Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Különlegesen Dunaújvárosról

2019. április 1. (hétfő) 18:29 - Molnár Emese

A finisszázs állomásához érkezett a D-terv- vagyis egy ünnepi est keretében lezárták a Kortárs Művészeti Intézetben eddig látogatható tárlatot.

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója által szervezett projektben kilenc művész vett részt. Az volt a feladatuk, hogy Dunaújvárosról alkossanak, valami különlegeset, egyedit, látványosat, hogy alkotásaikkal megmutassák, mi az, ami megihlette őket. A másfél éves projekt, alkotómunka eredményeit pedig januárban állították ki a KMI-ben. D-terv címmel ezt tekinthették meg az érdeklődőket egészen múlt péntekig, amikor is a tárlat zárására került sor.

Az egyik alkotó több mint hatszáz kisképet állított ki a KMI pincegalériájában- megörökítve Dunaújváros teljes műtárgyállományát. Erről készített egy fotót, belerakta egy papírdobozba, majd a finisszázs nyitsaként átadta azt ajándékba az intézmény vezetőjének, Deák Nórának. Ezután Cséka György esztéta, a kiállítás kurátora tartott tárlatvezetést az érdeklődőknek. Mint mondta, szép időszak volt ez számukra, szeretik ezt a kiállítást. Különösen azért, mert motivációt jelentett, hogy ki tudtak szakadni a „Budapest-központú” szemléletből. Hangsúlyozta, jó volt itt lenniük, a KMI kiállítótere is ideális volt.

A tárlatot, ezzel együtt a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója ezen projektjét egy koncerttel zárták. Sőrés Zsolt, a hazai experimentális zenei színtér egyik meghatározó alakja, valamint Martinkó Tamás zenész közösen lépett fel az esten.

A rovat további hírei: Kultúra

A magyar kultúra napja – ünnepi koncerttel, díjátadóval

A magyar kultúra napja – ünnepi koncerttel, díjátadóval

2020. január 20. (hétfő)

Folytatják a szép hagyományt, ünnepi koncertre várják a vendégeket a magyar kultúra napján az evangélikus templomban – a szerdán 18 órakor kezdődő eseményen a Szent Efrém Férfikarnak tapsolhat a közönség, és persze átadják a "Pro Cultura Intercisae" Díjat is.

Versenyfelhívás: mi legyen a Dunaújvárosiak Dala?

Versenyfelhívás: mi legyen a Dunaújvárosiak Dala?

2020. január 20. (hétfő)

Közös versenyfelhívással jelentkezett Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, valamint Futó Gábor zenész – a városlakóktól várják a Dunaújvárosiak Dalát! 

"Tudod, az élet szép": klip a kliptelen dalhoz – premier itt!

"Tudod, az élet szép": klip a kliptelen dalhoz – premier itt!

2020. január 15. (szerda)

Dunaújvárosi alkotó, konkrétan Nil készítette el az első klipet az Animal Cannibals első lemezén lévő "kliptelen" dalok egyikéhez. "Tudod, az élet szép" – mutatom máris!

Pannon Filharmonikusok: kamarakoncert az altemplomban

Pannon Filharmonikusok: kamarakoncert az altemplomban

2020. január 15. (szerda)

Visszatérő vendégként lépnek közönség elé a Pannon Filharmonikusok muzsikusai szeretett városunkban szombaton: ezúttal egy fagott-zongora duó mutatkozik be a Krisztus király főtemplom új koncerthelyszínként debütáló fűtött altemplomában.

Zeneiskola: Gála 2020  – telt házzal, nagy tapsokkal (webgalériával)

Zeneiskola: Gála 2020 – telt házzal, nagy tapsokkal (webgalériával)

2020. január 14. (kedd)

Jubileumi gálára várta a muzsika szerelmeseit a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola  – a kiállításmegnyitóval kezdett, a növendékek és zenepedagógusok, intézményi formációk bemutatkozásával folytatott, a Hot Jazz Band remek hangversenyével koronázott programnak a Bartók adott otthont múlt szombaton. Meséljenek a képek is!

ICA-D: két remek tárlat, két titkos hőssel

ICA-D: két remek tárlat, két titkos hőssel

2020. január 13. (hétfő)

Izgalmas bemutatókkal folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) kiállításainak sorozata: péntek óta Orosz Péter alkotásaiból, valamint - Laszlo Milasovszky festményeiből láthatnak válogatást az érdeklődők – egészen február elejéig.

ProArt: intézményi évértékelők, jeles tervek

ProArt: intézményi évértékelők, jeles tervek

2020. január 10. (péntek)

Intézményi évértékelők mellett az új esztendőre vonatkozó jeles tervek is szerepeltek a DSTV kulturális magazinja, a ProArt kínálatában. A hangkéses összegzés itt látható!