Remekül kezdtek a DPASE fiataljai

2017. szeptember 19. (kedd) 8:00 - spigott

A Dunaújváros PASE U17-es és U19-es labdarúgó csapata is megnyerte első két bajnoki mérkőzését a harmadosztály Közép-nyugat Csoportjában.

Ahogy a felnőttek, úgy a Dunaújváros PASE utánpótlás együttesei számára is megkezdődtek a közelmúltban a bajnoki küzdelmek. Az sajnos a tavaszi osztályozón eldőlt, hogy fiataljaink nem tudnak osztályt váltani, így U19-es és U17-es csapatunk is újra a harmadosztály Közép-Nyugat Csoportjában vágott neki a pontvadászatnak.
A dunaújvárosiak U17-es együttese hazai környezetben, a Főnix-Gold ellen játszotta első mérkőzését, s bár igen nagy csatát vívott a vendégekkel, Kovács Barnabás utolsó percben szerzett góljával végül sikerült itthon tartania a három pontot (3-2). A Szigetszentmiklós elleni második fordulóban már kinyitották a gólzsák száját a DPASE játékosai, akik az első és a második félidőben is öt-öt gólt szerezve arattak 10-0-s sikert, így két mérkőzést követően az ötödik helyen állnak a bajnoki tabellán.

Kép: DO-archív

Az U19-esek szintén a Főnix-Gold ellen léptek pályára idei első tétmérkőzésükön, s bár a vendégek kétszer is vezetést szereztek a találkozón, a végül három találatig jutó Nagy László vezérletével fordítani tudott Lőrincz Emil alakulata, mely végül 5-2-es sikerrel indította az új szezon küzdelmeit. A második fordulóban U19-es csapatunk is Szigetszentmiklósra látogatott, ahol igen korán, már az első félidő derekára kétgólos előnybe került. A folytatásban azonban kimaradtak a dunaújvárosi helyzetek, s a hazaiak szorossá tudták tenni a meccs hajráját, de egyenlíteniük már nem sikerült, így ha nehezen is, de második meccsét is megnyerte a DPASE gárdája, mely az U17-esekhez hasonlóan az ötödik helyről várja a bajnokság folytatását.

Eredmények

U17
DPASE – Főnix-Gold SE 3-2
(1-1)
Gólszerzőink: Kovács 2, Al-Sheraji 1.

Szigetszentmiklós – DPASE 0-10 (0-5)
Gólszerzőink: Kovács 3, Perjési Viktor 2, Hompót 2, Schnierer 1, Palotai 1, Áman 1.

U19
DPASE – Főnix-Gold SE 5-2
(1-1)
Gólszerzőink: Nagy 3, Hamar 1, Tóth 1.

Szigetszentmiklós – DPASE 1-2 (0-2)
Gólszerzőink: Vig 1, Horváth 1.

A rovat további hírei: Sport

Viborgi győzelem a Kohász Kupán

Viborgi győzelem a Kohász Kupán

2018. augusztus 17. (péntek)

Támadásban sokat hibázva ért el 26-26-os döntetlent a Budaörs elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Ezer pedagógus röplabdás képzésére készülnek

Ezer pedagógus röplabdás képzésére készülnek

2018. augusztus 17. (péntek)

Megkezdték annak a tizenkét szakembernek képzését, akik akkreditált pedagógus továbbképzést fognak tartani országszerte röplabdából.

"Visszavágó" a Kecskemét ellen

"Visszavágó" a Kecskemét ellen

2018. augusztus 17. (péntek)

A Kecskemét elleni hazai fellépéssel folytatja felkészülési mérkőzéseinek sorozatát ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC csapata.

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

2018. augusztus 16. (csütörtök)

A világbajnok Franciaország vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) friss világranglistáját, melyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra.

A Rákosmente következik

A Rákosmente következik

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Sorozatban harmadik győzelmére készül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának hétvégi fordulójában.

Kovács Zsófia ismét munkába állt

Kovács Zsófia ismét munkába állt

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Műtétje, s egy hosszabb kihagyás után áll ismét a szerekhez Kovács Zsófia, a Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes tornásza.

Viborgi siker a nyitómeccsen

Viborgi siker a nyitómeccsen

2018. augusztus 15. (szerda)

Támadásban rengeteg hibát vétett, így kétgólos, 22-20-as vereséget szenvedett a dán Viborgtól a DKKA női kézilabda csapata a Kohász Kupa első napján.