Kuparajtra vár a Kohász!

2017. október 10. (kedd) 13:34 - spigott

A CSM Roman elleni hazai találkozóval kezdi meg szereplését szombaton az EHF Kupa küzdelmeiben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, melyre nagyon nehéz párharc vár a tavaly óta jelentősen megerősödött román együttes ellen.

Már csak pár nap és újra nekivág a nemzetközi kupaküzdelmeknek a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely szombaton délután négy órától az EHF Kupa második körének odavágóján látja vendégül a romániai CSM Roman csapatát. Ugyan a Kohász hétvégi ellenfele tavaly már a második fordulóban búcsúzott a sorozattól úgy, hogy az Alba Fehérvár KC-től oda-vissza vereséget szenvedett, György László vezetőedző szerint óriási hiba lenne ebből kiindulnia a dunaújvárosi drukkereknek, ugyanis a román csapat azóta rengeteget erősödött, így két rendkívül kemény mérkőzés vár kézilabdázóinkra a kupasorozat második fordulójában..

- Igyekeztünk kielemezni ellenfelünket, melyről azt tudjuk, hogy jelen pillanatban a román bajnokság negyedik helyén állnak, négy mérkőzésből három győzelemmel és egy vereséggel. Azt is tudjuk róluk, hogy tavaly óta teljesen átalakult a keretük, ahogy néztem, talán tíz új játékos érkezett hozzájuk, van köztük portugál, montenegrói, szlovén, ukrán is. Amit láttam róluk felvételt, az alapján megkockáztatható, hogy egy Siófok szintű csapat lesz az ellenfelünk itt az EHF Kupa második fordulójában. Nagyon megerősödtek tehát tavalyhoz képest, a belső hármasuk komoly lövőerőt képvisel, a balátlövőjük portugál, jobbátlövőjük egy montenegrói játékos, akik komoly játékintelligenciával rendelkeznek. Támadásban is erősek, de védekezésüket a nagyon kemény, már-már a durvaság határát súroló játék jellemzi, s ehhez nekünk muszáj lesz alkalmazkodni ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

Mert a Kohász célja egyértelműen az, hogy már az első meccsen sikerüljön olyan előnyt szerezni, ami jó esélyeket biztosít az október 22-én délelőtt tizenegy órakor kezdődő visszavágóra. Mint azt vezetőedzőnk elmondta, ehhez azonban muszáj lesz támadásban és védekezésben is a maximumot nyújtani.

Képek: DO-archív

- Az ellenfél kemény védekezése ellen tehát nekünk is sokkal erőszakosabban, rámenősebben játszanunk, ha nem akarjuk, hogy kellemetlen meglepetés érjen minket. Kísérletezni még maximum a mérkőzés előtt lehet, taktikában maximum úgy lehet meglepni ilyenkor már az ellenfelet, ha a második meccsen veszünk elő olyan elemeket támadásban és védekezésben, amit addig nem alkalmaztunk. Természetesen szeretnénk minél nagyobb előnyt szerezni a visszavágóra, de ez rendkívül nehéz lesz, senkinek sem szabad kiindulni ellenfelünk tavalyi, a fehérváriak elleni meccseiből kiindulnia, mert az csak saját magát csapja be. Részünkről az lesz a legfontosabb, hogy hazai pályán a maximumot nyújtsuk, győzni akarunk, az elmúlt meccsek jó teljesítményéből építkezve, míg a kevésbé jókból tanulva szeretnénk fejlődni tovább. Az biztos, hogy szélsőjátékban erősödnünk kell, ez jelenleg a legfőbb problémánk, hiszen a helyzeteink megvannak, de még az ötven százalékot sem éri el a hatékonyságunk, hatvannégy helyzete volt a négy szélsőnknek az elmúlt négy találkozón, s ebből mindössze huszonkilenc gólt szereztünk, ez kevés. Bár van, akinek az első, s van, akinek a sokadik nemzetközi kupameccse lesz ez, bízom benne, hogy ennek hangulata mindenkiből a maximumot hozza majd ki szombaton, s mindent elkövet majd azért, hogy nyerjünk, s a jövő heti visszavágónk egyértelműen a továbbjutásért léphessünk pályára.

A DKKA programja az EHF Kupa második fordulójában

2017. 10. 14. 16:00 DKKA - CSM Roman
2017. 10. 22. 11:00 CSM Roman - DKKA

A rovat további hírei: Sport

Botlott az Akrasz-Bau

Botlott az Akrasz-Bau

2017. október 21. (szombat)

Nagy esélyt szalasztott el az Akrasz-Bau, mely meglepő vereséget szenvedett a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának pénteki fordulójában.

Továbbra is hibátlanul

Továbbra is hibátlanul

2017. október 21. (szombat)

Az első negyedben még akadozott a gépezet, ám a folytatásban már esélyt sem adott a házigazda egrieknek a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a két gárda pénteki bajnokiján.

Rangadó idegenben

Rangadó idegenben

2017. október 21. (szombat)

A hatodik helyezett Dabas vendégeként lép pályára ma délután fél háromtól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB 3-as bajnokság 11. fordulójában.

Nem tudott kimászni a gödörből a DAB

Nem tudott kimászni a gödörből a DAB

2017. október 20. (péntek)

Borzalmas első tíz perc után ugyan becsülettel küzdött, ám esélye sem volt a hat gólig jutó MAC ellen a pontszerzésre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának.

Fontos pontokat szerzett a Dunaferr

Fontos pontokat szerzett a Dunaferr

2017. október 20. (péntek)

A találkozón rengeteg helyzetet kidolgozó Dunaferr nagy csatában egygólos győzelmet aratott a Bőny ellen.

Szélesi Zoltán a megbízott kapitány

Szélesi Zoltán a megbízott kapitány

2017. október 20. (péntek)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége arról döntött, hogy a magyar válogatottat ideiglenes megbízatással Szélesi Zoltán irányítja idei utolsó két mérkőzésén.

Gólzápor az Acerbis Osztályban

Gólzápor az Acerbis Osztályban

2017. október 20. (péntek)

A hét gólt szerző Mazán Balázs vezérletével aratott 9-6-os győzelmet a Dunaferr Vasas együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának csütörtöki mérkőzésén.