Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A közönségnek a közönségről

2017. szeptember 12. (kedd) 8:00 - Vass Ádám

Brückner János izgalmas kiállítással jelentkezett a Kortárs Művészeti Intézetbe, méghozzá egy komoly nemzetközi, francia együttműködésnek köszönhetően.

Három teremben három különböző hangulat jelenik meg Brückner János szokatlan kiállításán, mely az Extreme Presence / Végletes jelenlét címet viseli. A péntek óta, a Kortárs Művészeti Intézetben látható tárlat a hiányt és a jelenlétet mutatja be, ezért hangsúlyos szerepet kap benne a FoMO (Fear of Missing Out), vagyis a félelem a lemaradásról, hogy mások tartalmas élményeket szereznek nélkülünk. Ettől nem kell félni, csak ellátogatni október 20-ig a KMI-be, hiszen a kiállítás a közönségnek és a közönségről szól. A tárlat egy hármas együttműködésből jött létre, Dunaújváros önkormányzata mellett ugyanis a Nemzeti Kulturális alap és a Budapesti Francia Intézet is támogatta azt. Claire Garand, Francia Intézet ügyvivő igazgatója, kulturális attasé is köszöntőt mondott a megnyitón. Szerinte a kiállítás a francia-magyar együttműködés legjobb példája, és köszönettel tartoznak Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármesternek, hiszen jelenléte a megnyitón is azt bizonyítja, az önkormányzat mekkora szerepet szán a kortárs művészeteknek és egyúttal fontosnak tartja, hogy minél többen megismerkedhessenek a kultúrával. Köszönetet mondott a KMI-nek is, hogy támogatják a szellem szabadságát azzal, hogy helyet adnak egy ilyen egyszerre belsőséges és érzékeny tárlatnak.

Fotó:Ady Géza

Gombos István beszédében megköszönte a kedves szavakat, majd mindenki figyelmébe ajánlotta a tárlatot, mely közel ötszáz dunaújvárosi bevonásával készült el, akik fotóval, vagy a művek létrehozásában segítettek az alkotónak. Nekik köszönhetően készülhetett el ez az elgondolkodtató, valós üzeneteket hordozó kiállítás. Végül köszönetet mondott Brückner Jánosnak, hogy elhozta világát Dunaújvárosba, a látogatóknak pedig kívánja, hogy őrizzék meg a bennük felébredő érzéseket.

A rovat további hírei: Kultúra

Gyulára megy a Rák Jóska

Gyulára megy a Rák Jóska

2018. június 19. (kedd)

A Bartók színház társulata is fellép az idei Shakespeare Fesztiválon, amelyet július 9-15. között rendeznek Gyulán, a várszínházi évad keretében.

Vége az utolsó dalnak is

Vége az utolsó dalnak is

2018. június 17. (vasárnap)

Hangosan, pörgősen és többnyire jó zenékkel ért véget a tizedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Jövőre ugyanitt, ugyanekkor találkozunk. Addig viszont sok élmény vár még ránk, élen a Rockmaratonnal, amit most csak még jobban várunk.

Tetőpontján a hangulat

Tetőpontján a hangulat

2018. június 16. (szombat)

A harmadik nap a DUDIK-on egyben eddig a legjobb is volt, köszönhetően a zenekaroknak és a látogatóknak, akik szép számmal képviseltették magukat.

A Család Évadát hirdette meg Őze Áron

A Család Évadát hirdette meg Őze Áron

2018. június 15. (péntek)

Évadzáró társulati ülést tartottak a Bartók színházban, az elmúlt hónapot értékelése után pedig átadták a díjakat is azoknak, akik a legtöbbet tették idén a színházért.

Beindult a fesztivál

Beindult a fesztivál

2018. június 15. (péntek)

Túl vagyunk a DUDIK felénél és az biztos, hogy nem a csütörtöki számított a legerősebb napnak a négy közül, de a látogatók nem csalódtak, megkapták az igazi fesztiválérzést.

Tombolt a diákköztársaság

Tombolt a diákköztársaság

2018. június 14. (csütörtök)

Elkezdődött a tizedik DUDIK fesztivál, ahol az eső szerencsére elmaradt, de a nagy nevek megérkeztek és meg is alapozták a további három nap hangulatát.

Popstrand, nekünk idén is féláron

Popstrand, nekünk idén is féláron

2018. június 13. (szerda)

Ezen a nyáron is ötven százalékos kedvezménnyel látogathatja minden dunaújvárosi lakcímmel rendelkező érdeklődő az Agárdi Popstrand koncertjeit.