Dunaújváros Hetilap

Új a régi helyett - Ismét segítettek a diákok

2017. október 18. (szerda) 18:40 - Vass Ádám

A Dunaferr iskola diákjai nem először, és nem is utoljára készítettek hasznos dolgokat gyakorlati munkájuk során, ami később egy dunaújvárosi intézmény környezetét díszíti. Ezúttal a Jószolgálati Otthon Bercsényi úti házának udvarára készítettek egy tárolót.

A Dunaferr iskola és a Jószolgálati Otthon szoros kapcsolatot alakított ki az évek során. Kecskés Rózsa intézményvezető szerda délelőtt a legújabb tároló átadásán elmondta, a tanulók korábban több karbantartási munkában és festés során is a segítségükre voltak, legutóbb pedig egy vadonatúj udvari tároló elkészítéséhez ajánlották fel a segítségüket, amiért az egész otthon rendkívül hálás nekik. A dunaferres diákok műhelymunkája révén a Bercsényi úti intézmény udvarára épült egy kis ház az udvari eszközök számára.

A vas feldolgozásával készült építmény Radnai Zsolt tanár úr és diákjai munkája, aki elmondta, a nyár végén kezdték el megtervezni a házat, majd a gyakorlati órákon készítették el a tanulókkal. Mint mondta, mindannyian szívesen érkeztek a Jószolgálati Otthonba, hiszen egy igazán barátságos, családias légkörben dolgozhattak a gyerekek, amire máskor nem igazán volt lehetőségük. Mindezek mellett különleges módon is nevelte őket, hiszen ezentúl, ha nem hétköznapi helyzetekkel, vagy sérült emberekkel találkoznak akkor nem okoz majd nekik gondot ennek kezelése, ezért később is minden alkalmat megragadnak majd, ha lehetőségük lesz ilyen helyen dolgozni.

 

A rovat további hírei: Közélet

D+ TV Híradó - Kiállítás, előadás

D+ TV Híradó - Kiállítás, előadás

2017. november 20. (hétfő)

Kiállítás a Bartókban, színházi előadás az MMK-ban, Kolbászfesztivál idén is - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

D+ TV Híradó - Márton nap, vereség

D+ TV Híradó - Márton nap, vereség

2017. november 19. (vasárnap)

Márton nap az MMK-ban, búcsú az EHF-Kupától, kollégium felújítás - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

D+ TV Híradó - Díjátadó, felújítás

D+ TV Híradó - Díjátadó, felújítás

2017. november 18. (szombat)

Gála a Bartókban, nyugdíjas szövetkezet, folytatódik a járdafelújítási program - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

A szociális szféra hétköznapi hősei

A szociális szféra hétköznapi hősei

2017. november 18. (szombat)

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Bartók színházban a Szociális Munka Napját, melyen részt vettek a szociális szférában dolgozók és az ellátottak is, illetve átadták a kitüntetéseket az idei év azon dolgozóinak, akik példamutató munkát végeznek területükön.

D+ TV Híradó - Lengyel vendégek, felkészülés

D+ TV Híradó - Lengyel vendégek, felkészülés

2017. november 17. (péntek)

Lengyel delegáció érkezett a városba, EHF Kupa visszavágóra készül a Kohász, pályaválasztás - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Új barátok Lengyelországból

Új barátok Lengyelországból

2017. november 17. (péntek)

A Dunaújvárosi Egyetem meghívására látogatott el hozzánk a lengyelországi Leszno város küldöttsége, akik a felsőoktatsi intézmény Tudományos Hetén zajló East-West Cohesion konferencia mellett találkoztak Cserna Gábor polgármesterrel és megtekintették a színházat, a múzeumot, valamint a futsal csapatot is az együttműködés jegyében.

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

2017. november 16. (csütörtök)

Közgyűlés, TDK az egyetemen, magabiztos győzelem - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.