Kuparajtra vár a Kohász!

2017. október 10. (kedd) 13:34 - spigott

A CSM Roman elleni hazai találkozóval kezdi meg szereplését szombaton az EHF Kupa küzdelmeiben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, melyre nagyon nehéz párharc vár a tavaly óta jelentősen megerősödött román együttes ellen.

Már csak pár nap és újra nekivág a nemzetközi kupaküzdelmeknek a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely szombaton délután négy órától az EHF Kupa második körének odavágóján látja vendégül a romániai CSM Roman csapatát. Ugyan a Kohász hétvégi ellenfele tavaly már a második fordulóban búcsúzott a sorozattól úgy, hogy az Alba Fehérvár KC-től oda-vissza vereséget szenvedett, György László vezetőedző szerint óriási hiba lenne ebből kiindulnia a dunaújvárosi drukkereknek, ugyanis a román csapat azóta rengeteget erősödött, így két rendkívül kemény mérkőzés vár kézilabdázóinkra a kupasorozat második fordulójában..

- Igyekeztünk kielemezni ellenfelünket, melyről azt tudjuk, hogy jelen pillanatban a román bajnokság negyedik helyén állnak, négy mérkőzésből három győzelemmel és egy vereséggel. Azt is tudjuk róluk, hogy tavaly óta teljesen átalakult a keretük, ahogy néztem, talán tíz új játékos érkezett hozzájuk, van köztük portugál, montenegrói, szlovén, ukrán is. Amit láttam róluk felvételt, az alapján megkockáztatható, hogy egy Siófok szintű csapat lesz az ellenfelünk itt az EHF Kupa második fordulójában. Nagyon megerősödtek tehát tavalyhoz képest, a belső hármasuk komoly lövőerőt képvisel, a balátlövőjük portugál, jobbátlövőjük egy montenegrói játékos, akik komoly játékintelligenciával rendelkeznek. Támadásban is erősek, de védekezésüket a nagyon kemény, már-már a durvaság határát súroló játék jellemzi, s ehhez nekünk muszáj lesz alkalmazkodni ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

Mert a Kohász célja egyértelműen az, hogy már az első meccsen sikerüljön olyan előnyt szerezni, ami jó esélyeket biztosít az október 22-én délelőtt tizenegy órakor kezdődő visszavágóra. Mint azt vezetőedzőnk elmondta, ehhez azonban muszáj lesz támadásban és védekezésben is a maximumot nyújtani.

Képek: DO-archív

- Az ellenfél kemény védekezése ellen tehát nekünk is sokkal erőszakosabban, rámenősebben játszanunk, ha nem akarjuk, hogy kellemetlen meglepetés érjen minket. Kísérletezni még maximum a mérkőzés előtt lehet, taktikában maximum úgy lehet meglepni ilyenkor már az ellenfelet, ha a második meccsen veszünk elő olyan elemeket támadásban és védekezésben, amit addig nem alkalmaztunk. Természetesen szeretnénk minél nagyobb előnyt szerezni a visszavágóra, de ez rendkívül nehéz lesz, senkinek sem szabad kiindulni ellenfelünk tavalyi, a fehérváriak elleni meccseiből kiindulnia, mert az csak saját magát csapja be. Részünkről az lesz a legfontosabb, hogy hazai pályán a maximumot nyújtsuk, győzni akarunk, az elmúlt meccsek jó teljesítményéből építkezve, míg a kevésbé jókból tanulva szeretnénk fejlődni tovább. Az biztos, hogy szélsőjátékban erősödnünk kell, ez jelenleg a legfőbb problémánk, hiszen a helyzeteink megvannak, de még az ötven százalékot sem éri el a hatékonyságunk, hatvannégy helyzete volt a négy szélsőnknek az elmúlt négy találkozón, s ebből mindössze huszonkilenc gólt szereztünk, ez kevés. Bár van, akinek az első, s van, akinek a sokadik nemzetközi kupameccse lesz ez, bízom benne, hogy ennek hangulata mindenkiből a maximumot hozza majd ki szombaton, s mindent elkövet majd azért, hogy nyerjünk, s a jövő heti visszavágónk egyértelműen a továbbjutásért léphessünk pályára.

A DKKA programja az EHF Kupa második fordulójában

2017. 10. 14. 16:00 DKKA - CSM Roman
2017. 10. 22. 11:00 CSM Roman - DKKA

A rovat további hírei: Sport

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.

Nem volt esély a Fradi ellen

Nem volt esély a Fradi ellen

2018. szeptember 19. (szerda)

A mérkőzés első szakaszában támadásban, a végén védekezésben hibázott sokat, így tizenhárom gólos, 36-23-as vereséget szenvedett a Ferencváros elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Abonyban remekeltek a birkózók

Abonyban remekeltek a birkózók

2018. szeptember 19. (szerda)

A Dunaferr SE és fiókegyesületeinek tizenegy birkózója jutott be az országos diákolimpiai döntőbe a Diák I. és Diák II-es korcsoportban.

Még szoros az élmezőny

Még szoros az élmezőny

2018. szeptember 19. (szerda)

Nem hozott túl sok izgalmat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának első három mérkőzése a sorozat negyedik fordulójában.

Vereség a Hepp Kupában

Vereség a Hepp Kupában

2018. szeptember 19. (szerda)

Harmincpontos vereséget szenvedett a MAFC Csepel ellen az erősen tartalékos Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabda csapata a Hepp Kupában.