Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Újra nagy ünneppé tenni a Zene Világnapját

Vass Ádám - 2017. szeptember 22. 7:38

Az előző években a Zene Világnapja kevésbé került középpontba városunkban, holott korábban nagy hagyományai voltak minden év október elsején. Idén a Sándor Frigyes Zeneiskola szervezésének hála méltó módon ünnepelhetünk egy egész napos programsorozatnak köszönhetően.

Örömteli hírrel szolgált csütörtök délután egy sajtótájékoztató keretein belül a Sándor Frigyes Zeneiskola. Az előző évekkel ellentétben nagyszabású, egész napos programmal ünnepelhetjük városunkban a Zene Világnapját. Koós-Balázs Eszter, a Sándor Frigyes Zeneiskola kulturális szervezője és Dőr Gabriella, az iskola igazgatója elmondták, az ingyenesen látogatható, 850 ezer forintos önkormányzati támogatásból megvalósuló program célja, hogy ne csak koncerteken, rádióműsorokban szólaljanak meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikáljanak énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene előadói.

Ezért október 2-án, hétfőn már tíz órától az éppen egy éve átadott iskola melletti Sándor Frigyes téren veszi kezdetét a műsor, ahol bemutatkoznak a zeneiskola zenekarai, (harmonika zenekar, vonószenekar, fúvós együttes, jazz formáció), és a városban tevékenykedő kórusok közül a Móricz Zsigmond Általános Iskola, a Széchenyi István Gimnázium és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum kórusai, diákjai. A téren zajló programok 16 óráig tartanak, majd 18 órától a Bartók színház ad otthont egy nagyobb volumenű, szintén ingyenesen látogatható műsornak többek közt a Szonáta Kamarazenekar és az iskola több tanárának fellépéseivel. Moravecz Attila, az iskola égisze alatt működő Szonáta Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, bízik benne, hogy több iskola is csatlakozik majd a hagyományhoz, hiszen elengedhetetlen, hogy egy ekkora városban is megünnepeljük a Zene Világnapját és reméli, a későbbiekben bővülni tudnak és még nívósabb koncertekkel, zenekarokkal örvendeztethetik meg a közönséget a jeles napon.

A rovat további hírei: Kultúra

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

2024. máj. 12.

A Pentelei Molnár János festőművész halálának  centenáriumi évfordulójára meghirdetett emlékév eseménysorának keretében nyílt az egész életművet bemutató kiállítás a felújított Mondbach-kúriában szerdán. 

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

2024. máj. 09.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása: gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley-Da Capo iskola közössége. A Bartókban rendezett eseményen több száz növendék lépett színre látványos, változatos műsorral – kétszer is! Hangkép.

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

2024. máj. 08.

Gazdag programmal futtatja csúcsra a jubileumi tanév eseménysorozatát az alapítása 70. évét ünneplő Móricz Zsigmond Általános Iskola. Lássuk a kínálatot – nagyon bőséges lesz, úgyhogy csak címszavakban!

Jótékonysági gála a Bartókban

Jótékonysági gála a Bartókban

2024. máj. 08.

Nemes céllal és jelentős erők összefogásával valósul meg az a közösségi kezdeményezés, amelynek a Bartók színházterme ad otthont pénteken délután. 

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

2024. máj. 07.

Jelképes gesztus, hogy éppen az emlékév egyik ünnepeltje, Pentelei Molnár János festőművész kiállítása nyitja a felújított Mondbach kúria időszakos bemutatóinak sorát. A megnyitó szerdán lesz, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

2024. máj. 07.

Folytatódott a József Attila Könyvtár és a SKICC Csoport együttműködése, derül ki a DSTV összeállításából. Ennek keretében nyílt meg Kosztolányi György utolsó tanítványa, Gódányné Homoki Mária egyéni kiállítása a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: zongoristák randevúja

DSTV: zongoristák randevúja

2024. máj. 06.

Különleges programnak adott otthont a Sándor Frigyes Zeneiskola a közelmúltban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézményben immár második alkalommal szervezték meg a Regionális Zongora Találkozót a Sándor Frigyes Hét előtt. Hangkép.