Minifoci vb: nyolc között a magyar csapat

2017. október 12. (csütörtök) 19:58 - spigott

A rendes játékidő utolsó percében egyenlített, majd a hosszabbítás hajrájában lőtt kapusgóllal jutott be a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé a magyar minifutball válogatott.

Az irakiak elleni kiütéses győzelem után sem pihenhetett sokat a magyar minifutball válogatott, mely ma este fél héttől Líbia ellen lépett pályára a tunéziai világbajnokság nyolcaddöntőjében. Az összesen nyolc dunaújvárosi kötődésű játékossal (Fekete Róbert, Varga Csaba és Bánfalvi Balázs a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapatában, Nagy Attila a Karmacsi Autó, míg Sikur Lajos, Sós Márkó, Béres Ferenc és Rajz Miklós a Dunaferr Vasas kispályásainál játszik) felálló magyar együttes természetesen a siker reményében vágott neki a találkozónak. Ugyan az első percekben inkább a líbiaiak veszélyeztettek, a hatodik percben már Rajz, majd a félidő derekán Bognár előtt adódott lehetőség, de sajnos nem tudtak élni velük. A folytatásban mindkét gárda nagyon odafigyelt a védekezésére, így keveset kerültek veszélybe a kapuk, s bár a hajrában Varga Csaba komoly ziccerben hibázott, a játékrész utolsó percében Sós Márkó remek szabadrúgásával mégis sikerült előnyhöz jutni, így kedvezőbb helyzetből várhattuk a második félidőt.

Kép forrása: minifoci.hu

Melyet újból Líbia kezdett erősebben, s bár első helyzetüket még kihagyták, a 31. percben Albahloul már bevette a magyar kaput, s kezdődhetett minden elölről (1-1). Nem sokáig állt azonban döntetlen az eredményjelzőn, mert három perccel később Shochan gondolt egyet, s lőtt távolról, sajnos nagyon pontosan, így szűk negyed órával a mérkőzés vége előtt már az ellenfél állt közelebb a sikerhez (1-2). A magyar válogatott nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de próbálkozásai csak az utolsó percben jártak sikerrel, miután Fekete remek passzát Bognár lőtte estében a jobb alsóba (2-2). A hosszabbítás nem hozott újabb gólt, így jöhetett a kétszer ötperces ráadás, melynek utolsó pillanataiban a magyar válogatott kapusa, Tajti Bence a félpályáról lőtt a jobb alsóba, továbbjuttatva ezzel csapatunkat a legjobb nyolc közé a világbajnokságon, ahol a Csehország - Brazília meccs győztese vár Fekete Róbertékre.

Magyarország – Líbia 3-2 (1-0, 2-2) – hosszabbítás után

Gólszerzők: Sós, Bognár, Tajti, illetve Albahloul, Shochan

A rovat további hírei: Sport

A Fradi következik

A Fradi következik

2018. szeptember 21. (péntek)

A nyáron jelentősen megerősített Ferencváros elleni fővárosi mérkőzéssel folytatják az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.

Nem volt esély a Fradi ellen

Nem volt esély a Fradi ellen

2018. szeptember 19. (szerda)

A mérkőzés első szakaszában támadásban, a végén védekezésben hibázott sokat, így tizenhárom gólos, 36-23-as vereséget szenvedett a Ferencváros elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Abonyban remekeltek a birkózók

Abonyban remekeltek a birkózók

2018. szeptember 19. (szerda)

A Dunaferr SE és fiókegyesületeinek tizenegy birkózója jutott be az országos diákolimpiai döntőbe a Diák I. és Diák II-es korcsoportban.

Még szoros az élmezőny

Még szoros az élmezőny

2018. szeptember 19. (szerda)

Nem hozott túl sok izgalmat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának első három mérkőzése a sorozat negyedik fordulójában.