A bajnokot fogadja a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2017. október 5. 8:03

A röplabda első osztály csütörtöki játéknapján hazai pályán fogadja a Dunaferr SE a tavalyi bajnok Kaposvár együttesét.

Két fordulón vagyunk túl a 2017/2018-as röplabda NBI-es bajnokságból, ahol eddig papírforma, vagy annak tűnő eredmények születtek. Így történt ez a Dunaferr esetében is, hiszen az első körben a Sümeg együttesét győzték le fiataljaink, míg a második fordulóban a bajnoki címre is esélyes Kazincbarcika otthonában szenvedtek vállalható vereséget.

- Az eredmények csak részben tükrözik a papírformát – vélekedett a Dunaferr SE vezetőedzője, Tomanóczy Tibor – hiszen megfiatalodott csapatunk számára minden mérkőzés nagy kihívást jelent. Így volt ez a Sümeg elleni nyitó meccsen is, mivel az idén ismét új, csupa fiatal játékossal teletűzdelt csapatot kellett építeni. A győzelmet azonban nem kell megmagyarázni, így jól indítottuk a bajnokságot. A következő körben sajnos vereséget szenvedtünk Kazincbarcikán egy olyan csapattól, amelyik akár a végső győzelem megszerzésére is eséllyel pályázik. A harmadik forduló ismét nagyon nehéz lesz, mivel a tavalyi bajnok Kaposvárt fogadjuk. A hét folyamán sérülések és betegségek egyaránt hátráltattak bennünket, ennek megfelelően megpróbálom pályára küldeni az aktuálisan legerősebb csapatomat.

Kép: DO-archív

Bízom abban, hogy a fiúk nem fogják túlzottan tisztelni ellenfelüket, és nem feltett kézzel vágnak neki a találkozónak. Teljesen más mérkőzésre számítok, mint tavaly, amikor meglepetésre sikerült legyőznünk a bajnoki címvédőt, hiszen amíg tőlük ketten, hárman távoztak, vagyis szinte együtt maradt a tavalyi gárda, addig nálunk egy, két ember maradt meg, míg a többiek máshová igazoltak. A mérkőzés esélyesei nem mi vagyunk, és most nem hiszem, hogy sok félnivalója lenne a FINO együttesének. Abban bízom, hogy játékosaim a maximális tudásukat fogják nyújtani. Már azzal elégedett lennék, ha szettenként elérnénk a húsz pontot, mert az azt jelentené, hogy jól dolgoztak a fiúk. Nekünk jelenlegi helyzetünkben nem a Kaposvár első osztályú együttesét kell legyőznünk, hanem juniorjainknak az azt követő találkozón az NB II-ben kell behúzniuk a meccset.

A bajnoki címvédő eddig remekül szerepelt, hiszen a legutóbbi fordulóban mindössze 44 percre volt szüksége ahhoz, hogy megnyerje találkozóját a Debrecen ellen, ahol a hajdúságiak összesen 23 pontot szereztek. A Dunaferr SE – FINO Kaposvár NBI-es röplabda mérkőzés kezdési időpontja 17 óra, helyszíne a Dunaújváros Sportcsarnok.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.