Búcsúztatta a tavalyi kupadöntőst a DPASE!

Szárszó Lajos - 2017. október 25. 21:58

Hatalmas bravúrt bemutatva győzte le 2-1-re a tavalyi döntős Vasas együttesét a Magyar Kupa hetedik fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Dobos Barna tanítványai óriásit küzdöttek az NB I negyedik helyezettje ellen, s ha végül szerencsés góllal is, de megérdemelten jutottak be a sorozat legjobb harminckettő csapata közé.

A Magyar Kupa hetedik fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a bajnoki élvonal negyedik helyén álló Vasas gárdáját fogadta. Joggal mondhattuk, hogy a szezon legnehezebb mérkőzése várt az újvárosiakra, és talán az sem lehetett kérdéses, hogy nem Dobos Barna együttese volt a találkozó esélyese. Ettől függetlenül azt vártuk, hogy a mieink ne feltett kézzel lépjenek pályára a piros-kékek ellen, és reménykedtünk abban is, hogy a fiúk megpróbálják játékukkal eltüntetni, de legalábbis csökkenteni a két csapat közötti két osztálynyi különbséget. Az előjelek nem voltak túl bíztatóak számunkra, hiszen az elmúlt fordulóban Dabason vereséget szenvedtek labdarúgóink. Azt azonban tudtuk, hogy mivel a Magyar Kupa negyedik fordulójában a továbbjutásról csak egy mérkőzés dönt, a Dobos tanítványok bele fognak adni anyait, apait. A Vasas nem bízott a véletlenre semmit, már ami az összeállítást illette, hiszen a legjobbjait küldte pályára ellenünk, akik már a második percben megszerezhették volna a vezetést egy óriási védelmi hiba után, de Kleisz az oldalhálót találta el. A folytatásban sem igen volt a hazaiaknál a labda, mely a vendégek lábán táncolt, majd Hangya Szilveszter unta meg a passzolgatást, lövése centikkel szállt fölé.

Nyolc perc elteltével sikerült először eljutni a vendégek tizenhatosáig, amikor Tóth Tibor kecsegtető helyzetben próbálta lekezelni a labdát, Vaskó azonban gyorsabb volt nála, és az utolsó pillanatban felszabadított. Öt perccel később Nagy Gergelynek kellett bizonyítania tudását Csehi lövése után, aki hét méterről próbálta kilőni a rövid alsót, az egykori újvárosi kapus azonban bravúrral szögletre hárított. Igazán jó volt ekkor a hazaiak játéka, akik az első percek után sikerrel vették fel a játék ritmusát. Ebben a szakaszban eltűnt a két csapat közötti két osztálynyi különbség, ráadásként, míg mi tetszetős akciókat építettünk fel, a Vasasnak nem akadt lehetősége.

Az első félóra eltelte után sem esett gól, de ahhoz inkább a Dunaújváros állt közelebb. Karacs próbálta meg kilőni jobb oldalról a rövid felső sarkot, majd szögletből megszerezte az újváros a vezetést. Zvara ívelését nem tudták kivágni a vendég védők, akiknek totojázását Tóth Tibor használta ki, aki a bal alsó sarokba gurított (1:0). Karacs két perccel az első félidő vége előtt fordult le védőjéről, lövése azonban célt tévesztett, majd Vaszócsik vetődve tenyerelte oldalra Vida lövését. A nagyszerű első 45 perc után a folytatásban azonnal cserélt a Vasas, Remili helyett Kulcsár lépett pályára, az első lövést azonban Csehi jegyezte, de abba beleléptek az angyalföldi védők. A sarokrúgás után szinte megbénult vendég védelmet nem sikerült mattolni, bár több helyzetünk akadt, majd ziccerben Király passza volt pontatlan. Parádés kezdés volt ez a szünet után, ekkor a meccset is eldönthettük volna.

Vaszócsik Vergos lövését ölelte magához magabiztosan az 50. percben, majd ismét kapusunkra volt szükség egy bal oldali szöglet után, amikor a léc alá tartó labdát tenyerelte szögletre. Csendes Péter mentett kétszer gólba tartó lövést, de sikerült megóvni kapunkat a góltól. A nehéz percek után nem sikerült megtartani a vezetést. Vergos Nikolaos maradt tisztán, miután kilépett két védőnk közül, és közelről nem hibázott (1:1). Cserével próbált meg egy kis nyugalmat vinni a játékba vezetőedzőnk, mely sikerült, hiszen ismét mi birtokoltuk többet a labdát. Tóth Tibor 18-ról bombázott, Nagy védett, majd Csehi szép passzának tapsolhatott a hazai publikum. Hősiesen küzdött a Dunaújváros, hogy ismét átvegye a vezetést, mellyel a Vasas nem tudott mit kezdeni. Szépen járattuk a labdát, a vendégek tizenhatosáig többször sikerült odaérnünk, miközben hátul sem nyíltunk ki. A rendes játékidő végéhez közeledve Vaskó csúsztatását fogta Vaszócsik, majd a 90. percben Csehi jól ért bele egy belőtt labdába, mely még irányt változtatott Kleisz lábán, úgy, hogy a labda a tehetetlen Nagy mellet került a kapuba (2:1). A négy perces hosszabbítást sikerült megoldani, így a Dunaújváros jutott a legjobb 32 közé a Magyar Kupában!

A találkozót követően Dunaújvárosban tartották meg a Magyar Kupa következő fordulójának sorsolását, melyen eldőlt, egy újabb bravúrra lesz szüksége csapatunknak ahhoz, ha még tovább szeretne jutni a sorozatban. Dobos Barna tanítványai útjába ugyanis az NB I 11. helyén álló Balmazújvárost sodorta a vakszerencse. Mivel a két együttes közül a mieink játszanak alacsonyabb osztályban, így a kupa szabályai szerint a továbbjutásról döntő találkozóra Dunaújvárosban kerül majd sor.

dr. Dobos Barna: - Nagy gratuláció a csapatnak, óriási lelkesedéssel játszottunk, s emellett rendkívül taktikusan is, hiszen nem engedtük kibontakozni a Vasast. Igyekeztünk támadólag fellépni, s bár ez nem sikerült a mérkőzés egészében, de az látszott, hogy korán szerettük volna elfojtani ellenfelünk támadójátékát, s ez azért nagyrészt sikerült is. Nagyon megdolgoztunk ezért a sikerért, s rendkívül boldogok vagyunk, hogy egy NB I-es csapatot a rendes játékidőben legyőzve jutottunk tovább.

Dunaújváros PASE – Vasas FC 2-1 (1-0)

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor – Zvara Dávid, Csendes Péter, Farkas Viktor, Karacs Roland (Sándor Tamás a 64. percben), Csehi Tamás (Horváth Kevin a 92. percben), Dorogi Renátó, Tóth Tibor, Szepessy Róbert, Király Bence, Tóth Ákos Károly (Ferencz Bálint a 80. percben). Vezetőedző: dr. Dobos Barna.

Vasas FC: Nagy Gergely - Hangya Szilveszter, Remili Mohamed (Kulcsár Tamás a 46.percben), Vergos Nikolaos, Berecz Zsombor, Gaál Bálint, Felix Burmeister, Kleisz Márk, Vida Máté (James Manjrekar a 78. percben), Vaskó Tamás, Vít Benes. Vezetőedző: Oenning Michael Hubert Johannes.

A rovat további hírei: Sport

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.