KMI

Az idei utolsó kiállítás

Az idei utolsó kiállítás

2019. nov. 11.

A Nemzeti Kulturális Alap, az önkormányzat és a Modern Művészetért Közalapítvány támogatásával az idei utolsó kiállítást nyitották meg a Kortárs Művészeti Intézetben múlt pénteken. 

Húsz éve volt a napfogyatkozás

Húsz éve volt a napfogyatkozás

2019. aug. 12.

A Kortárs Művészeti Intézetben látható Fekete fény című kiállításához kapcsolódóan tárlatvezetéssel egybekötött vetítéssorozatot rendeztek vasárnap délután, a teljes napfogyatkozás húsz éves évfordulóján.

Öregbítik városunk hírnevét

Öregbítik városunk hírnevét

2019. júl. 23.

Történetének talán legnagyobb gyűjteményes kiállítására készül a Kortárs Művészeti Intézet, ugyanis augusztus 16-án a kolozsvári Centrul de Interes központban mutatják be Dunaújváros kulturális örökségének egy szeletét.

Fekete fény

Fekete fény

2019. júl. 22.

Újabb kiállítás nyílt múlt pénteken a Kortárs Művészeti Intézetben. A tárlat mindannyiunknak segít emlékezni arra, hogy mit is csináltunk 1999. augusztus 11-én. Minden bizonnyal a napfogyatkozást kísértük figyelemmel, amely égi jelenség több alkotót, művészt is megihletett.

Acélművészeti misszió

Acélművészeti misszió

2019. jún. 18.

Két kiállítás nyílt meg múlt pénteken a Kortárs Művészeti Intézetben. Bár különböző vonalon indult el a tárlat művészeinek munkája, mégis összeértek, a kapcsot az acélipari alapanyag jelentette.

Térfélcsere a KMI-ben

Térfélcsere a KMI-ben

2019. ápr. 15.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával két nagyszabású kiállítás valósul meg egy csereprogram keretében: a Kortárs Művészeti Intézet és a Centrul de Interes egymás gyűjteményéből állít ki.

Különlegesen Dunaújvárosról

Különlegesen Dunaújvárosról

2019. ápr. 01.

A finisszázs állomásához érkezett a D-terv- vagyis egy ünnepi est keretében lezárták a Kortárs Művészeti Intézetben eddig látogatható tárlatot.

Kibontakozó gyerekvilág

Kibontakozó gyerekvilág

2019. feb. 17.

Újabb képekkel egészült ki a Kortárs Művészeti Intézet idei első kiállítása, a D-terv. Szombattól kezdve a tárlathoz kapcsolódó rajzpályázatra érkezett munkák is láthatóak a kiállításon.

Életre kelt hősök

Életre kelt hősök

2018. okt. 27.

A holnap helye című kiállításhoz kapcsolódóan kreatív foglalkozást szerveztek gyerekek számára a Kortárs Művészeti Intézetben szombaton délelőtt.

A művészet labirintusa

A művészet labirintusa

2018. szep. 08.

Különleges tárlattal várja a látogatókat a Kortárs Művészeti Intézet, ami miatt még az épület helyiségeit is alaposan át kellett alakítani a megfelelő élmény érdekében.

Várostörténeti montázs a Rómain

Várostörténeti montázs a Rómain

2018. aug. 16.

Régi városképekből készült graffiti a Római városrész elején lévő kerítés falán.

Idén az uraké a főszerep

Idén az uraké a főszerep

2018. aug. 14.

Tavaly nyár végén az Újpart egyesület hölgy tagjai állították ki alkotásaikat a KMI termében, ez alkalommal azonban fordult a kocka és az urak mutatják be műveiket.