Minifoci vb: nyolc között a magyar csapat

2017. október 12. (csütörtök) 19:58 - spigott

A rendes játékidő utolsó percében egyenlített, majd a hosszabbítás hajrájában lőtt kapusgóllal jutott be a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé a magyar minifutball válogatott.

Az irakiak elleni kiütéses győzelem után sem pihenhetett sokat a magyar minifutball válogatott, mely ma este fél héttől Líbia ellen lépett pályára a tunéziai világbajnokság nyolcaddöntőjében. Az összesen nyolc dunaújvárosi kötődésű játékossal (Fekete Róbert, Varga Csaba és Bánfalvi Balázs a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapatában, Nagy Attila a Karmacsi Autó, míg Sikur Lajos, Sós Márkó, Béres Ferenc és Rajz Miklós a Dunaferr Vasas kispályásainál játszik) felálló magyar együttes természetesen a siker reményében vágott neki a találkozónak. Ugyan az első percekben inkább a líbiaiak veszélyeztettek, a hatodik percben már Rajz, majd a félidő derekán Bognár előtt adódott lehetőség, de sajnos nem tudtak élni velük. A folytatásban mindkét gárda nagyon odafigyelt a védekezésére, így keveset kerültek veszélybe a kapuk, s bár a hajrában Varga Csaba komoly ziccerben hibázott, a játékrész utolsó percében Sós Márkó remek szabadrúgásával mégis sikerült előnyhöz jutni, így kedvezőbb helyzetből várhattuk a második félidőt.

Kép forrása: minifoci.hu

Melyet újból Líbia kezdett erősebben, s bár első helyzetüket még kihagyták, a 31. percben Albahloul már bevette a magyar kaput, s kezdődhetett minden elölről (1-1). Nem sokáig állt azonban döntetlen az eredményjelzőn, mert három perccel később Shochan gondolt egyet, s lőtt távolról, sajnos nagyon pontosan, így szűk negyed órával a mérkőzés vége előtt már az ellenfél állt közelebb a sikerhez (1-2). A magyar válogatott nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de próbálkozásai csak az utolsó percben jártak sikerrel, miután Fekete remek passzát Bognár lőtte estében a jobb alsóba (2-2). A hosszabbítás nem hozott újabb gólt, így jöhetett a kétszer ötperces ráadás, melynek utolsó pillanataiban a magyar válogatott kapusa, Tajti Bence a félpályáról lőtt a jobb alsóba, továbbjuttatva ezzel csapatunkat a legjobb nyolc közé a világbajnokságon, ahol a Csehország - Brazília meccs győztese vár Fekete Róbertékre.

Magyarország – Líbia 3-2 (1-0, 2-2) – hosszabbítás után

Gólszerzők: Sós, Bognár, Tajti, illetve Albahloul, Shochan

A rovat további hírei: Sport

Finn csatár az Acélbikáknál

Finn csatár az Acélbikáknál

2018. június 20. (szerda)

A finn Oula Uski személyében megvan a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának első légiós igazolása a 2018/2019-es szezonra.

Campusos sikerek a kupában

Campusos sikerek a kupában

2018. június 20. (szerda)

A Gazdagok és Szépek kiütéses győzelemmel, míg az Asztalos Gumiszervíz nagy csatában jutott tovább a Dunaújváros Kupa második fordulójába.

Nyíltvizi remeklések

Nyíltvizi remeklések

2018. június 20. (szerda)

Kiválóan szerepeltek a Balatonfüreden megrendezett Nyíltvizi Országos Bajnokságon a Dunaferr SE úszó szakosztályának fiatal versenyzői.

Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott új szakvezetője

Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott új szakvezetője

2018. június 19. (kedd)

Marco Rossi váltja a belga Georges Leekenst a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján.

Ott tartanak, ahol kell!

Ott tartanak, ahol kell!

2018. június 19. (kedd)

Betegség miatt került ki a magyar női vízilabda válogatott Európa-bajnokágra készülő keretéből a DUE-Maarsk Graphics tehetsége, Vályi Vanda.

Rutinos csatárt igazolt a DAB

Rutinos csatárt igazolt a DAB

2018. június 19. (kedd)

A magyar útlevéllel rendelkező Martin Saluga a Brassó együttesétől érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Nem borult a papírforma

Nem borult a papírforma

2018. június 19. (kedd)

Könnyed győzelmet aratott alacsonyabb osztály vetélytársa ellen az SZP-Asztalos SE gárdája a Dunaújváros Kupa hétfő esti nyitómérkőzésén.