Minifoci vb: nyolc között a magyar csapat

2017. október 12. (csütörtök) 19:58 - spigott

A rendes játékidő utolsó percében egyenlített, majd a hosszabbítás hajrájában lőtt kapusgóllal jutott be a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé a magyar minifutball válogatott.

Az irakiak elleni kiütéses győzelem után sem pihenhetett sokat a magyar minifutball válogatott, mely ma este fél héttől Líbia ellen lépett pályára a tunéziai világbajnokság nyolcaddöntőjében. Az összesen nyolc dunaújvárosi kötődésű játékossal (Fekete Róbert, Varga Csaba és Bánfalvi Balázs a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapatában, Nagy Attila a Karmacsi Autó, míg Sikur Lajos, Sós Márkó, Béres Ferenc és Rajz Miklós a Dunaferr Vasas kispályásainál játszik) felálló magyar együttes természetesen a siker reményében vágott neki a találkozónak. Ugyan az első percekben inkább a líbiaiak veszélyeztettek, a hatodik percben már Rajz, majd a félidő derekán Bognár előtt adódott lehetőség, de sajnos nem tudtak élni velük. A folytatásban mindkét gárda nagyon odafigyelt a védekezésére, így keveset kerültek veszélybe a kapuk, s bár a hajrában Varga Csaba komoly ziccerben hibázott, a játékrész utolsó percében Sós Márkó remek szabadrúgásával mégis sikerült előnyhöz jutni, így kedvezőbb helyzetből várhattuk a második félidőt.

Kép forrása: minifoci.hu

Melyet újból Líbia kezdett erősebben, s bár első helyzetüket még kihagyták, a 31. percben Albahloul már bevette a magyar kaput, s kezdődhetett minden elölről (1-1). Nem sokáig állt azonban döntetlen az eredményjelzőn, mert három perccel később Shochan gondolt egyet, s lőtt távolról, sajnos nagyon pontosan, így szűk negyed órával a mérkőzés vége előtt már az ellenfél állt közelebb a sikerhez (1-2). A magyar válogatott nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de próbálkozásai csak az utolsó percben jártak sikerrel, miután Fekete remek passzát Bognár lőtte estében a jobb alsóba (2-2). A hosszabbítás nem hozott újabb gólt, így jöhetett a kétszer ötperces ráadás, melynek utolsó pillanataiban a magyar válogatott kapusa, Tajti Bence a félpályáról lőtt a jobb alsóba, továbbjuttatva ezzel csapatunkat a legjobb nyolc közé a világbajnokságon, ahol a Csehország - Brazília meccs győztese vár Fekete Róbertékre.

Magyarország – Líbia 3-2 (1-0, 2-2) – hosszabbítás után

Gólszerzők: Sós, Bognár, Tajti, illetve Albahloul, Shochan

A rovat további hírei: Sport

Nagy különbségek az Aranyban!

Nagy különbségek az Aranyban!

2017. december 12. (kedd)

A legszorosabb eredményt a Perkátai SE tízgólos sikere jelentette a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság harmadik fordulójának nyitónapján.

Folytatódott a DAB sikerszériája

Folytatódott a DAB sikerszériája

2017. december 11. (hétfő)

Rengeteg helyzetet kihagyott, de így is simán nyert a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a Fehérvári Titánok elleni összecsapáson az Erste Ligában.

Ezúttal nem volt esélye a Dunaferrnek

Ezúttal nem volt esélye a Dunaferrnek

2017. december 11. (hétfő)

A Dunaferr vezető gólja után nagyon felpörgette játékát a Berettyóújfalu, akik végül hat gólos különbséggel győzték le a mieinket.

Kiváló évet zárt a kajak-kenu szakosztály

Kiváló évet zárt a kajak-kenu szakosztály

2017. december 11. (hétfő)

A 2017-es év aranybetűkkel lesz beírva a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának emlékkönyvébe, hiszen sportolóik eredményei alapján fennállásuk legsikeresebb évét zárták.

A jól elvégzett munka öröme

A jól elvégzett munka öröme

2017. december 11. (hétfő)

Hazai és nemzetközi sikerekben gazdag, szép és eredményes esztendőt hagyott maga mögött a Dunaferr SE úszó szakosztálya.

Ismét cseh öröm a jégpályán

Ismét cseh öröm a jégpályán

2017. december 11. (hétfő)

Az U10-es torna után az U9-esek között is cseh siker született a Santa Claus Kupa elnevezésű utánpótlás jégkorong tornán a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Megyei rangadó a jégcsarnokban

Megyei rangadó a jégcsarnokban

2017. december 11. (hétfő)

A Fehérvári Titánok ellen szerezné meg újabb győzelmét ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.