2024. május 10. 12:30

Végig vezetve, de nagy küzdelemben aratott 32-31-es győzelmet Budaörsön a DKKA U21-es együttese az NB II-es felnőtt bajnokság csütörtöki fordulójában.

Főoldali és belső kép forrása: DKKA-archív

Rangadó várt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapatára az NB II-es felnőtt bajnokság legutóbbi fordulójában, ugyanis csütörtökön délután fél öttől idegenben, a mieinkkel azonos pontszámmal álló Budaörs U21-es együttesének otthonában léptek pályára kézilabdázóink. Törő Szabolcs alakulata remekül kezdett, korán megszerzett háromgólos előnyét egészen az első játékrész derekáig tartani tudta. Ekkor jött egy kisebb hullámvölgy az akadémisták játékában, de hiába jött fel 10-9-re a házigazda, gyorsan összekapták magukat fiataljaink, akik öt góllal megléptek ellenfelüktől, s ebből négyet meg is tudtak őrizni a félidei pihenőig (13-17).

A térfélcserét követően úgy tűnt, magabiztosan kézben tartják a meccsek kézilabdázóink, akik nemcsak tartották, hanem még növelni is tudták fórjukat, s a 42. percben már 16-10-es vezetésnek örülhettek. A vendéglátók azonban nem adták fel a küzdelmet, nagy hajrát nyitottak, s az 56. percben minimálisra csökkentették hátrányukat, így újra teljesen nyílt lett a mérkőzés (28-29). Az utolsó percekre Megyeri találataival lógott meg újra hárommal a DKKA, s hiába jött vissza megint egyre a Budaörs, tovább már nem jutott, így akadémistáink végül 32-31-es győzelemmel hozták haza a pontokat, amivel feljöttek az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházának második helyére.

Budaörs U21 – DKKA U21 31-32 (13-17)
Gólszerzőink: Borhy Sára 4, Fehér Luca Blanka 4, Maurer Lili 3, Vas Kitti 3, Megyeri Bodza Zsuzsanna 3, Mikó Luca 3, Berki Zsófia Lujza 3, Badacsonyi Edina 2, Dobos Hanna 2, Faragó Kira 2, Bruzsa Lili 1, Deli Anna 1, Csökmei Réka 1.

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.