Dunaújváros Hetilap

Új a régi helyett - Ismét segítettek a diákok

2017. október 18. (szerda) 18:40 - Vass Ádám

A Dunaferr iskola diákjai nem először, és nem is utoljára készítettek hasznos dolgokat gyakorlati munkájuk során, ami később egy dunaújvárosi intézmény környezetét díszíti. Ezúttal a Jószolgálati Otthon Bercsényi úti házának udvarára készítettek egy tárolót.

A Dunaferr iskola és a Jószolgálati Otthon szoros kapcsolatot alakított ki az évek során. Kecskés Rózsa intézményvezető szerda délelőtt a legújabb tároló átadásán elmondta, a tanulók korábban több karbantartási munkában és festés során is a segítségükre voltak, legutóbb pedig egy vadonatúj udvari tároló elkészítéséhez ajánlották fel a segítségüket, amiért az egész otthon rendkívül hálás nekik. A dunaferres diákok műhelymunkája révén a Bercsényi úti intézmény udvarára épült egy kis ház az udvari eszközök számára.

A vas feldolgozásával készült építmény Radnai Zsolt tanár úr és diákjai munkája, aki elmondta, a nyár végén kezdték el megtervezni a házat, majd a gyakorlati órákon készítették el a tanulókkal. Mint mondta, mindannyian szívesen érkeztek a Jószolgálati Otthonba, hiszen egy igazán barátságos, családias légkörben dolgozhattak a gyerekek, amire máskor nem igazán volt lehetőségük. Mindezek mellett különleges módon is nevelte őket, hiszen ezentúl, ha nem hétköznapi helyzetekkel, vagy sérült emberekkel találkoznak akkor nem okoz majd nekik gondot ennek kezelése, ezért később is minden alkalmat megragadnak majd, ha lehetőségük lesz ilyen helyen dolgozni.

 

A rovat további hírei: Közélet

Jön az új ezer forintos

Jön az új ezer forintos

2018. január 23. (kedd)

A bankjegycsere következő lépéseként március 1-től kerülnek forgalomba az új 1000 forintos bankjegyek, amelyek régi változataival ez év október 31-ig fizethetünk majd - olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.

D+ Híradó - Díjátadó, bővítés

D+ Híradó - Díjátadó, bővítés

2018. január 23. (kedd)

Átadták a Pro Cultura Intercisae-díjat, bővíti üzemét a Momert, önkénteseket vár a Magyar Vöröskereszt - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Városi nagyrendezvények 2018-ban

Városi nagyrendezvények 2018-ban

2018. január 23. (kedd)

A Tavaszi Zsongás elnevezésű programmal indul a városi nagyrendezvények idei sora a tavasz elején, pontosabban március 10-én. Aztán sorra jönnek a szokásos és nagyon várt események, mint a Májusi Mulatság, a DUDIK, a halászléfőző verseny, a Rockamarton, az Augusztális. Mutatjuk az összeset szépen időrendbe szedve.

D+ Híradó - Felújítások, hatalmas siker

D+ Híradó - Felújítások, hatalmas siker

2018. január 22. (hétfő)

Felújítások Ercsiben, határozati javaslat, hatalmas siker volt a XVI. Carissa Kupa - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Határozati javaslat

Határozati javaslat

2018. január 22. (hétfő)

Barta Endre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati képviselője sajtótájékoztatót tartott ma a zöld SZTK épületénél.

730 milliós fejlesztés Ercsiben

730 milliós fejlesztés Ercsiben

2018. január 22. (hétfő)

Mintegy hatszázhetven millió forintból újítják fel a Nagyboldogasszony templomot, és 61 millió forintból alakítanak ki kormányablakot Ercsiben.

In memoriam dr. Kálmán András

In memoriam dr. Kálmán András

2018. január 22. (hétfő)

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata sajnálattal értesült arról, hogy Dr. Kálmán András Dunaújváros egykori polgármestere, az MSZP volt országgyűlési képviselője 68 évesen váratlanul elhunyt.