Kovács Zsófia két szeren is bajnok!

Szárszó Lajos - 2017. szeptember 3. 15:34

A bokasérüléssel bajlódó Kovács Zsófia ezúttal felemás korláton és gerendán utasította maga mögé a női tornászok mezőnyét!

A Torna Challenge Világkupára készülő magyar tornászok a hétvégén rangos hazai versenyen, a Prolan Országos Torna Egyéni Bajnokságon álltak a szerekhez. A nemzetközi mezőnyben, ahol a magyarokon kívül osztrák, svéd és cseh tornászokat is láthatott a közönség a Dunaferr SE olimpikon, Európa-bajnok ezüstérmes Kovács Zsófia ezúttal bokasérülése miatt egyéni összetettben nem, de három szeren, így gerendán, felemás korláton és vállalta a megmérettetést. Az első versenynapon Zsófia kedvenc szerén, felemás korláton szépen teljesített, és hibátlan gyakorlatával, 14.100 pontszámot elérve megnyerte a szerbajnokságot. A vasárnapi gerenda döntőben is izgulhattunk Trenka János tanítványáért, hiszen tornászunk a kolozsvári Európa bajnokságon bemutatott 5.1-es pontszámból kiinduló gyakorlatához képest egy jóval erősebb új, 5.5-ös erősségűvel állt a bírák elé. Zsófi magabiztosan mutatta be új gyakorlatát, így nem lehetett kérdéses az újabb elsősége. A fiatalabbak, vagyis a juniorok mezőnyében Halász Dóra Szimonetta és Miklós Dorina versenyeztek, akik szintén szép gyakorlatokat mutattak be. Talajon mindketten negyedik helyen végeztek, míg gerendán Szimonetta a harmadik helyen zárt.

Kép: DO-archív

Trenka János, a Dunaferr SE vezetőedzője, elégedetten nyilatkozott tornászai teljesítményéről.

- Mindhárom tornászunk teljesítményével elégedett vagyok. Szimonetta és Dorina talajgyakorlatai szépek voltak. Zsófia teljesítményével nagyon elégedett vagyok, hiszen ő bokasérülése ellenére indult a versenyen. Kifejezetten örülök a gerenda gyakorlatának, hiszen azt rontás nélkül mutatta be. Ez mindenképpen önbizalmat ad számára a következő versenyek előtt.
A Dunaferr SE tornászát legközelebb a szombathelyi Torna Challenge Világkupán láthatjuk majd, melyet szeptember 8. és 10. között rendeznek meg. Olimpikon versenyzőnk várhatóan ismét kihagyja az ugrást, így három szeren, felemáskorláton, gerendán és talajon versenyez majd. Mint azt Trenka János vezetőedző elmondta, amennyiben tanítványa bokája bírni fogja a terhelést, akkor talajgyakorlatában egy új sort is láthatunk Kovács Zsófiától.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.