"Nem félünk senkitől!"

spigott - 2017. szeptember 25. 18:13

Az elmúlt években sikert sikerre halmozó csapat magja együtt maradt, így a 2017/2018-as bajnoki szezonban is az érmekért szeretne küzdeni a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata az NB I-es bajnokságban.

Városunk egyik éttermében tartotta meg a szezonkezdet előtti szokásos sajtótájékoztatóját a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata. Az előző két bajnoki kiírásban ezüstéremig jutó csapatot Zemankó Zoltán operatív vezető, Schancz Balázs vezetőedző, valamint együttesünk két új játékosa, Bánfalvi Balázs és Pál Patrik képviselte az eseményen, míg az önkormányzat részéről Hingyi László, a Gazdasági bizottság elnöke köszöntötte a jelenlévőket.

Az egyesület életében történt változásokról, nyári felkészüléséről, idei céljairól először Zemankó Zoltán számolt be a sajtó képviselőinek.

- A felkészülést már július végén elkezdtük, harminc edzésen és hét felkészülési mérkőzésen vannak túl a srácok, s az elmúlt években sikereket elérő csapat magját együtt tudtuk tartani. Klacsák Bence, Varsányi Áron és Józsa Tamás távozott tőlünk, őket igyekeztük pótolni, Pál Patrikkal és Bánfalvi Balázzsal, úgy érzem, hogy sikeresen. Mellettük, az elmúlt évek munkájának köszönhetően több utánpótlás korú játékos is csatlakozott a felnőtt kerethez, s így várjuk az október 2-ai Berettyóújfalu elleni, hazai szezonkezdést. A felkészülésünk bár jól sikerült, nem volt könnyű, ugyanis a válogatott Európa-bajnoki selejtezője miatt öt játékosunkat is nélkülöznünk kellett az elmúlt időszakban, ráadásul Hosszú Ádám meg is sérült a nemzeti csapatnál, s csak remélni tudjuk, hogy a bajnoki rajton már számíthatunk rá. Edzőmeccseinken kijutott mindenből, s bár ez alapján vegyes a kép, úgy gondolom, hogy az előszezonban elért eredményekből nem igazán lehet kiindulni, mivel több játékosunk hiányzott, ám az biztos, hogy egy sikeres, közönségszórakoztató játékot nyújtó csapatot szeretnénk látni a pályán az idei szezonban is. Konkrét célokat nem szeretnék meghatározni, új edzővel, kissé átalakított kerettel vágunk neki a bajnokságnak, s bár az ellenfelek közül többen is nagyon komoly légiósokkal erősítettek, abban bízunk, hogy idén is harcban leszünk az érmes helyezésekért. A felnőtt együttes mellett muszáj megemlíteni az utánpótlásunkat, mely sikeres nyári sporttáborunknak köszönhetően 10-15 általános iskolás fiatallal bővült, nekik már megtartottuk az első edzéseket is, ez nagyon nagy szó, büszkék is vagyunk arra, hogy már őket is a családunkban tudhatjuk. Természetesen jár a köszönet a támogatóinknak, városunk önkormányzatának, az ISD Dunaferr Zrt-nek, valamint az egyetemnek azért, hogy nyugodtan, kiegyensúlyozottan dolgozhatunk a 2017/2018-as szezonban is.

Önkormányzatunk képviseletében Hingyi László elmondta, hogy a dunaújvárosi futsal már megalakulása óta komoly sikerekkel örvendezteti meg a sportszerető közvéleményt, ami nagy öröm a város vezetői számára is. A csapat természetesen továbbra is élvezi Dunaújváros bizalmát és támogatását azért, hogy az idei szezonban is minél jobban szerepeljen, s öregbítse tovább városunk hírnevét a sportéletben.

Csapatunk új vezetőedzője, Schrancz Balázs egy megalkuvást nem tűrő csapatot szeretne idén a pályán látni, s mint az elárulta, amilyen játékos volt ő, olyanná szeretné az együttest is formálni.

- Imádtam edzésre járni, imádtam nyerni, ezért a pályán és pályán kívül is mindent megtettem, s bízom és tudom, hogy a csapatom is ilyen lesz. Ugyan a felkészülésünk nem volt optimális a hiányzók miatt, akik itthon voltak, azok becsületesen beleálltak a munkába, s ezalatt a két hónap alatt felvették a ritmust, elsajátították azokat a taktikai elemeket, amiket a jövőben alkalmazni akarunk majd. Én a félelmet soha nem ismertem a pályán, bárki is volt az ellenfél, ezt várom el a játékosoktól, s lehet ugyan, hogy legyőznek minket előbb, vagy utóbb, de akaratban senki nem fog minket felülmúlni, ezt garantálom.

A Dunaferr DUE Renalpin FC nyáron igazolt játékosai közül Pál Patrik az Aramistól, míg Bánfalvi Balázs Veszprémből érkezett Dunaújvárosba, s mindketten nagy reményekkel várják az új szezon küzdelmeit. Elmondásuk szerint beilleszkedtek a csapatba, s minden erejükkel azon lesznek, hogy a lehető legjobb eredményekhez segítsék együttesünket. A sajtótájékoztató végén Zemankó Zoltán elárulta, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a Dunaújvárosi Sportcsarnokban rendezik meg hazai felnőtt bajnoki találkozóikat, szokás szerint este hét órától, míg az utánpótlás együttesek számára az egyetemi sportcsarnok jelenti majd a hazai pályát a remélhetőleg minden szempontból sikeres 2017/2018-as szezonban.

 

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.