Lehet még nevezni az úszógálára

Szárszó Lajos - 2017. szeptember 5. 18:24

Már csak hat hely kiadó a Guiness-rekordkísérlettel egybekötött, az Ússz, Hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület rendezésében kiírásra került 24 órás úszógálára.

Az idei évben immár tizenegyedik alkalommal került kiírásra az Netfone-Úszógála, melyet az Ússz, Hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület szervez. A 2017. október 28-29-én, a Fabó Éva Sportuszodában megrendezésre kerülő gála főszervezője ezúttal is Szalontai Károly, aki mint elmondta, a rendezvény több cél elérését is kitűzte maga elé.

- Rendezvényünk az egészséges életmódra való buzdításra, az úszó, búvárúszó és a vízilabda sport népszerűsítése, valamint két dunaújvárosi intézmény, a Móra Ferenc Speciális Iskola és a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon tanulóinak karitatív támogatását tűzte ki céljául már 2007-ben, melyek azóta sem változtak. Az elmúlt esztendőben 30-30-30 ezer forintot adtunk át a Móra Ferenc Speciális Iskola és a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon tanulóinak, lakóinak, valamint Nagy Kamilla családjának, gyermekük gyógykezelésére.

- Milyen csapatok nevezését várják?

- Az idén összesen 16 csapatot tudunk fogadni a 2017. október 28-án startoló rendezvényünkre, melyre már csak néhány hat kiadó hely van. Közel 320 versenyző áll majd a rajtkőre a 24 órás megmérettetésen. Egyetemi, fő- és középiskolai csapatok, valamint országunk több mint 30 településéről összeállt együttesek, vagyis „az úszás megszállottjai” alkothatják a mezőnyt. A rajtpisztoly október 28-án 12 órakor dördül el, míg a befejezés 29-én déli 12 órakor lesz.

- Az elmúlt években számos program kísérte az eseményt. Az idén milyen meglepetésekkel várják a csapatokat?

Képek: DO-archív

- Idén is tervezzük a népszerű totó játékot, ahol az úszógálánk, városunk és a Magyar Szabadidősport Szövetség történetéből alkottuk meg kérdéseinket. Ezen kívül baba-mama családi úszást illetve szenior fejelő bajnokságot tervezzük. A versennyel párhuzamosan az uszodában felállított színpadon különféle zenés, táncos, humoros előadások kerülnek bemutatásra az éppen pihenő versenyzők, hozzátartozók, valamint az utcáról betérő érdeklődő szurkolók részére. A kiegészítő programok kora délutántól éjfélig, majd másnap délelőtt az eredményhirdetésig tartanak.  
Mint azt a főszervező, Szalontai Károly elmondta, szeretnék megdönteni a 2013-as évben elért Guiness-rekordot, vagyis az 1454 perc alatt 320 versenyző által leúszott 27500 hosszt, azaz az 1375 km-es távot, amely tovább fokozza a rendezvény izgalmát.

Az eddig benevezett csapatok: Jóbarátok, Acélszív, TTF-Csuromvíz, Jószoli, Etil Alakulat, DTSE, Team Regatta Veszprém, Tavirózsák és Hímárok, Mint A Hal Egyesület, Fröccs.

A rovat további hírei: Sport

Meglepő vereség Kínától

Meglepő vereség Kínától

2021. aug. 01.

Két negyeden keresztül gyengén játszott, s bár nagyot hajrázott, kétgólos vereséget szenvedett Kínától a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Kezdődik a bajnokság!

Kezdődik a bajnokság!

2021. aug. 01.

Győzelemmel indítaná a 2021/2022-es szezont a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a Szekszárd elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg a bajnokságot ma este fél hattól.

Eredményes edzőtábor

Eredményes edzőtábor

2021. júl. 31.

Jelentős létszámmal vett részt tatai edzőtáborában a Danubius KSE tollaslabda szakosztálya.

Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott

Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott

2021. júl. 31.

A magyar női kézilabda-válogatott megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói olimpián, miután három vereség után a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, szombaton.

Kézilabda: kezdésnek remek

Kézilabda: kezdésnek remek

2021. júl. 31.

Idegenben és itthon is magabiztos győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Újabb bajnoki érem Debrecenben

Újabb bajnoki érem Debrecenben

2021. júl. 30.

Az 1500-on elért első hely után 400 gyorson is dobogóra állhatott Kovács-Seres Hunor a debreceni Országos Serdülő Bajnokságon.

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

2021. júl. 30.

Szűk három negyeden keresztül szenvedett, de végül magabiztos, 17-13-as sikert aratott japán ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a tokiói olimpián.