Dunaújváros Hetilap

Kulináris kavalkád Nagyvenyimen

2017. szeptember 24. (vasárnap) 18:01 - Molnár Emese

Szüreti felvonulással egybekötött kulináris kavalkádot tartottak Nagyvenyimen szombaton.

Mint azt Vargáné Kaiser Katalin, a település polgármestere elmondta, a gasztronómiai programot immár hetedik alkalommal szervezte meg a Nagyvenyim és Térsége Fejlesztéséért Egyesület. Annak idején azért hozták létre ezt az egyesületet, hogy egyfajta ernyőszervezetként segítsék a többi civil szervezet munkáját, mindamellett, hogy különféle közösségépítő programot szerveznek. A kulináris kavalkád helyszíne a helyi sportcentrum volt, ahol családi, baráti társaságot gyűltek össze.

Volt főzőverseny, házi borok, pálinkák és lekvárok börzéje, valamint a színpadi műsorban helyi tehetségek és klubok léptek fel, ezáltal még színesebbé téve a délutánt. A rendezvényre ellátogatott dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője, Nagyvenyim díszpolgára is. Hangsúlyozta, az ilyen rendezvények legfontosabb célja a közösségépítés, hogy a környékbeli családokat, szomszédokat egy vidám hangulatú rendezvény keretében összehozzák, ezért is fontos az egyesület munkája. A kulináris kavalkádot összevonták a szüreti mulatsággal, a felvonulók 14 órakor indultak a Csaba utcától, majd a sportcentrumban zárták útjukat. A napot a hagyományoknak megfelelően szüreti bállal zárták.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Közgyűlés, segítség

D+ Híradó - Közgyűlés, segítség

2018. június 21. (csütörtök)

Több mint negyven napirendi pontban döntött a közgyűlés, civilek segítettek a keddi tűzesetnél, MMK-tábor - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Kell egy hely… a deszkásoknak is

Kell egy hely… a deszkásoknak is

2018. június 21. (csütörtök)

Egy biztos, hogy a fiataloknak kell hely, kell tér, ahol játszhatnak, sportolhatnak. Nem az a megoldás, hogy tiltsuk ki őket a tereinkről, utcáinkról. Ellenkezőleg, az a megoldás, hogy olyan helyet kapjanak, ahol biztonságosan tudnak szenvedélyüknek hódolni, ugyanakkor másokat sem zavarnak. 

Újabb parkolóhelyek építéséről döntöttek

Újabb parkolóhelyek építéséről döntöttek

2018. június 21. (csütörtök)

Közel ötven napirendi pont megtárgyalása várt a képviselőkre a csütörtöki közgyűlésen. Konkrét parkolóhelyek, zebrák tervezését és kiviteli terveinek elkészítéséről határoztak. Így például a Vasmű út 47-57. előtt további parkolóhelyek engedélyezési és kiviteli tervei, további parkolók kialakítására vonatkozó tanulmányterv a Liszt Ferenc kertben, a Lajos király körút 9-11. előtti parkoló bővítéshez szükséges közterület alakítási terv elkészítése is szerepelt a napirendi pontok között.

Miniszterelnöki biztos lett dr. Galambos Dénes

Miniszterelnöki biztos lett dr. Galambos Dénes

2018. június 21. (csütörtök)

Orbán Viktor Dunaújváros és térségének ipar- és területfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki dr. Galambos Dénest június 18-i hatállyal.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2018. június 21. (csütörtök)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért június 21-én a Munkácsy Mihály utca 1-5 és a Balogh Ádám utca 16 szám alatt 16 óráig áramszünet lesz.

D+ Híradó - Kánikula, felújítás

D+ Híradó - Kánikula, felújítás

2018. június 20. (szerda)

Visszatér a kánikula, felújítás a Kajszi utcában, ilyen volt a tizedik DUDIK - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Halálos lakástűz, jóvátétel

D+ Híradó - Halálos lakástűz, jóvátétel

2018. június 19. (kedd)

Halálos lakástűz a Martinovics utcában, fogvatartottak jóvátételi napja, Bartók tábor idén is - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.