"Mindig volt válaszunk!"

spigott - 2017. október 25. 7:00

A Romániában elszenvedett kétgólos vereség ellenére is elégedetten tekintett vissza a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia EHF Kupa párharcának vasárnapi visszavágójára György László vezetőedző, aki rendkívül nehéz csatára számít a Koppenhága ellen.

Mint arról beszámoltunk, ugyan kétgólos vereséget szenvedett a vasárnapi visszavágón, mégis magabiztosan jutott tovább a CSM Roman elleni EHF Kupa párharcból a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. György László és tanítványai hétfőn érkeztek haza Dunaújvárosba, ám túl sokat nem pihenhettek, hiszen kedd délután már megkezdték felkészülésüket a pénteki, Győr elleni bajnoki találkozóra. Együttesünk gyakorlása előtt arra kértük György László vezetőedzőt, hogy tekintsen vissza a romániai túrára, s mint azt szakvezetőnk elmondta, összességében elégedett volt a látottakkal, főleg azért, mert a vereség ellenére sem forgott veszélyben a mieink továbbjutása.

- Az utazásunk szerencsére teljesen problémamentes volt, Románvásáron is jól fogadtak minket, csak kellemes tapasztalatokkal gazdagodtunk. A házigazdák nagyon kedvesek voltak, a szurkolók szintén, továbbjutásunk ellenére is megtapsolták csapatunkat, míg a mérkőzés után egy kecskesütéssel egybekötött fogadásra is hivatalosak voltunk, ahol a polgármester köszöntött minket, s kívánt további sok sikert az EHF Kupában. Rátérve a mérkőzésre, a legfontosabb a továbbjutás volt, s ezt sikerült is hozni, annak ellenére is, hogy két góllal azért vereséget szenvedtünk. Egy nagyon nehéz meccsre készültünk, s az ellenfél taktikája is az volt, hogy állandó nyomás alá helyezze a védelmünket, sok futással és gyors gólokkal. Ezt azért sikerült a mérkőzés nagy részében visszaverni és a meccsben maradni. A nyitott, emberfogásos védekezéssel is próbálkozott ellenfelünk, többé-kevésbé ezt meg tudtuk oldani, s benne volt a meccsben az is, hogy végül mi nyerünk, de mindig szem előtt tartottuk, s igyekeztünk is tudatosítani a játékosokkal azt, hogy legyenek tisztába minden lehetőséggel, lőtt és kapott gólokkal. Jól vették ezt a lányok, fegyelmezettek voltak támadásban és védekezésben is.

Képek forrása: kohaszkezi.hu

Az első félidőben voltak kisebb hullámvölgyeink, kapusproblémáink is, de a másodikban ez is szépen rendeződött, így a vereség ellenére magabiztosan jutottunk az EHF Kupa következő fordulójába. Fontos volt, hogy mindig volt válaszunk az ellenfél változtatásaira, már eleve jól kezdtük a mérkőzést, nem engedtük, hogy ellenfelünk ellépjen esetleg három-négy góllal, s belelkesüljön. A véghajrában, amikor már biztos volt a továbbjutásunk, egy kicsit csökken a figyelem támadásban és védekezésben is, fellazultunk, nem is úgy zártunk vissza, ahogy addig, ennek eredménye volt végül az, hogy két góllal kikaptunk, de ennek ellenére is nagyon örültünk a megérdemelt továbbjutásnak.

Az EHF Kupa harmadik fordulójának keddi sorsolásán a dán Koppenhága csapatát kapta együttesünk, s mint azt vezetőedzőnk röviden elmondta, nagyon nehéz párharcra számít a kiváló játékosokból álló ellenféllel szemben.
- Szerintem az egyik legnehezebb csapatot kaptuk, nagyon nehéz dolgunk lesz, annak ellenére is, hogy ugye idegenben kezdünk, s hazai pályán lesz majd a visszavágó. Tudjuk, hogy a dán kézilabda nagyon jó, s még ebben a csapatban szerepel holland, norvég, svéd és francia légiós is. A feladat tehát adva van, szép kihívás, állunk elébe.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.