Remekül kezdtek a DPASE fiataljai

2017. szeptember 19. (kedd) 8:00 - spigott

A Dunaújváros PASE U17-es és U19-es labdarúgó csapata is megnyerte első két bajnoki mérkőzését a harmadosztály Közép-nyugat Csoportjában.

Ahogy a felnőttek, úgy a Dunaújváros PASE utánpótlás együttesei számára is megkezdődtek a közelmúltban a bajnoki küzdelmek. Az sajnos a tavaszi osztályozón eldőlt, hogy fiataljaink nem tudnak osztályt váltani, így U19-es és U17-es csapatunk is újra a harmadosztály Közép-Nyugat Csoportjában vágott neki a pontvadászatnak.
A dunaújvárosiak U17-es együttese hazai környezetben, a Főnix-Gold ellen játszotta első mérkőzését, s bár igen nagy csatát vívott a vendégekkel, Kovács Barnabás utolsó percben szerzett góljával végül sikerült itthon tartania a három pontot (3-2). A Szigetszentmiklós elleni második fordulóban már kinyitották a gólzsák száját a DPASE játékosai, akik az első és a második félidőben is öt-öt gólt szerezve arattak 10-0-s sikert, így két mérkőzést követően az ötödik helyen állnak a bajnoki tabellán.

Kép: DO-archív

Az U19-esek szintén a Főnix-Gold ellen léptek pályára idei első tétmérkőzésükön, s bár a vendégek kétszer is vezetést szereztek a találkozón, a végül három találatig jutó Nagy László vezérletével fordítani tudott Lőrincz Emil alakulata, mely végül 5-2-es sikerrel indította az új szezon küzdelmeit. A második fordulóban U19-es csapatunk is Szigetszentmiklósra látogatott, ahol igen korán, már az első félidő derekára kétgólos előnybe került. A folytatásban azonban kimaradtak a dunaújvárosi helyzetek, s a hazaiak szorossá tudták tenni a meccs hajráját, de egyenlíteniük már nem sikerült, így ha nehezen is, de második meccsét is megnyerte a DPASE gárdája, mely az U17-esekhez hasonlóan az ötödik helyről várja a bajnokság folytatását.

Eredmények

U17
DPASE – Főnix-Gold SE 3-2
(1-1)
Gólszerzőink: Kovács 2, Al-Sheraji 1.

Szigetszentmiklós – DPASE 0-10 (0-5)
Gólszerzőink: Kovács 3, Perjési Viktor 2, Hompót 2, Schnierer 1, Palotai 1, Áman 1.

U19
DPASE – Főnix-Gold SE 5-2
(1-1)
Gólszerzőink: Nagy 3, Hamar 1, Tóth 1.

Szigetszentmiklós – DPASE 1-2 (0-2)
Gólszerzőink: Vig 1, Horváth 1.

A rovat további hírei: Sport

Vereség és búcsú a kupától

Vereség és búcsú a kupától

2018. január 20. (szombat)

Fájdalmas 31-28 vereséget szenvedett Békéscsabán a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese a Magyar Kupa negyedik fordulójában. Együttesünk az első félidő után még vezetett, ám a fordulás után nagyon gyengén játszott, így a hazaiak megérdemelten jutottak tovább a sorozat következő körébe.

Munkában az utánpótlás

Munkában az utánpótlás

2018. január 20. (szombat)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia hat korosztályos együttese is hazai pályán méreti meg magát a Téli Kupa küzdelmeiben.

Vereség az első csoportmeccsen

Vereség az első csoportmeccsen

2018. január 19. (péntek)

Az emberelőnyös lehetőségeit jobban kihasználó Sabadell 13-8-ra nyerte az Euroliga első csoportmérkőzését DUE-Maarks Graphics női vízilabdázói ellen.

Megkezdődött a Carissa Kupa

Megkezdődött a Carissa Kupa

2018. január 19. (péntek)

A sport és a jótékonyság jegyében rendezik meg mától egészen vasárnapig a XVI. Carissa Kupa kispályás labdarúgó torna küzdelmeit, melynek zárónapja rengeteg élményt ígér a sportág szerelmeseinek.

Megtört egy rossz sorozat

Megtört egy rossz sorozat

2018. január 19. (péntek)

Megszerezte első pontjait a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság hatodik fordulójában az eddig még nyeretlen Papa SE együttese is.

Kupafeladatok előtt a Kohász

Kupafeladatok előtt a Kohász

2018. január 19. (péntek)

Nehéz, de nem megoldhatatlan feladat vár női kézilabdázóinkra szombaton délután öt órától a Békéscsaba elleni Magyar Kupa összecsapáson.

Címet védene a futsal válogatott

Címet védene a futsal válogatott

2018. január 18. (csütörtök)

Idén Magyarország, azon belül Debrecen lesz a házigazdája a visegrádi négyek futsaltornájnak, számolt be a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja.