Későn ébredt a Dunaferr!

Szárszó Lajos - 2017. október 2. 20:36

Az első félidőt odaajándékozta ellenfelének a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata, mely ezzel jelentős, négygólos hátrányba került, így hiába játszott jobban a második húsz percben, ez nem volt elég a pontszerzéshez a nyáron jelentősen megerősített Berettyóújfalu ellen.

Több hónapos szünet után végre megkezdődött a futsal bajnokság a Dunaferr számára, ráadásul azonnal rangadóval. A mieink keretének magja az előző szezonhoz képest együtt maradt, amely az erőnket jelentheti a bajnokság során, viszont mai ellenfelünk, a Berettyóújfalué nagyon megerősödött. A mieink hosszú távú céljai továbbra is megmaradtak, köztük az, hogy lehetőleg saját nevelésű magyar fiúkat építsenek be a csapatba, míg ellenfelünk spanyol edzőt és több spanyol légióst igazolt. A mai találkozónak a szezonkezdésen kívül még egy jelentősége volt, mégpedig az, hogy a Dunaújváros kispadján tétmeccsen először mutatkozott be az új edző, Schrancz Balázs. Lendületesen indult a találkozó, mindkét együttes támadólag lépett fel, melyből a vendégek jöttek ki jobban. Már a negyedik percben megszerezték a vezetést, amikor Gál tört előre, aki kihasználta, hogy lemaradt róla a hazai védő, és közelről talált a kapuba (0-1). A játékot a folytatásban is a vendégek színezték jobban, akik sorra vezették veszélyes akcióikat, amely a 7. percben újabb gólt eredményezett.

Ezúttal Trencsényi Jánosra játszották ki a ziccert, aki a szinte üres kapuba lőtt (0-2), majd egy perccel később sakk-matt helyzetben Harmati szerezte a vendégek harmadik találatát (0-3). Az MVFC rohanását időkéréssel próbálta megállítani Schrancz Balázs, ami azonban sajnálatos volt, hogy a Dunaferr azt követően sem találta a játék ritmusát. Eközben a vendégek megszerezték negyedik góljukat. A 15. percben szép kényszerítő passzok után Javier fejezte be eredményesen a támadást (0-4). A második félidőre kapust cserélt a hazai alakulat, bár a gólokról nem tehetett Reveland. Hosszú Ádám szabadrúgásból találta el a vendég kaput, de erre a lövésre közel 21 percet kellett várni, majd agresszívabbá vált a Dunaferr játéka, amely egyben nem tetszett a spanyol edzőnek, másrészt eredményes volt, mivel Pál Patrik megszerezte a szépítő találatot (1-4). Varga lábában volt benne az újabb hazai gól, de sarkazására még időben leért László kapus, aki nem sokkal később újabb párbajt nyert meg az újvárosi csatárral szemben.

Sorban vezette a jobbnál jobb akciókat Schrancz Balázs gárdája, de azokat vagy túlvariálták a fiúk, vagy az utolsó passzok nem sikerültek. Ezt Hosszú Ádám egyszerűsítette le, aki szép egyéni akció végén lőtte ki a hosszú alsó sarkot (2-4). A felzárkózási esélyt hat perccel a vége előtt a spanyol légiós Da Silva Gomes Ricardo Amilcar próbálta lehűteni (2-5), de erre a találatra pár másodperccel később Varga Csaba válaszolt (3-5). Hosszú Ádám csak centiket tévedett, akinek lövése a bal kapufáról vágódott oldalra, majd taktikát váltott a Dunaferr, amikor kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a pályára. Ha nem is ebből, de szabadrúgásból csak egy gólosra csökkent a hátrány Pál Patriknak köszönhetően (4-5), majd Varga hagyott ki egy szólót, ezzel az is eldőlt, hogy a Berettyóújfalu nyerte a nyitómeccset.

Dunaferr DUE Renalpin FC– MVFC Berettyóújfalu 4-5 (0-4)

Dunaferr DUE Renalpin FC: Reveland Zoltán – Horváth Norbert, Németh Péter, Varga Csaba 1, Hosszú Ádám 1. Cserék: Rigó László – Schrancz Balázs, Fridrich Dávid, Bánfalvi Balázs, Pál Patrik 2, Gorjanácz Márió, Velez Donát, Csányi Dávid István. Vezetőedző: Schrancz Balázs.

MVFC Berettyóújfalu: László Márk - Rábl János, Gál István 1, Da Silva Gomes Ricardo Amilcar 1, Daróczi Dávid. Cserék: Mezei Dávid - Sanchez Barrena Francisco Javier, Magyar Szabolcs, Harmati Tamás 1, Trencsényi János 1, Nagy Dániel, Henrique Da Silva Rafael. Vezetőedző: Mullor Cabrera Sergio.

 

A szezon első bajnokija előtt ünnepélyes sajtótájékoztatót tartott a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata, mely egy új, kimondottan együttesünk számára kifejlesztett telefonos applikációval igyekszik még közelebb hozni drukkereit a csapathoz. A ma bemutatott programot az MTA-Sztaki eLearning Osztályának munkatársai fejlesztették ki, s Márkus Zsolt László osztályvezető, valamint Veres Miklós projektmenedzser mutatta be az érdeklődőknek. Az Android és IOS rendszerű okostelefonokra kifejlesztett program lényege, hogy a csapathonlapon megjelenő információkat jeleníti meg egy új platformon, mely számtalan egyéb újdonsággal (térkép, navigációs lehetőség, figyelmeztetési funkció) igyekszik még kényelmesebbé tenni a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapatáért érdeklődők életét. A Sport@Hand Dunaújváros Futsal elnevezésű alkalmazás ingyenesen elérhető mindenki számára, s a fejlesztők, illetve együttesünk vezetése is abban bízik, hogy használatával tényleg sikerült még közelebb hozni együttesünket a szurkolókhoz.

A rovat további hírei: Sport

Nem ment Szentesen az utánpótlásnak

Nem ment Szentesen az utánpótlásnak

2023. már. 21.

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói sem tudtak pontot szerezni szentesen a bajnokság felsőházi küzdelmeinek harmadik fordulójában.

Pontvesztés az alsóházi nyitányon

Pontvesztés az alsóházi nyitányon

2023. már. 21.

Rengeteg helyzetet kihagyott, így hiába őrizte meg hosszú veretlenségét, bosszantó pontvesztéssel kezdte az alsóházi csatározásokat a Dunaújváros Futsal csapata.

Remek hazai szereplés a Gárdonyiban

Remek hazai szereplés a Gárdonyiban

2023. már. 20.

Négy éremmel zárták a Gárdonyi iskolában megrendezett Országos Ranglista Versenyt a Danubius KSE tollaslabdázói.

Alsóházi csata előtt a futsalosok

Alsóházi csata előtt a futsalosok

2023. már. 20.

A Tolna-Mözs elleni mérkőzéssel kezdi meg az NB II Nyugati Csoportjának alsóházi küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata ma este nyolc órától.

Közel volt az első tavaszi siker

Közel volt az első tavaszi siker

2023. már. 20.

Az utolsó előtti percben kapott góllal bukta el a győzelmet a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Kecskemét II. elleni hazai bajnokin.

Taroltak a DKSE tornászai a szerbajnokságon

Taroltak a DKSE tornászai a szerbajnokságon

2023. már. 20.

Kovács Zsófia gerendán, felemáskorláton és talajon, míg Mayer Gréta ugráson bizonyult a legjobbnak a tornászok országos szerbajnokságán.

A DKSE "A" csapata az élen a szuper csb-n

A DKSE "A" csapata az élen a szuper csb-n

2023. már. 19.

A Makai Lilla, Kovács Zsófia, Szíj Emese Ada, Benkő Boglárka alkotta DKSE “A” csapata nyerte meg a női tornászok szuper csapatbajnokságának első fordulóját.