Dunaújváros Hetilap

Új a régi helyett - Ismét segítettek a diákok

2017. október 18. (szerda) 18:40 - Vass Ádám

A Dunaferr iskola diákjai nem először, és nem is utoljára készítettek hasznos dolgokat gyakorlati munkájuk során, ami később egy dunaújvárosi intézmény környezetét díszíti. Ezúttal a Jószolgálati Otthon Bercsényi úti házának udvarára készítettek egy tárolót.

A Dunaferr iskola és a Jószolgálati Otthon szoros kapcsolatot alakított ki az évek során. Kecskés Rózsa intézményvezető szerda délelőtt a legújabb tároló átadásán elmondta, a tanulók korábban több karbantartási munkában és festés során is a segítségükre voltak, legutóbb pedig egy vadonatúj udvari tároló elkészítéséhez ajánlották fel a segítségüket, amiért az egész otthon rendkívül hálás nekik. A dunaferres diákok műhelymunkája révén a Bercsényi úti intézmény udvarára épült egy kis ház az udvari eszközök számára.

A vas feldolgozásával készült építmény Radnai Zsolt tanár úr és diákjai munkája, aki elmondta, a nyár végén kezdték el megtervezni a házat, majd a gyakorlati órákon készítették el a tanulókkal. Mint mondta, mindannyian szívesen érkeztek a Jószolgálati Otthonba, hiszen egy igazán barátságos, családias légkörben dolgozhattak a gyerekek, amire máskor nem igazán volt lehetőségük. Mindezek mellett különleges módon is nevelte őket, hiszen ezentúl, ha nem hétköznapi helyzetekkel, vagy sérült emberekkel találkoznak akkor nem okoz majd nekik gondot ennek kezelése, ezért később is minden alkalmat megragadnak majd, ha lehetőségük lesz ilyen helyen dolgozni.

 

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Bírság, ételmérgezés

D+ Híradó - Bírság, ételmérgezés

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Több mint kétezer sofőrt bírságoltak meg, a hőségben gyakoribb lehet az ételmérgezés, vereséggel kezdtük a Kohász Kupát - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

"Megvalósítjuk, amit ígértünk"

"Megvalósítjuk, amit ígértünk"

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Továbbra is fontos a választókerület képviselete címmel tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos csütörtökön.

A parlagfüves területet kizárják a támogatásból

A parlagfüves területet kizárják a támogatásból

2018. augusztus 16. (csütörtök)

A parlagfűvel szennyezett területet kizárják az agrártámogatásból, ha a támogatási szerv tudomására jut a nem megengedett mértékű fertőzöttség, például a helyszíni ellenőrzések során - közölte Nagy István agrárminiszter a parlament honlapján.

Drágul a gázolaj

Drágul a gázolaj

2018. augusztus 16. (csütörtök)

A Mol három forinttal emeli a gázolaj literenkénti árát pénteken, a benzin ára nem változik. Ezzel a gázolaj literenkénti átlagára 405 forintra nő, a benziné 398 marad.

Változik a menetrend!

Változik a menetrend!

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Az augusztus 20-ai munkaszüneti nap miatt változik a vonatok közlekedési rendje: augusztus 19-én az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi, 21-én, kedden már a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok - közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.

D+ Híradó - Kávézó, NAV

D+ Híradó - Kávézó, NAV

2018. augusztus 15. (szerda)

Hivatalosan is megnyitott a Főtér Kávézó, könnyített a NAV, újabb győzelemre készül a DPASE - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2018. augusztus 15. (szerda)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 22-én, reggel nyolc órától várhatóan tizenegy óráig a következő utcákban áramszünet lesz.