Más súlycsoportban a britek ellen

spigott - 2017. augusztus 20. 8:29

Kiütéses, 28-3-as győzelmet aratott Nagy-Britannia ellen a magyar női vízilabda válogatott a tajvani Universiade második csoportmérkőzésén.

A japánok ellen aratott 17-6-os sikert követően újabb könnyűnek ígérkező mérkőzés várt a magyar női vízilabda válogatottra a tajvani Universiade csoportküzdelmeinek második fordulójában. Bíró Attila szövetségi kapitány együttese ugyanis a finoman szólva sem erős Nagy-Britannia ellen ugrott medencébe, s ahogy az várható is volt, a mieinknek semmi gondot nem okozott a győzelem megszerzése. A nyolc dunaújvárosi játékossal felálló magyar csapat már az első negyedben tudatosította ellenfelével, hogy semmi jóra nem számíthat, hiszen az első nyolc percben nyolc alkalommal mattolta ellenfelét úgy, hogy cserébe csak egy gólt kapott, s ezzel gyakorlatilag már a nyitó felvonás végére el is döntötte a pontok sorsát (1-8).

Gurisatti Gréta ezúttal két gólig jutott! (Kép forrása: mvlsz.hu/Madar Dávid felvétele)

Válogatottunk a folytatásban sem vett vissza a lendületből, s bár a második és harmadik negyedben is kimaradt pár próbálkozása, két 6-1-re megnyert játékrésszel növelte tovább előnyét, így a záró etap előtt már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e minimum húsz találattal nyernie (3-20). Az előzmények alapján nem is igazán kételkedhettünk ebben, s a s együttesünket dicsérte, hogy tetemes előnyük tudatában sem lazsálták el a záró felvonást, s mivel nyolc szerzett góljukra ráadásul ekkor már válasz sem érkezett, kiütéses, 28-3-as sikerrel folytatták az Universiade küzdelmeit. A fölényes győzelemből ezúttal is alaposan kivették a részüket a dunaújvárosi játékosok, akik összesen tizenhét találattal járultak hozzá a mieink sikeréhez.

Nagy-Britannia – Magyarország 3-28 (1-8, 1-6, 1-6, 0-8)

Gólszerzőink: Szilágyi 7, Leimeter 4, Menczinger 4, Parkes 4, Garda 3, Gurisatti 2, Kövesdi 2, Máté 1, Vályi F. 1.

A magyar női vízilabda válogatott Universiade kerete

Kapusok: Bolonyai Flóra (BVSC), Kiss Alexandra (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta(Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kövesdi Vivien (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Menczinger Kata (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros),Vályi Fanni (Dunaújváros), Ziegler Diána (Dunaújváros).

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.