"Tökéletes körülmények között dolgozhattunk"

spigott - 2017. augusztus 7. 19:42

A rendkívül kemény napi munka mellett két felkészülési mérkőzésen lépett pályára dániai edzőtáborában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata, mely keddtől már hazai környezetben folytatja az edzéseket.

Nyári felkészülésük negyedik hetében járnak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosai, akik az előző hetet Dániában, Viborgban töltötték, ahol a kőkemény fizikai munka mellett két tesztmérkőzést is játszottak. György László tanítványai előbb az idei szezonra nagyon megerősített Randers ellen léptek pályára, melytől 30-25-ös vereséget szenvedtek, majd a dán bajnokság legutóbbi negyedik helyezettje, a Viborg volt az ellenfél, s bár ezen a találkozón nagyon közel álltak a sikerhez a továbbra is tartalékos dunaújvárosiak, végül 29-29-es döntetlent értek el vendéglátójuk ellen.

Együttesünk szombaton érkezett haza Dániából, s bár pár nap szünetet követően holnap már folytatja a közös munkát, mi arra kértük György László vezetőedzőt, hogy tekintsen vissza a csapat mögött hagyott hétre, s értékelje kézilabdázóink viborgi napjait.

- Legjobb periódusban mentünk ki, azt a munkát, amit elterveztünk, az itthoni kánikulában nem tudtuk volna elvégezni, Dániában tökéletes körülmények között dolgozhattunk most egy hétig. Napi három közös gyakorlásunk volt, a délelőtti edzések a fizikai munkáról szóltak, a futásokról, illetve a kondicionális programról, míg délután technikai, taktikai edzéseket vezényeltünk kollégáimmal a csapat tagjainak. Játszottunk két tesztmérkőzést is, mindkettő nagyon hasznos volt számunkra, mert előjöttek azok az elsősorban az összeszokatlanságból adódó hiányosságaink, amelyeket a közeljövő edzésein és találkozóin javítanunk kell és fogunk is. A fő hangsúlyt a nagy tempójú játékra fektettük, a védekezésben egy-két variációs lehetőségét próbálgattuk, ilyen volt a nyitott formából a zártba átállás és fordítva, voltak ebben sikereink, de nyilván ezt is tovább kell finomítanunk még. A Viborg elleni találkozónk már sokkal jobban sikerült, mint a Randers elleni, minden bevethető játékosunk pályára lépett, voltak kellemes meglepetések, de az tetszett a leginkább, hogy idegen környezetben, két nagyon jó csapat ellen sem voltunk megilletődve, a játékunkat akartuk játszani. Felvállaltuk a kemény stílusú védekezést, a játékvezetői felfogáshoz is próbáltunk alkalmazkodni, mert érezhetően más kézilabdát kell idén játszanunk, borzasztó agresszív, kemény védekezéssel kell megállítani majd ellenfeleinket.

Képek: DO-archív

Célunk volt az új játékosok minél hamarabbi beépítése is, s szerencsére könnyű helyzetben vagyunk, mert mindannyian nagyon jól reagáltak az eddigi munkánkra. Látszik, hogy akarnak dolgozni, fel akarják venni azt a tempót, amiben edzünk, igyekeznek a lehető leghamarabb elsajátítani azt a taktikát, amiben mi játszunk. Jó befogadó képességgel rendelkeznek, intelligensen sikerült ezt nekik véghezvinni, hamar tanultak ezekből a dolgokból, szorgalmasak, szóval csak pozitívan tudok nyilatkozni az újakról, de úgy összességében a csapat minden tagjáról egyaránt.

György László elmondta még, hogy a csapat tagjai legközelebb kedden délután találkoznak egymással, s veszik fel újra a munkaruhát. A térdműtétje után épülőfélben lévő Kovács Anna várhatóan megpróbálkozik a teljes értékű edzésekkel, a junior Európa-bajnokság All Star csapatába beválasztott Klujber Katrin egyelőre pihen, majd csütörtökön beszéli át a szakvezetéssel azt, hogy milyen munkát végzett a közelmúltban, s ezt követően döntenek majd arról, hogy mikor csatlakozik be a felkészülésbe. A hasnyálmirigy-gyulladással kezelt Cifra Anita visszatérésének időpontja ugyanakkor még bizonytalan, rá további vizsgálatok várnak a közeljövőben.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.