Hatpontos meccs előtt a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2017. október 20. 12:14

Futsal NB I. harmadik fordulójában a Dunaferr DUE Renalpin FC a Bőny Szavill Consulting együttesét fogadja a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

A bajnoki tabellán csupán három pont választja el egymástól a Dunaferr és a Bőny együttesét, így várhatóan izgalmas, kiélezett mérkőzést láthatunk majd. Ellenfelünk az első fordulóban az FTC-t látta vendégül, ahol kiélezett mérkőzésen szenvedett egygólos, 2:1-es vereséget. A következő ellenfelük a bajnoki címvédő Rába ETO volt, ahol nem borult a papírforma, hiszen a nagyobb játékerőt képviselő győri együttes győzött 6:3-ra. Ez a két vereség azonban nem jelenti azt, hogy könnyű ellenfél érkezik Dunaújvárosba, hiszen a kiváló játékos múlttal rendelkező edzőjük, Lódi Tamás, a kispad mellől a korábbi Rábás harcostársaival együtt szükség esetén játékosként is beszállhat a csatába.

A Dunaferr DUE Renalpin FC-nek az elmúlt hetekben volt oka az örömre, hiszen több kiváló játékosa is magára húzhatta a címeres mezt, ez azonban egyben gondot is okozott, hiszen a gárda nem tudott teljes létszámban dolgozni az edzéseken. Talán ez volt az oka az idei nem túl jó szezonkezdetnek is, hiszen a nyitófordulóban hazai pályán fájó vereséget szenvedett a csapat az MVSC Berettyóújfalu ellen (4-5), amely találkozónak az volt az érdekessége, hogy 0:4-ről próbált meg felállni a Dunaferr, de az egyenlítéshez, vagy a fordításhoz egy félidő kevésnek bizonyult. A második fordulóban a Ferencváros vendégeként, ha nagy nehézségek árán is, de sikerült begyűjteni a három bajnoki pontot. Annak a találkozónak is voltak tanulságos pillanatai, hiszen hiába irányította az újváros a meccset, dolgozott ki számos ziccert, mivel azokat nem értékesítette, így a végén örülni kellett a 2:1-es sikernek.

Képek: DO-archív

Ilyen előjelek után bátran jelenthetjük ki, hogy a pénteken este hétkor kezdődő, a Bőny elleni derbin nagy izgalmak várnak ránk, de csapatunk célja csakis a győzelem megszerzése lehet. A találkozóra a Dunaújváros sportcsarnokban kerül sor, ahol a szurkolókat a DUE menedzsmentje egy kis plusz ajándékkal várja, ugyanis a Dunaferr munkavállalói, amennyiben felmutatják a munkahelyi belépőkártyájukat, akkor ingyen nézhetik meg a találkozót.

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.