Érmek a legnagyobb világversenyekről

2017. szeptember 19. (kedd) 15:45 - spigott

Fennállásának legsikeresebb évét hagyta maga mögött a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya, melynek versenyzői felnőtt és utánpótlás szinten is remekeltek, s több nemzetközi, valamint hazai éremmel örvendeztették meg az értük szurkolókat.

Ahogy azt már megszokhattuk az elmúlt években, sajtótájékoztatón értékelte idei eredményeit a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya, s mint az már a mosolygós arcokból sejteni lehetett, idén minden oka meg is volt az elégedettségre klub- és szakmai vezetésnek egyaránt.

Az ugyanis már Pető Zsolt szakosztályvezető bevezetőjéből kiderült, hogy eddigi legsikeresebb évadot hagyták maguk mögött, hiszen felnőtt világ- és Európa-bajnokságon is érmet szereztek, az U23-as vb-n szintén bronzig jutottak a Dunaferr SE válogatottjai, akik az ifik között is remekeltek, mivel ebben a korosztályban világ és Európa-bajnoki címeknek is örülhettek. Versenyzőink ráadásul nemcsak a nemzetközi mezőnyben brillíroztak, hanem a világ közvetlen élmezőnyét jelentő hazai viadalokon is kiválóan szerepeltek, s több mint tíz bajnoki aranyat gyűjtöttek be a 2017-es versenyszezonban, s ez komoly bravúr, főleg ahhoz viszonyítva, hogy a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya finoman szólva sem tartozik a legnépesebbek közé a hazai mezőnyben.

 

Kép: Zsedrovits Enikő

Szintén elégedetten értékelte a versenyzőink teljesítményét Molnár Gergely edző, aki elmondta, hogy a szép eredmények mögött természetesen rengeteg munka, rengeteg verseny van, s nem szabad elfelejteni azt sem, hogy nemcsak a felnőttek között, hanem az utánpótlásban is remekeltek idén a Dunaferr SE kajak-kenusai, akik kétség kívül magasra tették a lécet idei teljesítményükkel, s ezek megismétléséhez még több munkára lesz szükség a következő esztendőben is.

A vezetőedzői értékelést követően a sikerek kovácsai, maguk a versenyzők tekintettek vissza a mögöttük hagyott idényre, s egy-két érdekességet is megosztottak a sajtó képviselőivel. A hazai sprinttávot uraló Hajdu Jonatán számára kimondottan nehéz év volt az idei, hiszen amellett, hogy 200-on világ és Európa-bajnoki érmet szerzett, ez volt az első olyan éve, amelyben megkezdte átállását az olimpiai távot jelentő 1000 méterre. Ez nyilván nem egy rövid folyamat, megvannak az állomásai, ám mint azt olimpikonunk elmondta, az 500 méteres távokon nyújtott teljesítménye azt mutatja, hogy az állóképessége rendben van, s mivel 1000 méteren sem ment rossz időket a szezonban, így jó úton halad az "átképzése".

Kép: MTI

A 2017-es esztendő legeredményesebb dunaújvárosi versenyzője a még mindig csak tizenhét esztendős Slihoczki Ádám volt, aki az ifjúsági Európa-bajnokságon két aranyéremmel, a korosztályos vb-n egy arannyal és egy ezüsttel zárt, s a szezon végén még a felnőtt bajnokságról is elhozott két aranyat, egyet Kiss Balázs, egyet pedig Hajdu Jonatán párjaként. "Slihó" szerint az már igen korán, a szezon elején eldőlt, hogy idén a páros számokat részesítik előnyben, s az elvégzett munka szerencsére meg is hozta a gyümölcsét.

Kiss Balázs is komoly meglepetést okozott idei eredményeivel a Dunaferr SE szakvezetésének. Felnőtt és U23-as bajnoki címet szerzett, s komoly tényezővé vált minden távon, amit a Világkupán elért hetedik helye is bizonyított. Kiss Balázs szerint ebben közrejátszott az is, hogy az idei esztendőben a napi gyakorlások mellett megismerkedett a jógával, mely által sokkal jobban oda tudott figyelni magára is. Balázs számára a Világkupán elért döntős helyezés volt a legkellemesebb meglepetés, mint azt felidézte, remek érzés volt a sportág nagyjai között versenyezni, mely nemcsak motiválta az eredmények elérésében, hanem testközelből tapasztalhatta meg azt, hogy miben kell még fejlődnie ahhoz, hogy még előrébb lépjen.

Kép: mkksz.hu

A fiatalok mögött ráadásul ott vannak a még fiatalabbak, s már erősen dörömbölnek azon a bizonyos ajtón, hiszen Kollár Kristóf évek óta korosztálya egyik legnagyobb tehetsége, s ezt a serdülő magyar bajnokságon és az Olimpiai Reménységek Versenyén szerzett aranyérmei is bizonyítják. A kajakos Boldis Csenge rendkívül elszánt és tudatos munkájának köszönhetően serdülő bajnoki ezüstéremig, illetve az Olimpiai Reménységek Versenyén elért ötödik helyig jutott egy olyan korosztályban, melynek hazai mezőnyéből hét-nyolc versenyző is megállná helyét a nemzetközi színtéren, ha ehhez még hozzávesszük azt is, hogy Pető Ákos, valamint Kovács Bendegúz is tagja a korosztályos válogatott keretnek, bizony nyugodtan figyelhetjük a kajak-kenus utánpótlás dunaújvárosi helyzetét.

Kép: Zsedrovits Enikő

Az évértékelések mellett persze szóba került egyesületünk legnagyobb korosztályos versenye, a szeptember 23-án és 24-én sorra kerülő Dunaferr Kupa, melynek népszerűségét jelzi, hogy idén összesen huszonhárom klub versenyzői mérik össze egymással erejüket a kikötői öbölben. Mint azt Weixl Mónika főszervezőtől megtudtuk, a kétnapos viadal szombati versenynapján a serdülő, az ifjúsági, a felnőtt és a masters korosztály versenyzői ragadnak lapátot, míg vasárnap a gyermek és kölyök korosztály képviselői méretik meg magukat. A Dunaferr Kupa nívóját emeli az is, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség döntősének értelmében a "Kölyök 3" és "Kölyök 4" korosztály (13-14 évesek) versengésein már régiós bajnoki címeket is kiosztanak a legjobbaknak, így nagyon kemény versenyekre számíthatnak azok, akik kilátogatnak az évről évre egyre népszerűbb viadalra.

A rovat további hírei: Sport

Egy álommal kevesebb

Egy álommal kevesebb

2020. január 23. (csütörtök)

Hiába hajrázott óriásit, végül egygólos, 11-10-es vereséget szenvedett a spanyolok elleni Európa-bajnoki elődöntőben a magyar női vízilabda válogatott.

Ünnep együtt – a legjobbak között

Ünnep együtt – a legjobbak között

2020. január 23. (csütörtök)

A Speciális Olimpia múlt márciusi világjátékán aratott kolosszális siker után az Év Sportolója Díjra jelölték kategóriájukban Latinovics Líviát és Juhász Szebasztiánt – a két dunaújvárosi tornász edzőjük, Salamonné Szabó Éva kíséretében vehetett részt az Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban múlt csütörtökön. Örök emlék, nem vitás!

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.