Ajándékokkal érkeztek Baracsra!

2017. szeptember 22. (péntek) 8:17 - Szárszó Lajos

A Baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és a DSE Röplabda Akadémia összefogásából több mint ötven gyermek kezdi meg a sportággal való ismerkedést!

Gőzerővel indult be az oktatás a Dunaújvárosi Röplabda Akadémián, ahol már két iskolai bázisra építenek az idén. Az egyik a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola: itt Tomanóczy Tibor irányításával már hatodik éve testnevelés óra keretében tanulják a sportág alapjait a gyermekek. A másik bázist Baracson alakították ki, ahol több, mint ötven gyermek jelezte tanulási szándékát. Azért, hogy a tanulók még jobban megismerhessék a sportágat, csütörtökön bemutató órát tartott az akadémia négy korosztályos válogatott játékosa, valamint Tomanóczy Tibor és Kelemen István edzők. A kétszer 45 percen át keresztül zajló órákon az iskola minden tanulója kipróbálhatta ügyességét, labdaérzékét, hiszen az akadémia feltett szándéka, hogy azok a gyermekek, akik még nem jelentkeztek röplabdázónak, később is csatlakozhassanak a többiekhez.

Tomanóczy Tibor, a DSE Röplabda Akadémia ügyvezető igazgatója: Nagy öröm számunkra, hogy a dunaújvárosi bázis intézményünk mellett egy vidéki iskola is bekapcsolódott a munkába. Annak kifejezetten örülök, hogy ilyen nagy az érdeklődés, hiszen több, mint ötven gyermek jelezte, hogy szeretne közénk tartozni. Az edzéseink időpontjait kialakítottuk, így a gyermekeket hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 15 és 16 óra között várjuk a Baracsi Faluház tornacsarnokába, ahol kiváló edzőnk, Kelemen István oktatja majd a fiatalokat. Célunk, hogy ez az együttműködés hosszú távú legyen, hiszen ez mind Baracsnak, mind nekünk gyümölcsöző lehet. A baracsi gyermekekhez most sem üres kézzel érkeztünk, hiszen a játék fontos elemeit hoztuk ajándékba nekik. Így a hálótartó szerkezetet hálóval, valamint 15 darab röplabdát.

Közös terveink alapján a jövő év folyamán szeretnénk felújítani az iskola udvarán lévő, most csak homokozásra használt röplabda pályát, majd lehetőségeink szerint a tornacsarnok padlózatának felújításában is megpróbálunk segíteni. További cél, hogy azoknak dunaújvárosi és baracsi akadémistáknak, akik most még általános iskolások, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum jóvoltából a középiskolába kerülésben is segítséget nyújtsunk. Mint azt Tomanóczy Tibortól megtudtuk, természetesen azt is szeretnék, ha egy-egy tehetséges gyermekre is rátalálnának, akik akár a Dunaferr utánpótlás csapataiban is szerepet kaphatnának.

A rovat további hírei: Sport

Tornával emlékeztek a focisták

Tornával emlékeztek a focisták

2020. július 12. (vasárnap)

A Kemi-Ker Kft. gárdája nyerte az első alkalommal megrendezett Acerbis Nyári Kupa küzdelmeit a DLSZ Arénában.

Véget ért a Dunaújváros Kupa

Véget ért a Dunaújváros Kupa

2020. július 11. (szombat)

Az SZP-Asztalos gárdája nyerte a Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat küzdelmeit.

Győzelemmel kezdett a DPASE

Győzelemmel kezdett a DPASE

2020. július 11. (szombat)

Kétgólos, magabiztos sikert aratott a MOL Fehérvár II. elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Alakul a csapat

Alakul a csapat

2020. július 11. (szombat)

Újabb öt játékosával hosszabbított szerződést a közelmúltban a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Az Aranycsapat három játékosára és az 1954-es berni vb-döntőre emlékeztek

Az Aranycsapat három játékosára és az 1954-es berni vb-döntőre emlékeztek

2020. július 10. (péntek)

Budai II Lászlóra, Buzánszky Jenőre, Kocsis Sándorra, valamint az 1954-es svájci labdarúgó-világbajnokság berni döntőjére emlékezett csütörtökön az Aranycsapat Testület, írja az MTI.

Enyhítést fontolgatnak a japánok

Enyhítést fontolgatnak a japánok

2020. július 10. (péntek)

A japán kormány fontolóra veszi annak lehetőségét, hogy a jövőre halasztott tokiói olimpiára és paralimpiára utazó sportolók esetében enyhítsen az országba lépés feltételein.

Gólzápor a DLSZ Arénában

Gólzápor a DLSZ Arénában

2020. július 10. (péntek)

Összesen huszonöt találatnak örülhettek a csapatok a Dunaújváros Kupa csütörtök esti helyosztóin.