Még nem dőlt el a továbbjutás

spigott - 2017. október 28. 20:32

Első meccsén simán nyert, a másodikon viszont fordulatos csatában játszott döntetlent a Magyar Kupa csoportselejtezőjében a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Budapesten, a Magyar Kupa csoportselejtezőjében szerepel ma, illetve vasárnap a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely az UVSE, az UVSE Margitsziget, a Racionet Honvéd, valamint az FTC együttese ellen igyekszik megszerezni a négyes döntőt jelentő első két hely valamelyikét. Mihók Attila tanítványai ehhez már ma komoly lépéseket tehettek, mivel az UVSE Margitsziget elleni mérkőzést követően egyik legnagyobb riválisukkal, a házigazda FTC-vel néztek farkasszemet.

A nap első csatáját az UVSE Margitsziget ellen vívták a mieink, s ahogy az várható volt, semmi gondot nem okozott az egyetemisták számára a meccs megnyerése. Gurisatti Grétáék az első és a második negyedet is egyaránt 7-1-re nyerték, s bár a fordulást követően jelentősen visszavettek az iramból, így is kiütéses, 22-5-ös sikerrel kezdték a selejtező küzdelmeit. A Ferencváros elleni mérkőzés lényegesen nehezebbnek ígérkezett, s a tétje is érezhetően nagyobb volt, hiszen egy újabb sikerrel szinte már továbbjutónak érezhette volna magát együttesünk. Ettől azonban nagyon messze kerültek az első nyolc percben a mieink, hiszen a nyitó felvonást 4-0-ra nyerte meg a Fradi, mely 6-2-nél is biztonságban érezhette magát.

Képek: DO-archív

Ekkor azonban felébredt a kezdeti sokkból a Mihók-csapat, mely sorozatban szerezte góljait, a félidőhöz érve kiegyenlített (6-6) sőt, a harmadik negyedben újabb öt gólt szerezve úgy is tűnt, hogy el is dönti a találkozót (11-7).
A negyedik felvonás azonban katasztrofálisan alakult a mieink számára, hiszen egy lőtt gól mellett ezúttal az egyetemisták kaptak ötöt, így a nem mindennapi csata végül 12-12-es döntetlennel ért véget. Ez egyben azt is jelentette, hogy a továbbjutás kérdése teljesen nyitott, szóval bőven várható még izgalom vasárnap is.

Eredmények, gólszerzők

UVSE Margitsziget – DUE-Maarsk Graphics 5-22 (1-7, 1-7, 2-5, 1-3)
Gólszerzőink: Gurisatti 6, Horváth 5, Garda 3, Szilágyi 3, Mahieu 2, Ziegler 1, Vályi V. 1, Sajben 1.

DUE-Maarsk Graphics – FTC 12-12 (0-4, 6-2, 5-1, 1-5)
Gólszerzőink: Szilágyi 5, Ziegler 2, Gurisatti 1, Horváth 1, Garda 1, Vályi V. 1, Vályi F. 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.