Álom maradt a vb-döntő

doszerk - 2017. október 5. 0:15

Nem jutott tovább a montreali világbajnokság egyéni összetett versenyének döntőjébe a Dunaferr SE tornásza, Kovács Zsófia, aki a huszonkilencedik helyen fejezte be a selejtező küzdelmeit. Halvány esély így is maradt a továbbjutásra, ám ehhez négy versenyzőnek is vissza kellene lépnie a finálétól.

Montrealban rendezik meg október 2. és 8. között a tornászok világbajnokságát, melyen természetesen a magyar válogatott is megméreti magát, s a női csapat tagjaként Kovács Zsófiának, a Dunaferr SE olimpikon és Európa-bajnoki ezüstérmes kiválóságának is szoríthatnak a sportág szerelmesei. A még mindig csak tizenhét éves dunaújvárosi versenyző magyar idő szerint szerda este tíz órától lépett a szerekhez az egyéni összetett selejtezőjében, s mint azt a viadal előtt érdeklődésünkre elmondta, mindenképpen szeretett volna bekerülni az egyéni összetett döntőjét is jelentő legjobb huszonnégy versenyző közé.

Zsófi gerendán kezdte meg a selejtező küzdelmeit, ám gyakorlata nem sikerült tökéletesre, mindössze 11.533 pontot kapott rá (a szép emlékű Eb-döntőben 13.466 pontot ért el), így a többi szeren már muszáj volt pontosabban, szebben szerepelnie. A következő gyakorlatát talajon kellett bemutatnia a Dunaferr SE versenyzőjének, aki sajnos itt is hibázott, s 11.666 pontot szerzett, ami egyben azt is jelentette, hogy hátralévő két szerén már tényleg hiba nélkül kellett teljesítenie ahhoz, hogy elérje kitűzött célját.

Kép: DO-archív

A harmadik körben jöhetett az ugrás, ám ez sem úgy alakult, ahogy azt reméltük, egy újabb alacsony pontszám (12.733) miatt szomorkodhattunk, amivel minimálisra csökkentek az esélyek az egyéni összetett döntőjének elérésére. A zárószám Zsófi kedvenc szere, a felemás korlát volt, ahol végre sikerült összeraknia egy szép, 13.766 pontot érő gyakorlatot, amivel feljött a selejtező 21. helyére, ám jelenlegi pozíciója csalóka, mert az ötödik divízió küzdelmei csak most kezdődnek, s mivel itt több komoly esélyes is megméreti magát, komoly meglepetésnek kellene történnie ahhoz, hogy tornászunk megtartsa döntős helyét.

Frissítve 03:10

Sajnos az utolsó divízióban több, összesen nyolc versenyző ért el magasabb pontszámot, mint Kovács Zsófia, így versenyzőnk végül a 29. helyen fejezte be a selejtezőt, ami azt jelentette, hogy sajnos nem sikerült egyenes ágon kiharcolnia helyét a legjobbak között. A Dunaferr tornásza számára még egy nagyon halvány esély maradt a fináléba jutásra, ugyanis abban az esetben, ha a továbbjutók közül többen is visszalépnek, negyedik számú tartalékként még szerepet kaphat az egyéni összetett verseny pénteki döntőjében.

Trenka János: - Tanulságos világbajnokságon vagyunk túl, amelynek nem volt jó a végkimenetele. Gerendán kezdtük a versenyt, ahol a gyakorlat bizonytalan volt, ennek ellenére Zsófia bevállalta a nehezebb kötéseket, hogy a pontszáma minél magasabb legyen. Ez viszont a kivitelben okozott problémát, hiszen bizonytalanná vált.  Előbb megingott, majd leesett a szerről. Ezt követően a talaj következett, ahol egy új sor végén nem tudott állva maradni, és leült. Ugráson még sokat hozhatott volna, de valami oknál fogva nem azt ugrotta, amit kellett volna, és ezzel elveszített 4 tizedet, valamint a leérkezésnél nem tudott állva maradni. Korláton kisebb pontatlanságokkal, de megcsinálta a gyakorlatát. Összességében 4 pontot veszített ezzel, így minden döntős esély szertefoszlott. Egy igazán felejthető, de mégis tanulságos verseny volt. Sajnálom, hogy így alakult.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.