Dunaújváros Hetilap

A radari sporttelepet is felújítják

2017. szeptember 5. (kedd) 13:05 - Molnár Emese

Rendkívüli közgyűlést tartottak a képviselők, amelyen többek között Pecsét István támogatásáról, a zöld SZTK és a radari sporttelep felújításáról is határoztak.

Tizenhárom napirendi pontban kellett döntést hozniuk a képviselőknek a keddi rendkívüli közgyűlésen. Módosították a lakások és helyiségek bérletéről szóló önkormányzati rendeletet annak érdekében, hogy növeljék a szakemberlakások számát. A Miniszterelnökség elküldte az önkormányzatnak az Országos Területrendezési Tervről szóló törvény felülvizsgálati egyeztetési anyagát véleményezésre. A hivatal tett is javaslatot, mégpedig hogy az Alsó-Dunamente kerékpárút (6-os jelű EuroVelo) útvonala a dunaújvárosi járást is érintse, és hogy az országos kerékpárút törzshálózata is érintse a dunaújvárosi kistérséget.

A „Zöld város kialakítása” című, valamint a radari sporttelep fejlesztését szolgáló projektek kivitelezésével a DVG Zrt-t bízta meg a közgyűlés. A „Radari sporttelep fejlesztése” című projekt három főbb elemet tartalmaz, amelyek az adott területen valósulnak meg: az egyik az atlétikai létesítmények fejlesztése, a másik a küzdősport csarnok fejlesztése, a harmadik pedig a labdarúgó létesítmények fejlesztése. A három elem együttes kivitelezése mintegy 480 millió forintból valósulhat meg.

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az utolsó fázisához érkezett az a munkálat, amellyel a partvédmű víztelenítő kútjaiból kitermelt vizet a szabadstrand vízébe vezetik. A kivitelezést végző DVG Zrt. a befejezési határidő meghosszabbítását kérte az önkormányzattól, továbbá felmerültek váratlan kiadások is, elkorhadt vezetékek teljeskörű cseréjére van szükség. A közgyűlés mintegy 25 millió forintot biztosít a további munkálatokra és október 30-át jelölte meg a munkálatok elkészültére.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, az egykori zöld SZTK épületébe a járási hivatal egységeit fogják beköltöztetni, egy közigazgatási központot hoznak létre. Az önkormányzat ingyenesen felajánlotta az állam részére az épületet, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal elvégezhesse a felújításokat, az átalakítást. A mostani közgyűlésen a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-vel kötendő szerződéstervezetet hagyták jóvá. Ezen kívül a napirend arról is szólt, hogy a Miniszterelnökség megtéríti az önkormányzatnak minden eddigi költségét, amely az épület birtokba vétele (takarítás, állagmegóvás, lezárás, őrzés), és a beruházás tervezése, előkészítése kapcsán keletkezett.

Az önkormányzat a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat dunaújvárosi intézményének két telephelyét (Lilla köz 1., Vasmű út 41.) szeretné egy helyre költöztetni.  Egy korábbi határozatban a Bóna István utca 7. szám alatti ingatlant jelölték meg, és 1,5 millió forintot biztosítottak az átalakítási költségekre. A Pedagógiai Szakszolgálat szeptember 1-ig nem tudta birtokba venni az új helyet, mivel abból a Dunaújvárosi Óvoda az Aprók Háza Tagintézmény felújítása miatt nem tudott kiköltözni. A mostani ülésen arról határoztak, hogy egyelőre a jelenlegi helyén marad a szakszolgálat (ehhez új bérleti szerződést is kellett kötni), és január 1-jére módosították a költözést.

Pecsét Istvánnak a kínai gyógykezelése során a kontrollvizsgálatok (képalkotói diagnosztikák, vérvételek) megemelkedő és váratlan költségei miatt veszélybe került a napi létfenntartása. Ahogy a közgyűlési napirend írja, olyan kényszermegoldásokat kénytelen eszközölni, mint a visszaútra szánt repülőjegy árát étkezésre fordítja. A „Dunaújvárosiak Életétéért” Közalapítvány pillanatnyilag nem rendelkezik kellő összeggel, ezért Cserna Gábor polgármester indítványára, egymillió forintot szavaztak meg a gyógykezelés folytatására a közgyűlésen. A polgármester ezúton is üzent Istvánnak, hogy rajtuk nem fog múlni a teljes gyógyulása.

A Pálhalmai Országos BV. Intézet parancsnoka, Balázs Péter az ügyben fordult az önkormányzathoz, hogy szeptember 25-27. között egy nemzetközi szolgálati kutyaversenyt rendeznének a Szalki-szigeten, és abban kérte a támogatást, hogy biztosítsák számukra a területet és szállást a kempingben. A versenyen a hazai rendvédelmi és társszervek mellett (rendőrség, NAV) Lengyelország, Csehország és Szlovákia versenyzői képviselik magukat, mintegy 60-70 szolgálati kutya és 150-200 fő részvételével. A képviselők támogatták a kérelmet.

A rovat további hírei: Közélet

Elhunyt dr. Kővári Edit

Elhunyt dr. Kővári Edit

2019. június 20. (csütörtök)

Mély megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, hogy dr. Kővári Edit a Pszichiátriai Osztály osztályvezető főorvosa, tragikus hirtelenséggel 2019. június 19-én, szerdán elhunyt.

Polgármesteri sajtóközlemény

Polgármesteri sajtóközlemény

2019. június 20. (csütörtök)

Cserna Gábor Polgármester az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat

Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat

2019. június 20. (csütörtök)

Dunaújváros közgyűlése az ifjúsági korosztály nevelésében, az ifjúságvédelemben, illetve a fiatalok számára nyújtott szolgáltatások szervezésében kiemelkedő munkát végző személyek és közösségek elismerésére alkotta meg a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat. Ezúttal Lászlóné Durecz Andrea pedagógus és Gyenes Józsefné óvodaigazgató vehette át az elismerést.

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2019. június 20. (csütörtök)

Élőben közvetítjük a júniusi közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai több, mint negyven napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.

Alig egy hét maradt a banki adategyeztetésre

Alig egy hét maradt a banki adategyeztetésre

2019. június 20. (csütörtök)

A június 26-i határidőig már csak egy hetük maradt a banki ügyfeleknek arra, hogy elvégezzék az adategyeztetést. 

Pénteken szúnyogirtás

Pénteken szúnyogirtás

2019. június 20. (csütörtök)

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy városunkban az országos központi szúnyoggyérítést az alábbi időpontokban végzik:

D+ Híradó - Adomány, parkolók

D+ Híradó - Adomány, parkolók

2019. június 19. (szerda)

Adomány a kórház gyermekosztályának, tábor az MMK-ban, parkolóbővítés az új Vasmű úton - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.