Hazai pályán csak a győzelem lehet a cél

spigott - 2017. szeptember 8. 8:00

A nyáron tovább erősített Budaörs elleni mérkőzéssel, de a siker reményében kezdi meg az új szezon küzdelmeit szombaton este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Budaörs elleni hazai mérkőzéssel vág neki szombaton este hat órától a K&H női kézilabda liga küzdelmeinek a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. György László tanítványaira nem vár könnyű mérkőzés a jó erőkből álló vendégek ellen, erről már a közelmúltban megrendezett Kohász Kupán is meggyőződhettünk, hiszen amellett, hogy a budaörsiek csak az utolsó pillanatokban bukták el a végső sikert a dán Viborg ellen, előtte már a mieinkkel is összemérték erejüket, s nagy csatában 20-20-as döntetlent értek el. Persze egy tétmeccs mindig más, mint egy felkészülési találkozó, ám az is biztos, hogy nagyon oda kell figyelnie játékosainknak ahhoz, hogy ne lepje meg őket ellenfelük ma este is, ám mint azt vezetőedzőnk elmondta, jól felkészültek a bajnokság nyitányára, s mindent el fognak követni azért, hogy itthon tartsák a két bajnoki pontot.

- Összességében elégedett vagyok a felkészüléssel, s bár voltak hullámzó teljesítmények egyénenként és csapatként is, de ebben az időszakban ez természetesnek tekinthető, rendkívül kemény munkát végeztek a csapat tagjai. Úgy érzem, hogy amit a nyáron elterveztünk, meg tudtuk valósítani, az erőfejlesztés mellett az állóképesség, a gyorsaság, technikai és taktikai munkát végeztünk, most már ráfordultunk a célegyenesre, érezhető a lányokon a rajt előtti izgalom, de jó hangulatban van a csapat, s éppen itt az ideje, hogy szombaton elkezdődjön a bajnokság. A Kohász Kupán volt szerencsénk találkozni a Budaörssel, ott nem a legjobb formánkat mutattuk, de jó, hogy játszottunk velük, levontuk annak a meccsnek is a tanulságait, s azokból is építkezve vágunk neki szombat este hat órakor kezdődő találkozónak.

Képek: DO-archív

A budaörsiek megerősödtek tavalyhoz képest, egy válogatott balátlövőt sikerült igazolniuk a Fraditól Zácsik Szandra személyében, rá külön figyelnünk kell majd, de mondhatnám Pálos-Bognár Barbarát is, aki szintén válogatott játékos. Mi azonban tisztában vagyunk azzal, hogy mit kell tennünk a holnapi meccsen ahhoz, hogy itthon tartsuk a pontokat, szóval én bízom abban, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Oguntoye Viktóriára és Kemény Dórára még nem számíthatunk, Kovács Anna még körülbelül két-három hét lemaradásban van a többiekhez képest, de biztató volt a legutóbbi meccseken nyújtott teljesítménye, s természetesen holnap is pályára lép, csakúgy, mint Szekerczés Luca, aki a héten már teljes értékű edzésmunkát végezhetett.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.