Dunaújváros Hetilap

Új a régi helyett - Ismét segítettek a diákok

2017. október 18. (szerda) 18:40 - Vass Ádám

A Dunaferr iskola diákjai nem először, és nem is utoljára készítettek hasznos dolgokat gyakorlati munkájuk során, ami később egy dunaújvárosi intézmény környezetét díszíti. Ezúttal a Jószolgálati Otthon Bercsényi úti házának udvarára készítettek egy tárolót.

A Dunaferr iskola és a Jószolgálati Otthon szoros kapcsolatot alakított ki az évek során. Kecskés Rózsa intézményvezető szerda délelőtt a legújabb tároló átadásán elmondta, a tanulók korábban több karbantartási munkában és festés során is a segítségükre voltak, legutóbb pedig egy vadonatúj udvari tároló elkészítéséhez ajánlották fel a segítségüket, amiért az egész otthon rendkívül hálás nekik. A dunaferres diákok műhelymunkája révén a Bercsényi úti intézmény udvarára épült egy kis ház az udvari eszközök számára.

A vas feldolgozásával készült építmény Radnai Zsolt tanár úr és diákjai munkája, aki elmondta, a nyár végén kezdték el megtervezni a házat, majd a gyakorlati órákon készítették el a tanulókkal. Mint mondta, mindannyian szívesen érkeztek a Jószolgálati Otthonba, hiszen egy igazán barátságos, családias légkörben dolgozhattak a gyerekek, amire máskor nem igazán volt lehetőségük. Mindezek mellett különleges módon is nevelte őket, hiszen ezentúl, ha nem hétköznapi helyzetekkel, vagy sérült emberekkel találkoznak akkor nem okoz majd nekik gondot ennek kezelése, ezért később is minden alkalmat megragadnak majd, ha lehetőségük lesz ilyen helyen dolgozni.

 

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Megállapodás, felújítás

D+ Híradó - Megállapodás, felújítás

2018. november 18. (vasárnap)

Együttműködési megállapodást írtak alá az egyetemen, folytatódik a járdaépítési program, simán nyert a futsal csapat - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Jut hely a szállásokon minden otthontalannak

Jut hely a szállásokon minden otthontalannak

2018. november 18. (vasárnap)

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága szerint minden otthontalan számára biztosítanak fűtött szobát, ágyat, meleg ételt, egészségügyi ellátást és tisztálkodási lehetőséget.

Kórházi bál a jótékonyság jegyében

Kórházi bál a jótékonyság jegyében

2018. november 17. (szombat)

Idén immáron hatodik alkalommal rendezték meg a Szent Pantaleon Kórház jótékonysági bálját a Dunaújvárosi Egyetemen. A rendezvény fővédnökei ezúttal is dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, dr. Galambos Dénes, miniszterelnöki biztos és Cserna Gábor, polgármester voltak.

Paks II. - Dunaújváros is profitálni fog a fejlesztésből

Paks II. - Dunaújváros is profitálni fog a fejlesztésből

2018. november 16. (péntek)

A Paks II. beruházáshoz kapcsolódóan egy stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a felek a Dunaújvárosi Egyetem Paksi Kompetencia és Kutatóközpontjának létrehozásáról pénteken, az egyetemen.

D+ Híradó - Díjeső, testvérváros

D+ Híradó - Díjeső, testvérváros

2018. november 16. (péntek)

Véget ért a nagy KRESZ-teszt, testvérvárosi kapcsolat van kilátásban, megverte a Siófokot a Kohász a Kupában - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Folytatódó felújítások

Folytatódó felújítások

2018. november 16. (péntek)

Az önkormányzat már négy éve kezdte meg a járdaépítési programot, amelynek részeként minden körzetben felújítottak szakaszokat, a legtöbb esetben térköves borítást kapott a burkolat.

Január elsejétől jön a kötelező cégkapu

Január elsejétől jön a kötelező cégkapu

2018. november 16. (péntek)

A gazdálkodó szervezetek január elsejétől kizárólag cégkapun keresztül intézhetik elektronikusan adóügyeiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) – mondta Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője.