Dunaújváros Hetilap

A radari sporttelepet is felújítják

Molnár Emese - 2017. szeptember 5. 13:05

Rendkívüli közgyűlést tartottak a képviselők, amelyen többek között Pecsét István támogatásáról, a zöld SZTK és a radari sporttelep felújításáról is határoztak.

Tizenhárom napirendi pontban kellett döntést hozniuk a képviselőknek a keddi rendkívüli közgyűlésen. Módosították a lakások és helyiségek bérletéről szóló önkormányzati rendeletet annak érdekében, hogy növeljék a szakemberlakások számát. A Miniszterelnökség elküldte az önkormányzatnak az Országos Területrendezési Tervről szóló törvény felülvizsgálati egyeztetési anyagát véleményezésre. A hivatal tett is javaslatot, mégpedig hogy az Alsó-Dunamente kerékpárút (6-os jelű EuroVelo) útvonala a dunaújvárosi járást is érintse, és hogy az országos kerékpárút törzshálózata is érintse a dunaújvárosi kistérséget.

A „Zöld város kialakítása” című, valamint a radari sporttelep fejlesztését szolgáló projektek kivitelezésével a DVG Zrt-t bízta meg a közgyűlés. A „Radari sporttelep fejlesztése” című projekt három főbb elemet tartalmaz, amelyek az adott területen valósulnak meg: az egyik az atlétikai létesítmények fejlesztése, a másik a küzdősport csarnok fejlesztése, a harmadik pedig a labdarúgó létesítmények fejlesztése. A három elem együttes kivitelezése mintegy 480 millió forintból valósulhat meg.

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az utolsó fázisához érkezett az a munkálat, amellyel a partvédmű víztelenítő kútjaiból kitermelt vizet a szabadstrand vízébe vezetik. A kivitelezést végző DVG Zrt. a befejezési határidő meghosszabbítását kérte az önkormányzattól, továbbá felmerültek váratlan kiadások is, elkorhadt vezetékek teljeskörű cseréjére van szükség. A közgyűlés mintegy 25 millió forintot biztosít a további munkálatokra és október 30-át jelölte meg a munkálatok elkészültére.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, az egykori zöld SZTK épületébe a járási hivatal egységeit fogják beköltöztetni, egy közigazgatási központot hoznak létre. Az önkormányzat ingyenesen felajánlotta az állam részére az épületet, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal elvégezhesse a felújításokat, az átalakítást. A mostani közgyűlésen a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-vel kötendő szerződéstervezetet hagyták jóvá. Ezen kívül a napirend arról is szólt, hogy a Miniszterelnökség megtéríti az önkormányzatnak minden eddigi költségét, amely az épület birtokba vétele (takarítás, állagmegóvás, lezárás, őrzés), és a beruházás tervezése, előkészítése kapcsán keletkezett.

Az önkormányzat a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat dunaújvárosi intézményének két telephelyét (Lilla köz 1., Vasmű út 41.) szeretné egy helyre költöztetni.  Egy korábbi határozatban a Bóna István utca 7. szám alatti ingatlant jelölték meg, és 1,5 millió forintot biztosítottak az átalakítási költségekre. A Pedagógiai Szakszolgálat szeptember 1-ig nem tudta birtokba venni az új helyet, mivel abból a Dunaújvárosi Óvoda az Aprók Háza Tagintézmény felújítása miatt nem tudott kiköltözni. A mostani ülésen arról határoztak, hogy egyelőre a jelenlegi helyén marad a szakszolgálat (ehhez új bérleti szerződést is kellett kötni), és január 1-jére módosították a költözést.

Pecsét Istvánnak a kínai gyógykezelése során a kontrollvizsgálatok (képalkotói diagnosztikák, vérvételek) megemelkedő és váratlan költségei miatt veszélybe került a napi létfenntartása. Ahogy a közgyűlési napirend írja, olyan kényszermegoldásokat kénytelen eszközölni, mint a visszaútra szánt repülőjegy árát étkezésre fordítja. A „Dunaújvárosiak Életétéért” Közalapítvány pillanatnyilag nem rendelkezik kellő összeggel, ezért Cserna Gábor polgármester indítványára, egymillió forintot szavaztak meg a gyógykezelés folytatására a közgyűlésen. A polgármester ezúton is üzent Istvánnak, hogy rajtuk nem fog múlni a teljes gyógyulása.

A Pálhalmai Országos BV. Intézet parancsnoka, Balázs Péter az ügyben fordult az önkormányzathoz, hogy szeptember 25-27. között egy nemzetközi szolgálati kutyaversenyt rendeznének a Szalki-szigeten, és abban kérte a támogatást, hogy biztosítsák számukra a területet és szállást a kempingben. A versenyen a hazai rendvédelmi és társszervek mellett (rendőrség, NAV) Lengyelország, Csehország és Szlovákia versenyzői képviselik magukat, mintegy 60-70 szolgálati kutya és 150-200 fő részvételével. A képviselők támogatták a kérelmet.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.