Dunaújvárosi lányok a világ tetején!

spigott - 2017. augusztus 13. 19:07

Utolsó mérkőzését is megnyerve szerezte meg a budapesti masters világbajnokság 30+ korosztályának első helyét a több dunaújvárosi játékossal felálló Budakalászi SC női vízilabda csapata.

A budapesti masters világbajnokság utolsó mérkőzése várt ma este háromnegyed hattól a több volt dunaújvárosi játékossal felálló Budakalászi SC együttesére. A Brávik Fruzsinát, Kis-Primász Ágnest és Zsámbok Lilit foglalkoztató együttes számára nagyon komoly téttel bírt a The Olympic Club elleni találkozó, hiszen ahhoz, hogy a mieink megnyerjék a sorozat küzdelmeit, mindenképpen nyerniük kellett a negyedik helyen álló amerikai gárda ellen.
Györe Lajos együttese számára azonban nem a legjobbak kezdődött a mérkőzés, ugyanis ellenfele két alkalommal is vezetést szerzett, ám Brávik és Pelle találataival még az első hét perc hajrájában sikerült előbb egalizálni, majd fordítani is (3-2). A második negyedben Brávik második góljával már 4-2-re meglépett vetélytársától a magyar csapat, s bár az olimpiai és világbajnok Brenda Villa még egyszer felhozta egyre a vendégeket, Pelle Anikó duplájának köszönhetően 6-3-as vezetéssel vonulhatott a nagyszünetre együttesünk.

Kép forrása: Budakalászi SC

A térfélcserét követően Hughes révén ugyan feljött kettő gólra az amerikai csapat, ám a folytatásban már egyértelműen a Budakalászi SC játékosainak elképzelései szerint alakult a mérkőzés, hiszen Drávucz két találatának köszönhetően megduplázta előnyét a magyar csapat, mely az utolsó negyednek már 9-5-ös vezetésről vághatott neki. A záró felvonásban nagy hajrát indított az amerikai együttes, mely kétszer is feljött kettő találatra, ám tovább már nem jutottak, mert az utolsó percekben Drávucz és Brávik végleg eldöntötte a mérkőzést (13-10). Az újabb siker egyben azt is jelentette, hogy a 30+ korosztály küzdelmeit a Budakalászi SC gárdája nyerte meg a budapesti masters világbajnokságon, a második helyen az amerikai Bay Area Masters, míg a harmadikon az orosz Kirisi csapata végzett.

Budakalászi SC – The Olympic Klub 13-10 (3-2, 3-1, 3-2, 3-4)

Gólszerzőink: Drávucz 4, Pelle A., Brávik F. 3, Stieber 2.

A 30+ korosztály világbajnokságának végeredménye: 1. Budakalászi SC 11 pont, 2. bay Area Masters 10 pont, 3. Kinef-Kirisi 8 pont, 4. The Olympic Club 7 pont, 5. Eimsbuetteler TV 4 pont, 6. Bánki VSE 2 pont, 7. English Roses 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.