A Viborg is meghajolt

spigott - 2017. augusztus 16. 18:39

Rendhagyó, háromszor huszonöt perces mérkőzésen aratott 35-33-as győzelmet a dán Viborg ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely péntektől már a hazai rendezésű Kohász Kupán bizonyíthat drukkereinek.

Hetedik nyári felkészülési mérkőzését játszotta ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely a dán Viborg gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A két együttes bő másfél héttel ezelőtt már megmérkőzött egymással, s a viborgi összecsapáson 26-26-os döntetlenre végeztek egymással a felek.
A mai, rendhagyó módon háromszor huszonöt perces mérkőzésen javuló játékot várt tanítványaitól György László vezetőedző, ám ezúttal mindkét csapat kissé lassan kezdett, s mivel jobbára a védelmek jöttek ki jobban a párharcokból, a tizedik percben még csak 4-4-es eredményt mutatott az eredményjelző. Micijevic ekkorra már túl volt két kiállításon, Szalai viszont inkább a gólokat gyűjtötte, így többször is átvette a vezetést együttesünk, ám a dánok rendre egalizáltak sőt, a 24. percben az előnyt is magukhoz ragadták (10-11).

Molnár révén azonban kétszer is egalizált a Kohász, mely a második huszonöt perc elején, 14-15-ös állást követően sorozatban hat gólt szerzett úgy, hogy közben egyet sem kapott, s a 40. percben már 20-15-ös dunaújvárosi előnyt mutatott a sportcsarnok eredményjelzője.

György László vezetőedző bátran forgatta csapatát, s bár a harmad hajrájában több tiszta ziccert is kihasználatlanul hagytak a mieink, a záró etapnak 23-20-as vezetéssel vágott neki együttesünk. A harmadik felvonásban már lényegesen kevesebbet törődtek a védekezéssel a csapatok, így volt oka a bosszankodásra György László vezetőedzőnek, ám támadásban Monori és Szekerczés góljaival tartotta három-négygólos előnyét a Kohász, így a győzelem nem igazán forgott veszélyben (31-27).

Az utolsó percekben újra több hibával játszott együttesünk, így a dánok megfelezték hátrányukat, de tovább már nem jutottak, így a rekkenő hőségben lejátszott mérkőzés végén a mieink örülhettek a 35-33-as győzelemnek. Vezetőedzőnk már nem volt ennyire elégedett, s mint azt elárulta, abban hasznos volt számukra a találkozó, hogy felhívta a figyelmet a védelmi hiányosságokra, ugyanakkor támadásban voltak jó periódusai a Kohász kézilabdázóinak.

Sok pihenője azonban ezúttal sem lesz kézilabdázóinknak, ugyanis pénteken és szombaton a hatodik Kohász Kupán lépnek pályára Kovács Annáék, melyen a dán Viborg, az orosz Zvezda Zvenigorod, a Budaörs, a Debrecen és a Vác igyekszik megakadályozni azt, hogy a tavalyi esztendő után újra akadémiánk felnőtt csapata nyerje meg a kupát.

DKKA – Viborg HK 35-33 (12-12, 23-20)

DKKA. Csapó – Grosch 1, Szekerczés 5, Cifra 1, Micijevic 1, Szalai 6, Molnár 3. Csere: Tomasevics, Vártok (kapusok), Dombi, Bouti, Klujber 5, Kazai 2, Monori 5, Kovács 5, Nick, Takács D 1. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.