Dunaújváros Hetilap

Két tonna segítség

Vass Ádám - 2017. augusztus 18. 8:57

Szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni abban a garázsban, amiben a Móna Jázmin Letícia rehabilitációjára gyűjtött kupakokat tárolták az elmúlt időszakban. Péntek reggel viszont a segítők kiűrítették az adományt és elvitték beváltani, hogy a kislány mielőbb lábra állhasson.

Amióta elkezdődött a gyűjtés Móna Jázmin Letícia gyógykezelésére, mindig nagy gondot okozott a segítők által küldött, ezerszám érkező kupak tárolása. Toriszky Zoltán, azonban levette a terhet Leti anyukájának, Kovács Viktóriának a válláról, amikor felajánlotta a család közelében álló garázsát erre a célra. Mint mondta, többen vannak, akik anyagilag segíteni nem tudnak, de emberségből, munkájukkal, vagy szívességgel segítenek, ahogyan ő is azzal, hogy a kupakok gyűjtésében, tárolásában, szállításában részt vesz, vagy mint Szőke Péter vállalkozó, aki a teherautót adja a hosszabb utakra. Akárcsak a pénteki napon, hiszen közel két tonna gyűlt össze az elmúlt negyedév alatt, amiért összesen a csömöri lerakatban várhatóan 150-180 ezer forintot adnak majd.

Ezt az összeget már Leti rehabilitációjára fordítják, hiszen a nyár eleji sikeres kezelés óta látványos javulás fedezhető fel az állapotában. Édesanyja, Kovács Viktória elmondta, a gyűjtést mindenképpen folytatják tovább, hiszen a gyógyterápiák rendkívül költségesek és rohamosan fogynak a lehetőségeik, pedig a teljes gyógyuláshoz még évekig tartó kezelésre van szüksége. A helyzetet azonban súlyosbítja, hogy október másodikán egy csípőműtétre is beutalták a kislányt, ami további heteket, hónapokat vesz el a rehabilitációból. Az orvosok szerint azonban jó eséllyel lábra tud majd állni, ebben segítenek barátok, vállalatok, családok, iskolák, akikkel ezidáig felvették a kapcsolatot, és akiknek az eddigi hihetetlen támogatást is köszönhetik.

A rovat további hírei: Közélet

Újabb 10 parkolóhely szabadult fel a városban

Újabb 10 parkolóhely szabadult fel a városban

2024. jún. 27.

Újabb adag üzemképtelen, helyfoglaló autót szállított el Dunaújváros önkormányzata. 10 új parkolóhely szabadult fel júniusban a roncsautók elszállításának köszönhetően. A 2019-ben útjára indított akció a lakosság bevonásával továbbra is folytatódik. 

Ma is aktív hagyományőrzőt köszöntött az önkormányzat

Ma is aktív hagyományőrzőt köszöntött az önkormányzat

2024. jún. 27.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Lemák Jánosné Anna nénit a 90. születésnapja alkalmából Barta Endre alpolgármester az otthonában köszöntötte a közelmúltban. 

Átadták a Bimmer Parádén összegyűlt felajánlásokat a Napraforgó bölcsinek

Átadták a Bimmer Parádén összegyűlt felajánlásokat a Napraforgó bölcsinek

2024. jún. 27.

Mindig van valami szép abban, amikor nem várt helyről érkezik támogatás egy-egy intézmény vagy közösség részére. Ez esetben azonban nem teljesen pontosan van így, hiszen a dunaújvárosi BMW-sek többször gondoltak már másokra is.

Végre nyithat a szabadstrand – péntektől lehet csobbbanni!

Végre nyithat a szabadstrand – péntektől lehet csobbbanni!

2024. jún. 26.

A dunai árhullám levonulása után a felügyeleti szervek rendben találták a szabadstrand vizéből beküldött vízmintát, így a hét végén esedékes tikkasztó kánikula idejére már birtokba vehetik a fürdőzők a kedvelt Szalki-szigeti bázist. 

90 évesen is fiatalosan, lendületesen

90 évesen is fiatalosan, lendületesen

2024. jún. 25.

Kiss Lajos bácsi még május végén ünnepelte családja körében a 90. születésnapját. Barta Endre alpolgármester a jeles alkalomból otthonában látogatta meg a rendkívül fiatalos és jó egészségnek örvendő szépkorút.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2024. jún. 24.

Általános-és középiskolásoknak nyújt egyszeri, 6 ezer forintos támogatást az önkormányzat. A támogatási igényeket július 1-jétől október 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.

DSTV: véradás a Garázsvásáron is

DSTV: véradás a Garázsvásáron is

2024. jún. 24.

Különleges alkalmakat is megragad a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi csapata a véradások szervezéséhez, derül ki a DSTV összegzéséből. A közelmúltban az újtelepi Garázsváráson biztosítottak lehetőséget a csapolásra az önkénteseknek. Hangkép.