Kuparajtra vár a Kohász!

2017. október 10. (kedd) 13:34 - spigott

A CSM Roman elleni hazai találkozóval kezdi meg szereplését szombaton az EHF Kupa küzdelmeiben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, melyre nagyon nehéz párharc vár a tavaly óta jelentősen megerősödött román együttes ellen.

Már csak pár nap és újra nekivág a nemzetközi kupaküzdelmeknek a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely szombaton délután négy órától az EHF Kupa második körének odavágóján látja vendégül a romániai CSM Roman csapatát. Ugyan a Kohász hétvégi ellenfele tavaly már a második fordulóban búcsúzott a sorozattól úgy, hogy az Alba Fehérvár KC-től oda-vissza vereséget szenvedett, György László vezetőedző szerint óriási hiba lenne ebből kiindulnia a dunaújvárosi drukkereknek, ugyanis a román csapat azóta rengeteget erősödött, így két rendkívül kemény mérkőzés vár kézilabdázóinkra a kupasorozat második fordulójában..

- Igyekeztünk kielemezni ellenfelünket, melyről azt tudjuk, hogy jelen pillanatban a román bajnokság negyedik helyén állnak, négy mérkőzésből három győzelemmel és egy vereséggel. Azt is tudjuk róluk, hogy tavaly óta teljesen átalakult a keretük, ahogy néztem, talán tíz új játékos érkezett hozzájuk, van köztük portugál, montenegrói, szlovén, ukrán is. Amit láttam róluk felvételt, az alapján megkockáztatható, hogy egy Siófok szintű csapat lesz az ellenfelünk itt az EHF Kupa második fordulójában. Nagyon megerősödtek tehát tavalyhoz képest, a belső hármasuk komoly lövőerőt képvisel, a balátlövőjük portugál, jobbátlövőjük egy montenegrói játékos, akik komoly játékintelligenciával rendelkeznek. Támadásban is erősek, de védekezésüket a nagyon kemény, már-már a durvaság határát súroló játék jellemzi, s ehhez nekünk muszáj lesz alkalmazkodni ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

Mert a Kohász célja egyértelműen az, hogy már az első meccsen sikerüljön olyan előnyt szerezni, ami jó esélyeket biztosít az október 22-én délelőtt tizenegy órakor kezdődő visszavágóra. Mint azt vezetőedzőnk elmondta, ehhez azonban muszáj lesz támadásban és védekezésben is a maximumot nyújtani.

Képek: DO-archív

- Az ellenfél kemény védekezése ellen tehát nekünk is sokkal erőszakosabban, rámenősebben játszanunk, ha nem akarjuk, hogy kellemetlen meglepetés érjen minket. Kísérletezni még maximum a mérkőzés előtt lehet, taktikában maximum úgy lehet meglepni ilyenkor már az ellenfelet, ha a második meccsen veszünk elő olyan elemeket támadásban és védekezésben, amit addig nem alkalmaztunk. Természetesen szeretnénk minél nagyobb előnyt szerezni a visszavágóra, de ez rendkívül nehéz lesz, senkinek sem szabad kiindulni ellenfelünk tavalyi, a fehérváriak elleni meccseiből kiindulnia, mert az csak saját magát csapja be. Részünkről az lesz a legfontosabb, hogy hazai pályán a maximumot nyújtsuk, győzni akarunk, az elmúlt meccsek jó teljesítményéből építkezve, míg a kevésbé jókból tanulva szeretnénk fejlődni tovább. Az biztos, hogy szélsőjátékban erősödnünk kell, ez jelenleg a legfőbb problémánk, hiszen a helyzeteink megvannak, de még az ötven százalékot sem éri el a hatékonyságunk, hatvannégy helyzete volt a négy szélsőnknek az elmúlt négy találkozón, s ebből mindössze huszonkilenc gólt szereztünk, ez kevés. Bár van, akinek az első, s van, akinek a sokadik nemzetközi kupameccse lesz ez, bízom benne, hogy ennek hangulata mindenkiből a maximumot hozza majd ki szombaton, s mindent elkövet majd azért, hogy nyerjünk, s a jövő heti visszavágónk egyértelműen a továbbjutásért léphessünk pályára.

A DKKA programja az EHF Kupa második fordulójában

2017. 10. 14. 16:00 DKKA - CSM Roman
2017. 10. 22. 11:00 CSM Roman - DKKA

A rovat további hírei: Sport

Hasznos tapasztalatok

Hasznos tapasztalatok

2018. június 18. (hétfő)

Helyezetlenül zárt élete első Európa-bajnokságán a Dunaferr SE tehetséges birkózója, Nyikos Veronika, aki csak külön engedéllyel vehetett részt a kontinensviadalon.

Döntős helyezések a válogatón

Döntős helyezések a válogatón

2018. június 18. (hétfő)

Tisztességgel helyt álltak, s három döntős eredményt is elértek a szolnoki ifjúsági válogatón a Dunaferr SE kajak-kenusai.

Horváth Máté újabb szép sikere

Horváth Máté újabb szép sikere

2018. június 18. (hétfő)

A Dunai Ökölvívó Egyesület három versenyzője is részt vett a szlovákiai Klinben megrendezett 4. Boxing Cup elnevezésű nagyszabású nemzetközi viadalon.

Tisztes helytállás a Steelers ellen

Tisztes helytállás a Steelers ellen

2018. június 17. (vasárnap)

Alaposan megnehezítette a favorit Miskolc Steelers dolgát az alapszakasz utolsó mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Döntetlennel zártak a magyarok

Döntetlennel zártak a magyarok

2018. június 17. (vasárnap)

A harmadik helyen végzett a debreceni Négy Nemzet Tornáján a magyar női junior kézilabda válogatott.

Együtt a pályán egy nemes ügyért

Együtt a pályán egy nemes ügyért

2018. június 16. (szombat)

Több, mint 700 ezer forint támogatás gyűlt össze a Dunaújváros Team és a Dárdai Hertha Team jótékonysági labdarúgó mérkőzésen, melyen a szekszárdi Horváth Péter gyógyulásának elősegítéséhez járultak hozzá a résztvevők.

A fejlődés éve volt

A fejlődés éve volt

2018. június 16. (szombat)

Látványos fejlődésen ment keresztül a dunaújvárosi röplabdasport, melynek alapját a DSE Röplabda Akadémia eredményei adták.