Dunaújváros Hetilap

Kulináris kavalkád Nagyvenyimen

2017. szeptember 24. (vasárnap) 18:01 - Molnár Emese

Szüreti felvonulással egybekötött kulináris kavalkádot tartottak Nagyvenyimen szombaton.

Mint azt Vargáné Kaiser Katalin, a település polgármestere elmondta, a gasztronómiai programot immár hetedik alkalommal szervezte meg a Nagyvenyim és Térsége Fejlesztéséért Egyesület. Annak idején azért hozták létre ezt az egyesületet, hogy egyfajta ernyőszervezetként segítsék a többi civil szervezet munkáját, mindamellett, hogy különféle közösségépítő programot szerveznek. A kulináris kavalkád helyszíne a helyi sportcentrum volt, ahol családi, baráti társaságot gyűltek össze.

Volt főzőverseny, házi borok, pálinkák és lekvárok börzéje, valamint a színpadi műsorban helyi tehetségek és klubok léptek fel, ezáltal még színesebbé téve a délutánt. A rendezvényre ellátogatott dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője, Nagyvenyim díszpolgára is. Hangsúlyozta, az ilyen rendezvények legfontosabb célja a közösségépítés, hogy a környékbeli családokat, szomszédokat egy vidám hangulatú rendezvény keretében összehozzák, ezért is fontos az egyesület munkája. A kulináris kavalkádot összevonták a szüreti mulatsággal, a felvonulók 14 órakor indultak a Csaba utcától, majd a sportcentrumban zárták útjukat. A napot a hagyományoknak megfelelően szüreti bállal zárták.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Vendéglátás, ételosztás

D+ Híradó - Vendéglátás, ételosztás

2018. február 24. (szombat)

A mórásokat és a jószolisokat látták vendégül a bánkisok, ételosztás, téli veszélyek - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Egyéni vállalkozók figyelem!

Egyéni vállalkozók figyelem!

2018. február 24. (szombat)

Az egyéni vállalkozóknak február 26-ig kell benyújtaniuk 2017-es szja-bevallásukat és befizetniük az adót. Ez az evások és katások határideje is. 

Hétszázmilliós felújítási csomag Perkátán

Hétszázmilliós felújítási csomag Perkátán

2018. február 24. (szombat)

Korszerűsítik az óvodát Perkátán, valamint egy ötszáz négyzetméter alapterületű épületrészt is felépítenek hozzá. Ezen kívül megújul a templom, az orvosi rendelő, fényjátékot kap a kastély, összességében több mint hétszázmillió forintos fejlesztés valósul meg a településen.

Kétszáz adag meleg étel

Kétszáz adag meleg étel

2018. február 23. (péntek)

A Hit Gyülekezetének önkéntesei Cserna Gábor polgármesterrel közösen osztott kétszáz adag meleg ételt a rászorulók számára pénteken, a Városház előtti téren.

D+ Híradó - Bejárás, kampány

D+ Híradó - Bejárás, kampány

2018. február 23. (péntek)

Képviselői bejárás Perkátán, Gyurcsány Ferenc Dunaújvárosban, hazai pályán lép pályára a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Gyurcsány Dunaújvárosban

Gyurcsány Dunaújvárosban

2018. február 23. (péntek)

Lakossági fórumot tartott városunkban Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A fórum apropója a közelgő választás volt, így elsősorban Mezei Zsoltot, az MSZP, a Párbeszéd és a Szolidaritás által támogatott DK-s jelöltjet ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Immár hivatalos

Immár hivatalos

2018. február 23. (péntek)

Ülést tartott csütörtökön a Fejér megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság, amelyen két jelölt nyilvántartásba vételéről határoztak.