Bravúr és továbbjutás a Magyar Kupában

Szárszó Lajos - 2017. október 29. 20:16

A címvédő UVSE-t is legyőzve, csoportelsőként jutott tovább a Magyar Kupa selejtezőjéből a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Igazán izgalmassá tették a dunaújvárosi vízilabdázó hölgyek a Magyar Kupa második játéknapját, de még mielőtt a mai napot értékelnénk, nézzünk egy kicsit vissza a tegnapi napra. A Budapesten megrendezett Magyar Kupában résztvevő 10 csapatot kettő ötös csoportba sorsolták. A mieink a „B” jelűben az UVSE, az UVSE Margitsziget, a Racionet Honvéd, valamint az FTC együttese ellen próbálták kiharcolni a továbbjutást. Mihók Attila együttesének az első, az UVSE Margitsziget elleni meccs nem okozott gondot, akiket simán, 22-5-re győztek le. A második, az FTC elleni döntetlen (12-12) után elkezdődött a számolgatás, már ami az első hely megszerzését illette. Az odáig vezető út első lépéseként a mai napon a feladat adott volt a mieink számára, vagyis a Racionet Honvéd legyőzése. Gurisatti Grétáék ennek a tudatában alaposan belekezdtek a meccsbe. Az első negyedet három góllal nyerték (4-1), de a második nyolc percben esélyt sem adva ellenfelüknek hetet dobtak, miközben egyet sem kaptak.

Ami azonban ezek után meglepő volt, hogy a harmadik negyed döntetlen lett (4-4). A végére magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak Vályi Vandáék, akik 8-2-re nyerték a záró negyedet, összességében 23-7-re a meccset. Ezt követően az UVSE következett, amely összecsapás a csoportelsőségről döntött. Arra, hogy ennek megszerzését a Mihók tanítványok komolyan gondolták, már az első nyolc percben fény derült. A találkozó elején hatalmas gólpárbaj alakult ki a DUE és az UVSE között, melyből a mieink jöttek ki jobban. Egyetemistáink ráadásul 0-2-es állásból tudtak fordítani 5-3-ra. A folytatásban sem álltak le a gólgyártással Szilágyi Dorottyáék, akik közben a védekezésre is nagy hangsúlyt fektettek, így a második negyedet is sikerült megnyerniük 2-1-re, mellyel az előnyük háromgólosra hízott (7-4). A térfélcsere után taktikus játékkal tartották meg háromgólos előnyüket Ziegler Diánáék (9-6), de, mint az várható volt, az UVSE ekkor sem adta meg magát. Vivian Sevenich találatára Szilágyi Dorottya válaszolt, majd szűk hét perccel a vége előtt Czigány Dóra büntetőből kettőre csökkentette csapata hátrányát (10-8). A végjátékban Tóth Csabai Dóra egygólosra szűkítette előnyünket (10-9), ezt azonban sikerült megőrizni, és legyőzni az UVSE gárdáját. A DUE győzelmével az első helyet megszerezve jutott be a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Képek: DO-archív

Mihók Attila, vezetőedző, DUE-Maarks Graphics: A továbbjutás nem lehetett kérdéses, hiszen csoportonként csupán egy kieső volt. Mivel nagyon sűrű a program, hiszen a lányok holnap már a válogatottal készülnek, majd a hét közepén folytatódik a bajnokság, véleményem szerint ezt a selejtezőt másként is meg lehetett volna oldani. Nehéz ilyen sorozatterhelést elviselni és nem szeretném, ha bármelyik játékosom sérülést szenvedne. Az azonban az önbizalmunknak erőt kell, adjon, hogy ezt a nehéz csoportot az első helyen zártuk. Természetesen helyén tudjuk ezt kezelni, hiszen ez még csak részsiker. A jövőbeni feladatunk ettől nem lesz könnyebb, de a győzelemnek az értelme, hogy tudjuk, képesek vagyunk rá. Ennek most a mi esetünkben nagy jelentősége van főként úgy, hogy egy héten belül legyőztük az Euroliga ezüstérmes Olimpiakosz, majd most a LEN Kupa győztes UVSE gárdáját. Ez megmutatja, hogy a jövőben van miben reménykednünk és van miért dolgoznunk.

Eredmények, gólszerzők:

UVSE Margitsziget – DUE-Maarsk Graphics 5-22 (1-7, 1-7, 2-5, 1-3)
Gólszerzőink: Gurisatti 6, Horváth 5, Garda 3, Szilágyi 3, Mahieu 2, Ziegler 1, Vályi V. 1, Sajben 1.

DUE-Maarsk Graphics – FTC 12-12 (0-4, 6-2, 5-1, 1-5)
Gólszerzőink: Szilágyi 5, Ziegler 2, Gurisatti 1, Horváth 1, Garda 1, Vályi V. 1, Vályi F. 1.

DUE-Maarsk Graphics – Racionet Honvéd 23-7 (4-1, 7-0, 4-4, 8-2)
Gólszerzőink: Gurisatti 5, Szilágyi 4, Horváth 3, Brezovszki 3, Huszti V. 2, Ziegler 1, Vályi V. 1, Vályi F. 1., Sajben 1, Luka 1, Mahieu 1

DUE-Maarsk Graphics – UVSE 10-9 (5-3, 2-1, 2-2, 1-3)
Gólszerzőink: Gurisatti 3, Szilágyi 2, Horváth 2, Vályi V. 2, Mahieu 1

A „B” csoport végeredménye: 1. DUE-Maarks Graphics 10 pont, 2. UVSE 9 pont, 3. FTC 7 pont, 4. Racionet Honvéd 3 pont, 5. UVSE Margitsziget 0 pont

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.