Első helyet ért a győzelem

Szárszó Lajos - 2017. október 14. 20:02

Hatalmas küzdelemben szerezte meg a Mórahalom elleni bajnoki pontokat a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely győzelemmel az NBIII élére állt.

A labdarúgó NB III tízedik fordulójában a második helyen álló Dunaújváros a tizenharmadik Mórahalom együttesét fogadta. A hazaiak célja egyértelműen a három bajnoki pont megszerzése volt, melyet koncentrált, fegyelmezett játékkal szerettek volna megszerezni. Az előjelek bíztatóak voltak Dobos Barna együttese számára, akik az elmúlt fordulóban a sereghajtó Makó vendégeként győztek 2-1-re. A mai találkozót megelőzően a hazaiak vezetőedzője arra hívta fel játékosai figyelmét, hogy az eddigi eredményei alapján veszélyes csapat a Mórahalom, akiket az elmúlt szezonban is nagyon nehezen tudtuk legyőzni, így a három pont megszerzéséhez a csapategységen kívül a kiemelkedő egyéni teljesítményekre is szükség lesz. Magyar szabadrúgását védte a harmadik percben Vaszócsik, majd a kapufa mentette meg a góltól a Dunaújvárost.

Ezt követően sikerült rendezni a sorokat, és több alakalommal eljutni a vendégek kapujáig. Ennek eredménye lett egy jobb oldali szöglet, melynek végén Király 20 méterről eresztette el egy lövést, mely utat talált Krnács kapujába (1:0). Nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, hiszen két perc múlva egy védelmi hiba miatt a kapu előtt üresen álló Szalma fejelt a kapunkba (1:1). A folytatásban a két kapu között harcoltak egymással a játékosok, helyzeteket viszont nem láthattunk. Az utolsó tíz percet meggyorsította az újváros, melyben Tóth Tibor a felső lécet találta el, majd Szepessy szabadrúgásból lőtt kapu fölé. Fordulás után nagyobb iramot diktált a hazai együttes, valamint a labdákat is jobban megbecsülte. Ennek ellenére nem jöttek a helyzetek, ráadásul Vaszócsiknak akadt védeni valója, aki Puskás szabadrúgását fogta.

Szepessy szabályos gólját érvénytelenítette a játékvezető a 61. percben, aki ugyan ütközött a kapussal, de azt megelőzően elcsúsztatta mellette a labdát, ami szabadon pattogott a kapu irányába, és azt rúgta a hálóba csatárunk. Ami azonban akkor nem sikerült, a 66. percben igen. Tóth Tibor fejjel volt eredményes, aki ezzel visszavette csapatának a vezetést is (2:1). Tíz perccel később Karacs emelése, majd Tóth Tibor két helyzete érdemelt említést, melyekből akár a harmadik találat is sikerülhetett volna. A 82. percben Zvara szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd távolról lőtt, a labda azonban centikkel elkerülte a jobb alsó sarkot. Az utolsó percekben taktikusan játszott a DPASE, ezzel megőrizve előnyét, és itthon tartva a három pontot, amely egyben azt jelenti, hogy a Dunaújváros vezeti az NBIII-as bajnokságot.

Dunaújváros PASE – Mórahalom 2:1 (1:1)

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor – Zvara Dávid (Sándor Tamás a 91. percben), Csendes Péter, Farkas Viktor, Karacs Roland (Ferencz Bálint a 89. percben), Csehi Tamás (Dorogi Renátó az 58. percben), Tóth Tibor, Szepessy Róbert, Király Bence, Tóth Ákos Károly, Barna Zsolt. Vezetőedző: dr. Dobos Barna.

Mórahalom: Krnács Richárd - Puskás Csaba (Zámbó Dániel a 76. percben), Busa Bence, Pócs Tamás (Bokányi Richárd a 63. percben), Juhász Jónás, Magyar György, Podonyi Norbert (Hrabovszki Zoltán a 76. percben), Zsoldos Ákos, Szücs Szasa, Fodor Ádám, Szalma Gergely. Vezetőedző: Vojnic-Zelic Sasa.

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.