Dunaújváros Hetilap

Az idei utolsó kiállítás

2019. november 11. (hétfő) 13:57 - Molnár Emese

A Nemzeti Kulturális Alap, az önkormányzat és a Modern Művészetért Közalapítvány támogatásával az idei utolsó kiállítást nyitották meg a Kortárs Művészeti Intézetben múlt pénteken. 

 Mint azt Zsinka Gabriella művészettörténész, a tárlat kurátora elmondta, egész évben igyekeztek úgy szervezni a kiállítások témáját, hogy valamilyen módon kapcsolódjon a helyi értékekhez, a helyi sajátosságokhoz. Gondoljunk csak a jubileumi napfogyatkozásra- amelynek kiindulópontja egy 1999-ben készült dokumentumfilm volt, vagy éppen a legutóbbi, Otthon jó című tárlat, amely három művész Dunaújvárosi merítéséből mutatott be egy-egy kiemelkedő darabot. Most is a helyi érték szerepel a középpontban, ahogy Nemes Csaba kiállításának címe is takarja.

Nemes Csaba a kortárs magyar festészet egyik kiemelkedő alakja. Művei olyan nagyintézmények gyűjteményeiben is szerepel, mint a bécsi Albertina vagy a párizsi Centre Pompidou. Dunaújvárosban is láthattuk már alkotásait egy csoportos tárlat keretében, ám ez az első alkalom, hogy önálló kiállítást rendeztek be válogatott műveiből itt a KMI-ben. Festmények, rajzok és képvideó alkotja a mostani tárlat anyagát. Bár nagy a merítés, az alkotások többsége az utóbbi időszakból való. Ezekben a munkákban van egyfajta társadalmi érzékenység, ez is köti össze őket. Merész, bátor kritikai megfogalmazások is jellemzik alkotásait, ez a szemlélet, az egyes problémákra, jelenségekre való reflektálás többször előjött már munkássága során. Nemes Csaba Helyi érték című kiállítását december 20-ig lehet megtekinteni a Kortárs Művészeti Intézetben.  

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: DUE fotókiállítástól Santa Claus Kupáig

DS Híradó: DUE fotókiállítástól Santa Claus Kupáig

2019. december 11. (szerda)

Az adventi időszak hírei mellett a Dunaújvárosi Egyetem fotópályázatának anyagából nyílt kiállítás, valamint a jégcsarnokban rendezett utánpótlástorna szerepel a DSTV Híradójának keddi kínálatában. Katt a hangképes összeállításért!

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

2019. december 10. (kedd)

Sok téma terítékre került a DSTV összeállításában - a Híradót terveink szerint továbbra is rendszeresen a böngészők a DO-ról! Mutatom!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

2019. december 06. (péntek)

Jelenleg is tart a Dunaújvárosi Egyetemen a Hallgatói Önkormámnyzat (HÖK) által kezdeményezett karácsonyi karitatív megmozdulás: "Cipősdoboz Akció" adománygyűjtése során egészedecember 16-ig várják a gyerekeknek szánt ajándékokat, játékokat!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

2019. december 06. (péntek)

Az ünnepi időszak előtt egy aktuális figyelmeztetéssel rukkolt ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószolgálata; az advent és a karácsony sajnos az elkerülhető lakástüzek periódusa is a tűzoltóság évtizedes tapasztalatai szerint – egy kis odafigyeléssel lekerülhető, hogy az advent a lánglovagokra várakozás időszaka legyen!

Két utat is felújítanak!

Két utat is felújítanak!

2019. december 05. (csütörtök)

A dunaújvárosi utak felújítását célzó program részeként a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztését és megújítását tervezi városunk önkormányzata.

Fogyatékkal élők napja: fontos lépés az élhetőbb város felé

Fogyatékkal élők napja: fontos lépés az élhetőbb város felé

2019. december 04. (szerda)

Egyeztető fórum létrehozását javasolja Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere, amely az önkormányzat és a fogyatékkal élő embereket képviselő szervezetek közötti párbeszédet, a közös munkát hivatott elősegíteni.

Foglakoztatási paktum: eredményes évet zártak

Foglakoztatási paktum: eredményes évet zártak

2019. december 03. (kedd)

"Tekintsük kihívásnak a jelenlegi, nem túl fényes mutatókat!" – javasolta Pintér Tamás polgármester a DUNA-MUNKA-TOP Projekt Foglalkoztatási Fórum és Paktum ülésén; az évzáró tanácskozásnak a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara konferenciaterme adott otthont ma délelőtt.