Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Különlegesen Dunaújvárosról

2019. április 1. (hétfő) 18:29 - Molnár Emese

A finisszázs állomásához érkezett a D-terv- vagyis egy ünnepi est keretében lezárták a Kortárs Művészeti Intézetben eddig látogatható tárlatot.

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója által szervezett projektben kilenc művész vett részt. Az volt a feladatuk, hogy Dunaújvárosról alkossanak, valami különlegeset, egyedit, látványosat, hogy alkotásaikkal megmutassák, mi az, ami megihlette őket. A másfél éves projekt, alkotómunka eredményeit pedig januárban állították ki a KMI-ben. D-terv címmel ezt tekinthették meg az érdeklődőket egészen múlt péntekig, amikor is a tárlat zárására került sor.

Az egyik alkotó több mint hatszáz kisképet állított ki a KMI pincegalériájában- megörökítve Dunaújváros teljes műtárgyállományát. Erről készített egy fotót, belerakta egy papírdobozba, majd a finisszázs nyitsaként átadta azt ajándékba az intézmény vezetőjének, Deák Nórának. Ezután Cséka György esztéta, a kiállítás kurátora tartott tárlatvezetést az érdeklődőknek. Mint mondta, szép időszak volt ez számukra, szeretik ezt a kiállítást. Különösen azért, mert motivációt jelentett, hogy ki tudtak szakadni a „Budapest-központú” szemléletből. Hangsúlyozta, jó volt itt lenniük, a KMI kiállítótere is ideális volt.

A tárlatot, ezzel együtt a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója ezen projektjét egy koncerttel zárták. Sőrés Zsolt, a hazai experimentális zenei színtér egyik meghatározó alakja, valamint Martinkó Tamás zenész közösen lépett fel az esten.

A rovat további hírei: Kultúra

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

2020. június 04. (csütörtök)

A BakElit Zenecentrum kibővült csapata az országban kialakult krízishelyzet miatt a városunkban elmaradó nagyrendezvények helyett online zenei fesztivált szervez öt helyi zenekar részvételével a nagy közösségi felületeken június 20-án, azaz jövő szombaton. Irány a web!

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

2020. június 03. (szerda)

Sikerrel debütált kedden a József Attila Könyvtár szabadtéri könyvkölcsönző szolgáltatása, emellett színes kínálattal várja (online is) a betű barátait az intézmény.

 Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

2020. május 29. (péntek)

Új rendszert vezet be az olvasói könyvéhség csillapítására a József Attila Könyvtár: keddtől kezdődően az intézmény előtti könyvterasz várja szolgáltatásaival a betűk barátait.

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

2020. május 22. (péntek)

Játék és múltidézés, webes tárlatvezetés és online társművészeti program – a járványhelyzet ellenére gazdag menüt kínál a művészet híveinek, de már nagyon készül a reménybeli újranyitásra is a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D). 

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

2020. május 13. (szerda)

Folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet online KineDok Filmklubja, péntekig mindenki láthatja a dokumentumfilmes sorozat friss darabját! Látta, láttad már Bhutánt? Itt az alkalom!

KarantÉNpercek – online programpaletta

KarantÉNpercek – online programpaletta

2020. május 12. (kedd)

Bár az intézmények a kialakult járványhelyzet miatt bezárták kapuikat, nem hagyják kultúra nélkül a városlakókat. Legyen szó gyermekekről vagy felnőttekről,online programjaik között mindenki megtalálja a kedvére valót. Ugyanakkor a mozogni vágyók sem maradnak sport nélkül! KaranÉNpercek máris itt!

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

2020. május 11. (hétfő)

Dunaújvárosi hallgató nyert közönségdíjat a Ceglédi Filmfesztiválon – az utolsó pillanatig kiélezett csatában futott be győztesként a "Captain America – Soldier Wars". Utórezgés, köszönet, hála és kulisszatitkok máris itt.