"Nem lehetnek ekkora hullámvölgyek"

spigott - 2017. október 16. 15:27

Jó helyzetből, hétgólos előnyből várja a CSM Roman elleni EHF Kupa párharc visszavágóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, ám György László vezetőedző szerint a remélt továbbjutáshoz idegenben is győzelemért kell hajtania tanítványainak.

Hétgólos, 31-24-es sikert aratott a romániai CSM Roman elleni szombati EHF Kupa találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely jó esélyekkel várhatja második fordulós párharc vasárnap délelőtt tizenegy órakor kezdődő visszavágóját. A hétgólos győzelemért azonban nagyon keményen meg kellett dolgoznia kézilabdázóinknak, akik igen hullámzó teljesítményt nyújtottak a dunaújvárosi összecsapáson, ám amikor nagyon kellett, akkor összekapták magukat, s végül teljesen megérdemelt sikert arattak a jó erőkből álló román csapat ellen.

Sokat azonban nem pihenhettek játékosaink, ugyanis ma délelőtt már edzésre kellett jelentkezniük, ami nem is meglepő, mert a hétvégi EHF Kupa visszavágó előtt még egy rendkívül fontos bajnoki meccs is vár a csapatra a Siófok ellenében. Együttesünk mai gyakorlásán természetesen megkerestük György László vezetőedzőt, akit arra kértünk, hogy értékelje a mieink hétvégi teljesítményét.

- Talán az, hogy egyenletesebben kell teljesítenünk a mérkőzésen, nem lehetnek ekkora hullámvölgyek, mint például az első félidőben is láthattuk. Mert nagyon jól kezdtünk, de amennyire jó volt az első tizenöt perc, annyira rossz volt az első harminc perc második fele, s ezt kegyetlenül kihasználta a román csapat. Ekkor rossz megoldásokat hoztunk, átlövések helyett passzolni akartunk, a rossz bejátszásokat leszedte az ellenfél, gyakorlatilag saját magunknak lőttük a gólokat. A második félidő már teljesen jó volt, a védekezés és a kapusteljesítmény is feljavult, ezekből könnyű gólokat lőttünk, a támadójátékunk és a visszarendeződésünk is jól működött, így alakulhatott ki ez a hétgólos győzelem. Ennek természetesen örülünk, de még nem jutottunk tovább, ez egy két meccsből álló párharc, melynek a második felvonása még előttünk áll, ezt idegenben kell megvívnunk, nem őrizhetjük az eredményt, úgy kell nekivágnunk a vasárnapi visszavágónak, hogy azt is meg akarjuk nyerni. Láttunk már példákat ennél nagyobb előny leadására is, szóval maximális figyelmet és fegyelmet várok el mindenkitől a vasárnapi találkozón is.

Mennyire lepett meg az ellenfél, mi az, amire jobban oda kell figyelnünk Romániában?

- Remélem nem tűnik nagyképűnek az, hogy a videóelemzések alapján azt kaptuk ellenfelünktől, amit Dunaújvárosban is játszottak, szóval igazán meglepni nem tudtak minket. Tudtuk, hogy egy jó csapat, egyénenként is jó képességekkel rendelkeznek. Jó volt a jobbátlövőjük, kreatív az irányítójuk, agilis volt a beállósuk, azt is láttuk, hogy elsősorban utóbbi megjátszását erőltették, húsz fölött volt a neki bejátszott labdák száma. Amennyiben meglepetésről beszélünk, talán a szélsőjátékuk okozott némi problémát, erre több lehetőségük akadt annál, mint reméltük, s jól is éltek ezekkel, szóval erre nagyobb figyelmet kell fordítania a visszavágón kapusainknak és a szélső védőinknek is.

Képek forrása: kohaszkezi.hu (Turcsán Fruzsina felvételei)

Mi az, amiben nekünk javulni kell a szombati meccshez képest?

- A már említett szélső védekezés mellett sokkal koncentráltabban kell befejeznünk a lerohanásainkat. Biztos vagyok abban, hogy a visszavágón másfajta védekezéssel fogunk találkozni, most jó volt az átlövő játékunk, szóval elképzelhető, hogy egy nyitottabb formációval is megpróbálkozik majd ellenfelünk. Fel kell tehát készülnünk becsülettel, a sűrű program miatt ez nem lesz persze egyszerű, csütörtökön még a Siófokkal játszunk itthon, ami szintén nagyon nehéznek ígérkezik, s bár elsősorban még erre készülünk, azért valószínűleg párhuzamosan ezzel már az EHF Kupa találkozóval is foglalkozunk a következő napokban.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.