Dunaújváros Hetilap

Jövő év elején további útfelújítások kezdődnek

Molnár Emese - 2017. augusztus 24. 14:29

A Dózsa György úti szakasz felújítását hétfőn kezdte meg a DVG Zrt., csütörtökön már az Aranyvölgyi útnak is nekiálltak. A felújítási munkálatokról Cserna Gábor polgármester tartott sajtótájékoztatót.

Mint azt elmondta, a közgyűlés egy tavaszi ülésén határozott arról, hogy saját forrásból, háromszázkilencven millió forintból felújítja a város legforgalmasabb útszakaszait, amelyeket a leginkább használnak mind a dunaújvárosi polgárok, mind az utazóközönség, a környező településről érkezők.

A nagyforgalmi utak közül elsőként a Dózsa György útnak a városból kivezető, az erdei tornapályától a Baracsi úti körforgóig tartó kétsávos szakaszán kezdte meg a munkálatokat hétfőn a kivitelezéssel megbízott DVG Zrt. Két ütemben végzik ennek a 92 millió forint részösszegű beruházásnak a megvalósítását. Miután elkészülnek a kétsávos úttal, a körforgói behajtót is megcsinálják. A Dózsa György úti szakasz felújításával szeptemberre végezhetnek.

Csütörtökön már az Aranyvölgyi út felújítását is megkezdték: a százötven millió forintos beruházással a Baracsi úttól a Venyimi útig tartó szakaszon teljesen új, megerősített aszfaltburkolatot fognak teríteni. Ezen szakasz felújítása három ütemben történik. Első körben a Szilágyi Erzsébet úttól a Magyar útig tartó részen zajlik az építkezés, emiatt teljes útzár van érvényben. A teljes útzár ideje alatt a Magyar úton keresztül a Petőfi Sándor út irányába lehet kerülni. Itt jól látható sárga terelőtáblákkal irányítják vissza a forgalmat az Aranyvölgyi út felé. Ennek kivitelezési határideje is szeptember végére tehető. Minden az időjárási körülményektől függ, illetve attól is, hogy a régi aszfalt elbontása után milyen hibák merülnek fel, amelyeket addig nem lehetett látni.

Az Aranyvölgyi és a Dózsa György úti szakaszok után sor kerül a Venyimi és a Vasmű úti szakaszok felújítására is, várhatóan jövő év elején, amikor az időjárási körülmények is kedvezőek lesznek a kivitelezésre. Cserna Gábor polgármester elmondta, további útfelújítások is tervben vannak, például Táborálláson, ahol sor kerül a terület csatornázására is (a csatornázásról szóló támogatói szerződést jövő héten írhatják alá).

Az élményfürdővel kapcsolatos kérdésünkre Cserna Gábor elmondta, mindkét fél aláírta már az adásvételi szerződést, a város múlt pénteken utalta át a kormány által biztosított vételárat a Recovery Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Zrt. (Cib Bank) részére. A birtokba vétel folyamatos, de hivatalosan szeptember 1-jétől kerül a város tulajdonába a fürdő. Cserna Gábor hozzátette, több környéken lakó kérte, hogy nyissák majd meg a jelenleg elzárt parkolókat a fürdő előtt. Ezzel a feladattal pedig már megbízta a körzet képviselőjét, Iván Lászlót a polgármester.

Akár már idén ősszel elkezdődhet a Zöld Város projekt megvalósítása is. Mint arról már beszámoltunk, az önkormányzat kilencszáz millió forintot nyert erre a programra, amellyel többek között parkosíthatják a Vasmű úti zöldövezeti sávot, megújul a mozi épülete és két lépcsősor a felső Duna-parton, valamint közvilágítást is kiépítenek azon a részen.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.