Dunaújváros Hetilap

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Fábos Zsolt - 2024. május 8. 10:00

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.

Az új körzethatárok kialakítását a törvény írta elő. Ez után pedig olyan utcaszakaszok és persze ott élők is lettek, akik más körzetbe és más képviselőhöz kerültek. A 3-as körzetbe is vannak ilyenek, Motyovszki Mátyás már felvette a kapcsolatot az érintett lakókkal, sőt, már új munkálatok is elkezdődtek: 
– A körzethatárok változása engem is érintett, a Fáy András utca elején egy terület került át a négyesből a hármasba. A lakók jelezték nekem, hogy szeretnének egy járdaszakaszt felújítani, mert sokan és sokat járnak arra. Nos, ez a munka el is készült. Azt gondolom, hogy a lehetőségekhez képest mindent kihoztunk a területből és egy nagyon jó minőségű utat sikerült elkészíteni. Az elmúlt időszakban több murvázott parkolót alakítottunk ki, most ezek teljes felújítása készült el, így most jó darabig kulturált parkolóink lehetnek ezen a területen. Emellett a Fáy 10 előtti parkban az autósok felálltak már mindenhova, így ezen a területen cölöpöket kellett kihelyeznünk. 
A képviselő elárulta: a körzettel kapcsolatban pedig szeretne városrészi összejövetelt bejelenteni, és meghívni az itt élőket, valamint minden érdeklődő városlakót, Castellumi Zsibongó színes kavalkádjára május 11-én, szombaton.

A program részletes kínálatát az alábbi ajánlóban találják!

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Tető került a múzeum belső udvara fölé

Tető került a múzeum belső udvara fölé

2024. máj. 28.

Kiállításmegnyitóval és koncerttel avatták fel a felújított Intercisa Múzeumot a közelmúltban. Közel félmilliárd forintból újult meg a város múzeuma, többek között a fedetlen belső udvara üveg tetőszerkezetet kapott.

Térfigyelő kamerát kap az új közösségi tér

Térfigyelő kamerát kap az új közösségi tér

2024. máj. 28.

Köztéri fogadóórát tartott Szabó Zsolt, a 6-os választókerület önkormányzati képviselője a közelmúltban, aki arról is tájékoztatást adott, hogy lakossági kérésnek eleget téve térfigyelő kamerát telepítenek majd az újonnan épített közösségi parkba a Munkácsy utcában.

A honvédelem napján is a békéről beszélünk

A honvédelem napján is a békéről beszélünk

2024. máj. 28.

1992-től a kormány határozata alapján minden évben megünnepeljük a magyar honvédelem napját. Dunaújvárosban is sok éves hagyomány, hogy a '48-as emlékműnél emlékezést és koszorúzást rendeznek.

Az összefogás szüli a közös sikereket

Az összefogás szüli a közös sikereket

2024. máj. 27.

Lakossági fórumot tartott Újtelepen, a Waldorf iskola tornatermében Tóth Kálmán, a 9-es, és Orosz Csaba, a 10-es választókerület képviselője még múlt kedden.

DSTV: fényes búcsú a várostól

DSTV: fényes búcsú a várostól

2024. máj. 27.

Folytatták a szép selmeci hagyományt a Dunaújvárosi Egyetemtől búcsúzó hallgatók, derül ki a DSTV összegzéséből. A diákélet fontos mérföldköveként lámpás-fáklyás felvonulás, vagyis a Szalamander formájában vettek búcsút a várostól és az alma matertől. Hangkép.
 

DSTV: együtt a vészívók ellen

DSTV: együtt a vészívók ellen

2024. máj. 26.

Számolják, figyelik és lehetőség, illetve igény szerint irtják is a szúnyogokat a város területén, derül ki a DSTV összegzéséből. Az önkormányzat felkészült a szúnyoggyérítésre, ám a lakossági beavatkozás is nagyon fontos a vészívók életterének csökkentése érdekében. Hangkép.

Felmérték a város teljes faállományát

Felmérték a város teljes faállományát

2024. máj. 24.

Egy közvetlen európai uniós pályázatnak köszönhetően tavasszal elindult városunkban az Urbact program Biodiver City projektje, ami 9 európai ország, 10 városával együtt kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire. Ehhez a projekthez kapcsolódóan most egyetemisták látogattak Dunaújvárosba.