Könnyed sikerek idegenben

spigott - 2017. október 16. 12:45

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói is kiütéses győzelmeknek örülhettek a korosztályos pontvadászat vasárnapi mérkőzésein.

Szegeden ugrottak medencébe vasárnap délután a DFVE serdülő és ifjúsági vízilabdázói az első osztályú korosztályos bajnokság harmadik fordulójában. A dunaújvárosi fiatalok esélyesként várták mindkét találkozót, az idei szezonban még nyeretlen házigazdák ellen, s a serdülők már az első negyedben lőtt öt góllal tettek arról, hogy ellenfelük ne is nagyon álmodjon idei első pontjairól. Schmidt Tamás együttese az 5-1-re megnyert nyitó felvonás után valamelyest visszavett a lendületből, így a második nyolc percet csak egy góllal nyerte meg, ám a fordulás után egy 4-0-s etappal végleg eldöntötte a találkozót. A negyedik felvonásban már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e legalább tíz góllal nyernie fiataljainknak, akik ezt a "feladatot" is teljesítették, s végül 14-4-es sikerrel szerezték meg második sikerüket is a bajnokságban.

Kép: DO-archív

Az ifjúságiak találkozója még nagyobb dunaújvárosi fölényt hozott, ugyanis csapatunk az első és a második negyedben is négy-négy gólt szerzett úgy, hogy cserébe egyet sem kapott, így a félidei szünetben már 8-0-s vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. A térfélcserét követően ugyan megszerezte első találatait a házigazda is, ám a két csapat közti különbség így is tovább nőtt sőt, a negyedik negyedben ismét nulláztak az ifik, akik egy 5—s etappal alakították ki a 16-2-es dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

Eredmények, gólszerzők

Serdülő bajnokság

SZNVE – DFVE-Yordo 4-14 (1-5, 1-2, 0-4, 2-3)
Gólszerzőink: Szabó N. 8, Sümegi 4, Fülöp 1, Jonkl 1.

Ifjúsági bajnokság

SZNVE – DFVE-Yordo 2-16 (0-4, 0-4, 2-3, 0-5)
Gólszerzőink: Vályi V. 5, Huszti V. 3, Szabó N. 3, Lara 3, Fülöp 1, Somogyvári 1.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.