Dunaújváros Hetilap

A radari sporttelepet is felújítják

2017. szeptember 5. (kedd) 13:05 - Molnár Emese

Rendkívüli közgyűlést tartottak a képviselők, amelyen többek között Pecsét István támogatásáról, a zöld SZTK és a radari sporttelep felújításáról is határoztak.

Tizenhárom napirendi pontban kellett döntést hozniuk a képviselőknek a keddi rendkívüli közgyűlésen. Módosították a lakások és helyiségek bérletéről szóló önkormányzati rendeletet annak érdekében, hogy növeljék a szakemberlakások számát. A Miniszterelnökség elküldte az önkormányzatnak az Országos Területrendezési Tervről szóló törvény felülvizsgálati egyeztetési anyagát véleményezésre. A hivatal tett is javaslatot, mégpedig hogy az Alsó-Dunamente kerékpárút (6-os jelű EuroVelo) útvonala a dunaújvárosi járást is érintse, és hogy az országos kerékpárút törzshálózata is érintse a dunaújvárosi kistérséget.

A „Zöld város kialakítása” című, valamint a radari sporttelep fejlesztését szolgáló projektek kivitelezésével a DVG Zrt-t bízta meg a közgyűlés. A „Radari sporttelep fejlesztése” című projekt három főbb elemet tartalmaz, amelyek az adott területen valósulnak meg: az egyik az atlétikai létesítmények fejlesztése, a másik a küzdősport csarnok fejlesztése, a harmadik pedig a labdarúgó létesítmények fejlesztése. A három elem együttes kivitelezése mintegy 480 millió forintból valósulhat meg.

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az utolsó fázisához érkezett az a munkálat, amellyel a partvédmű víztelenítő kútjaiból kitermelt vizet a szabadstrand vízébe vezetik. A kivitelezést végző DVG Zrt. a befejezési határidő meghosszabbítását kérte az önkormányzattól, továbbá felmerültek váratlan kiadások is, elkorhadt vezetékek teljeskörű cseréjére van szükség. A közgyűlés mintegy 25 millió forintot biztosít a további munkálatokra és október 30-át jelölte meg a munkálatok elkészültére.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, az egykori zöld SZTK épületébe a járási hivatal egységeit fogják beköltöztetni, egy közigazgatási központot hoznak létre. Az önkormányzat ingyenesen felajánlotta az állam részére az épületet, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal elvégezhesse a felújításokat, az átalakítást. A mostani közgyűlésen a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-vel kötendő szerződéstervezetet hagyták jóvá. Ezen kívül a napirend arról is szólt, hogy a Miniszterelnökség megtéríti az önkormányzatnak minden eddigi költségét, amely az épület birtokba vétele (takarítás, állagmegóvás, lezárás, őrzés), és a beruházás tervezése, előkészítése kapcsán keletkezett.

Az önkormányzat a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat dunaújvárosi intézményének két telephelyét (Lilla köz 1., Vasmű út 41.) szeretné egy helyre költöztetni.  Egy korábbi határozatban a Bóna István utca 7. szám alatti ingatlant jelölték meg, és 1,5 millió forintot biztosítottak az átalakítási költségekre. A Pedagógiai Szakszolgálat szeptember 1-ig nem tudta birtokba venni az új helyet, mivel abból a Dunaújvárosi Óvoda az Aprók Háza Tagintézmény felújítása miatt nem tudott kiköltözni. A mostani ülésen arról határoztak, hogy egyelőre a jelenlegi helyén marad a szakszolgálat (ehhez új bérleti szerződést is kellett kötni), és január 1-jére módosították a költözést.

Pecsét Istvánnak a kínai gyógykezelése során a kontrollvizsgálatok (képalkotói diagnosztikák, vérvételek) megemelkedő és váratlan költségei miatt veszélybe került a napi létfenntartása. Ahogy a közgyűlési napirend írja, olyan kényszermegoldásokat kénytelen eszközölni, mint a visszaútra szánt repülőjegy árát étkezésre fordítja. A „Dunaújvárosiak Életétéért” Közalapítvány pillanatnyilag nem rendelkezik kellő összeggel, ezért Cserna Gábor polgármester indítványára, egymillió forintot szavaztak meg a gyógykezelés folytatására a közgyűlésen. A polgármester ezúton is üzent Istvánnak, hogy rajtuk nem fog múlni a teljes gyógyulása.

A Pálhalmai Országos BV. Intézet parancsnoka, Balázs Péter az ügyben fordult az önkormányzathoz, hogy szeptember 25-27. között egy nemzetközi szolgálati kutyaversenyt rendeznének a Szalki-szigeten, és abban kérte a támogatást, hogy biztosítsák számukra a területet és szállást a kempingben. A versenyen a hazai rendvédelmi és társszervek mellett (rendőrség, NAV) Lengyelország, Csehország és Szlovákia versenyzői képviselik magukat, mintegy 60-70 szolgálati kutya és 150-200 fő részvételével. A képviselők támogatták a kérelmet.

A rovat további hírei: Közélet

Idén sem kapcsolja le az áramot karácsony környékén az E.ON

Idén sem kapcsolja le az áramot karácsony környékén az E.ON

2019. november 20. (szerda)

Tartós tartozás miatt egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki az áramot az E.ON Energiakereskedelmi Kft. a karácsonyi ünnepek idején - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

D+ Híradó - Jótékonyság, Ludas Matyi

D+ Híradó - Jótékonyság, Ludas Matyi

2019. november 19. (kedd)

Hetedik alkalommal gyűjtöttek a kórháznak, ismét megválasztották az MMK Ludas Matyiját, látványos bemutatóval várták az érdeklődőket a Pannonban - napi hírösszefoglaló.

Varga Mihály: több mint 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal

Varga Mihály: több mint 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal

2019. november 19. (kedd)

Már több mint 50 ezer álláskereső és közfoglalkoztatott helyezkedett el a versenyszférában a Munkaerőpiaci reformprogrammal tavaly augusztus óta, ez nagyban hozzájárult a munkanélküliség érdemi csökkenéséhez - mondta Varga Mihály az MTI-nek.

Csúcskategóriás lélegeztető gépre gyűjtöttek

Csúcskategóriás lélegeztető gépre gyűjtöttek

2019. november 19. (kedd)

Hetedik alkalommal rendezték meg a Szent Pantaleon Kórház jótékonysági bálját. Ebben az évben egy, az intenzív osztály számára, korszerű lélegeztetőgépre gyűjtöttek.

Idén is több mint 200 áruházban szervez karácsonyi gyűjtést a Magyar Élelmiszerbank

Idén is több mint 200 áruházban szervez karácsonyi gyűjtést a Magyar Élelmiszerbank

2019. november 19. (kedd)

Három napon keresztül, péntektől vasárnapig várja a lakosság élelmiszeradományait országszerte mintegy 120 településen, több mint 200 áruházban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Drágul a gázolaj

Drágul a gázolaj

2019. november 19. (kedd)

A Mol három forinttal emeli a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán, a benzin ára ezúttal nem változik.

Sikeres óvodai gálaest

Sikeres óvodai gálaest

2019. november 18. (hétfő)

Második alkalommal tartott Jótékonysági Gálaestet a Dunaújvárosi Tagóvoda. Idén az ovik játszóparkjának felújításáért és az állatasszisztált terápia elindításáért gyűjtöttek, nagy sikerrel.