Dunaújváros Hetilap

A radari sporttelepet is felújítják

2017. szeptember 5. (kedd) 13:05 - Molnár Emese

Rendkívüli közgyűlést tartottak a képviselők, amelyen többek között Pecsét István támogatásáról, a zöld SZTK és a radari sporttelep felújításáról is határoztak.

Tizenhárom napirendi pontban kellett döntést hozniuk a képviselőknek a keddi rendkívüli közgyűlésen. Módosították a lakások és helyiségek bérletéről szóló önkormányzati rendeletet annak érdekében, hogy növeljék a szakemberlakások számát. A Miniszterelnökség elküldte az önkormányzatnak az Országos Területrendezési Tervről szóló törvény felülvizsgálati egyeztetési anyagát véleményezésre. A hivatal tett is javaslatot, mégpedig hogy az Alsó-Dunamente kerékpárút (6-os jelű EuroVelo) útvonala a dunaújvárosi járást is érintse, és hogy az országos kerékpárút törzshálózata is érintse a dunaújvárosi kistérséget.

A „Zöld város kialakítása” című, valamint a radari sporttelep fejlesztését szolgáló projektek kivitelezésével a DVG Zrt-t bízta meg a közgyűlés. A „Radari sporttelep fejlesztése” című projekt három főbb elemet tartalmaz, amelyek az adott területen valósulnak meg: az egyik az atlétikai létesítmények fejlesztése, a másik a küzdősport csarnok fejlesztése, a harmadik pedig a labdarúgó létesítmények fejlesztése. A három elem együttes kivitelezése mintegy 480 millió forintból valósulhat meg.

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az utolsó fázisához érkezett az a munkálat, amellyel a partvédmű víztelenítő kútjaiból kitermelt vizet a szabadstrand vízébe vezetik. A kivitelezést végző DVG Zrt. a befejezési határidő meghosszabbítását kérte az önkormányzattól, továbbá felmerültek váratlan kiadások is, elkorhadt vezetékek teljeskörű cseréjére van szükség. A közgyűlés mintegy 25 millió forintot biztosít a további munkálatokra és október 30-át jelölte meg a munkálatok elkészültére.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, az egykori zöld SZTK épületébe a járási hivatal egységeit fogják beköltöztetni, egy közigazgatási központot hoznak létre. Az önkormányzat ingyenesen felajánlotta az állam részére az épületet, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal elvégezhesse a felújításokat, az átalakítást. A mostani közgyűlésen a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-vel kötendő szerződéstervezetet hagyták jóvá. Ezen kívül a napirend arról is szólt, hogy a Miniszterelnökség megtéríti az önkormányzatnak minden eddigi költségét, amely az épület birtokba vétele (takarítás, állagmegóvás, lezárás, őrzés), és a beruházás tervezése, előkészítése kapcsán keletkezett.

Az önkormányzat a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat dunaújvárosi intézményének két telephelyét (Lilla köz 1., Vasmű út 41.) szeretné egy helyre költöztetni.  Egy korábbi határozatban a Bóna István utca 7. szám alatti ingatlant jelölték meg, és 1,5 millió forintot biztosítottak az átalakítási költségekre. A Pedagógiai Szakszolgálat szeptember 1-ig nem tudta birtokba venni az új helyet, mivel abból a Dunaújvárosi Óvoda az Aprók Háza Tagintézmény felújítása miatt nem tudott kiköltözni. A mostani ülésen arról határoztak, hogy egyelőre a jelenlegi helyén marad a szakszolgálat (ehhez új bérleti szerződést is kellett kötni), és január 1-jére módosították a költözést.

Pecsét Istvánnak a kínai gyógykezelése során a kontrollvizsgálatok (képalkotói diagnosztikák, vérvételek) megemelkedő és váratlan költségei miatt veszélybe került a napi létfenntartása. Ahogy a közgyűlési napirend írja, olyan kényszermegoldásokat kénytelen eszközölni, mint a visszaútra szánt repülőjegy árát étkezésre fordítja. A „Dunaújvárosiak Életétéért” Közalapítvány pillanatnyilag nem rendelkezik kellő összeggel, ezért Cserna Gábor polgármester indítványára, egymillió forintot szavaztak meg a gyógykezelés folytatására a közgyűlésen. A polgármester ezúton is üzent Istvánnak, hogy rajtuk nem fog múlni a teljes gyógyulása.

A Pálhalmai Országos BV. Intézet parancsnoka, Balázs Péter az ügyben fordult az önkormányzathoz, hogy szeptember 25-27. között egy nemzetközi szolgálati kutyaversenyt rendeznének a Szalki-szigeten, és abban kérte a támogatást, hogy biztosítsák számukra a területet és szállást a kempingben. A versenyen a hazai rendvédelmi és társszervek mellett (rendőrség, NAV) Lengyelország, Csehország és Szlovákia versenyzői képviselik magukat, mintegy 60-70 szolgálati kutya és 150-200 fő részvételével. A képviselők támogatták a kérelmet.

A rovat további hírei: Közélet

Nincs ellenzéki összefogàs vàrosunkban

Nincs ellenzéki összefogàs vàrosunkban

2019. augusztus 24. (szombat)

Hivatalosan megkezdődött a helyi és nemzetiségi önkormányzati képviselők választását megelőző kampány.

D+ Híradó - Retro véradás, segítség

D+ Híradó - Retro véradás, segítség

2019. augusztus 23. (péntek)

Méztermés, retro véradás a mentőállomáson, Iván László önkormányzati képviselő iskolakezdései adománya - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Kilencezer forintnyi rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok

Kilencezer forintnyi rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok

2019. augusztus 23. (péntek)

Kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-ig - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Gyorsan intézkedett a polgármester

Gyorsan intézkedett a polgármester

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Milyen állapotban van a dunaújvárosi  szennyvíztisztító – fordultunk Markóth Bélához a polgármesteri hivatal városüzemeltetés és beruházási osztályvezetőjéhez annak apropóján, hogy a múlt héten szombaton bűzös és gusztustalan hordalékkal találkoztak a horgászok a szennyvíztisztító kivezetésénél.

D+ Híradó - Dunaújváros kenyere, uszodafelújítás

D+ Híradó - Dunaújváros kenyere, uszodafelújítás

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Folytatódik a Dunaújváros kenyere program, megújul a Fáy utcai focipálya, célegyenesben az uszoda felújítása,  - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Újabb félmillió forintnyi jótékonyság

Újabb félmillió forintnyi jótékonyság

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Félmillió forintot fordíthat egy szenzoros fejlesztő szoba kialakítására a Pedagógiai Szakszolgálat helyi tagintézménye a Dunaújváros Kenyere jótékonysági akció által.

A tehetséggondozás közös nemzeti ügy

A tehetséggondozás közös nemzeti ügy

2019. augusztus 22. (csütörtök)

A tehetséges fiatalok felfedezése és folyamatos támogatása közös nemzeti ügy - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára.