Ajándékokkal érkeztek Baracsra!

2017. szeptember 22. (péntek) 8:17 - Szárszó Lajos

A Baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és a DSE Röplabda Akadémia összefogásából több mint ötven gyermek kezdi meg a sportággal való ismerkedést!

Gőzerővel indult be az oktatás a Dunaújvárosi Röplabda Akadémián, ahol már két iskolai bázisra építenek az idén. Az egyik a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola: itt Tomanóczy Tibor irányításával már hatodik éve testnevelés óra keretében tanulják a sportág alapjait a gyermekek. A másik bázist Baracson alakították ki, ahol több, mint ötven gyermek jelezte tanulási szándékát. Azért, hogy a tanulók még jobban megismerhessék a sportágat, csütörtökön bemutató órát tartott az akadémia négy korosztályos válogatott játékosa, valamint Tomanóczy Tibor és Kelemen István edzők. A kétszer 45 percen át keresztül zajló órákon az iskola minden tanulója kipróbálhatta ügyességét, labdaérzékét, hiszen az akadémia feltett szándéka, hogy azok a gyermekek, akik még nem jelentkeztek röplabdázónak, később is csatlakozhassanak a többiekhez.

Tomanóczy Tibor, a DSE Röplabda Akadémia ügyvezető igazgatója: Nagy öröm számunkra, hogy a dunaújvárosi bázis intézményünk mellett egy vidéki iskola is bekapcsolódott a munkába. Annak kifejezetten örülök, hogy ilyen nagy az érdeklődés, hiszen több, mint ötven gyermek jelezte, hogy szeretne közénk tartozni. Az edzéseink időpontjait kialakítottuk, így a gyermekeket hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 15 és 16 óra között várjuk a Baracsi Faluház tornacsarnokába, ahol kiváló edzőnk, Kelemen István oktatja majd a fiatalokat. Célunk, hogy ez az együttműködés hosszú távú legyen, hiszen ez mind Baracsnak, mind nekünk gyümölcsöző lehet. A baracsi gyermekekhez most sem üres kézzel érkeztünk, hiszen a játék fontos elemeit hoztuk ajándékba nekik. Így a hálótartó szerkezetet hálóval, valamint 15 darab röplabdát.

Közös terveink alapján a jövő év folyamán szeretnénk felújítani az iskola udvarán lévő, most csak homokozásra használt röplabda pályát, majd lehetőségeink szerint a tornacsarnok padlózatának felújításában is megpróbálunk segíteni. További cél, hogy azoknak dunaújvárosi és baracsi akadémistáknak, akik most még általános iskolások, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum jóvoltából a középiskolába kerülésben is segítséget nyújtsunk. Mint azt Tomanóczy Tibortól megtudtuk, természetesen azt is szeretnék, ha egy-egy tehetséges gyermekre is rátalálnának, akik akár a Dunaferr utánpótlás csapataiban is szerepet kaphatnának.

A rovat további hírei: Sport

Gól nélkül nem megy

Gól nélkül nem megy

2019. december 06. (péntek)

Idei harmadik mérkőzését is elveszítette a Brassó ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

Kupahétvége előtt

Kupahétvége előtt

2019. december 06. (péntek)

A Szentes elleni mérkőzésen juthat be a Magyar Kupa döntőjébe a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Erdélyi túrán az Acélbikák

Erdélyi túrán az Acélbikák

2019. december 06. (péntek)

Két nap alatt két kőkemény mérkőzés vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira az Erste Liga alapszakaszában.

Küzdelmes döntetlen

Küzdelmes döntetlen

2019. december 05. (csütörtök)

Fordulatos, izgalmas csatában értek el 28-28-as döntetlent az MTK és az FTC vegyes csapata ellen a DKKA kézilabdázói.

Jövőre újra megpróbálják!

Jövőre újra megpróbálják!

2019. december 05. (csütörtök)

Nem sikerült a feljutás, így jövőre is az NB III-ban szerepelnek a Dunaújvárosi Darts Club együttesei.

Fővárosi ellenfél a tizenhat között

Fővárosi ellenfél a tizenhat között

2019. december 05. (csütörtök)

Az NB II-es MTK Budapest lesz a Dunaújváros PASE labdarúgóinak vetélytársa a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Bravúros továbbjutás a kupában

Bravúros továbbjutás a kupában

2019. december 04. (szerda)

Remek gólokkal aratott 2-1-es győzelmet az NB II-es Siófok ellen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Magyar Kupában!