Vereség, de továbbjutás

2017. október 22. (vasárnap) 11:42 - spigott

Kétgólos, 27-25-ös vereséget szenvedett a CSM Roman vendégeként, de összességében magabiztosan jutott tovább az EHF Kupa harmadik fordulójába a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Románvásáron, a CSM Roman elleni EHF Kupa párharc visszavágóján lépett pályára ma délelőtt tíz órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. György László tanítványai hétgólos előnyből várták a találkozót, ám a céljuk nem a fór megtartása volt ma délelőtt, hanem az újabb győzelem megszerzése. Sajnos Kazai Anita együttesünk szombati edzésén bokasérülést szenvedett, így rá nem számíthatott György László vezetőedző, aki abban bízott, hogy a hullámvölgyeket elkerülve sikerül kiharcolni a továbbjutást.
A kezdésre nem is lehetett különösebb panasz, Szalai góljával ugyanis hamar megszerezte a vezetést együttesünk, mely az első öt gólból hármat szerezve igyekezett tudatosítani vendéglátójával, hogy komolyak a továbbjutási szándékai (2-3). A házigazdák ekkor nem nagyon tudtak mit kezdeni a mieink védekezésével, s a szerzett labdákból sikerült gyors gólokat szerezve növelni tovább az előnyt, ám 6-4-es vezetésnél jöttek a dunaújvárosi hibák is, s ezt az ellenfél használta ki könnyű gólokkal, így az első tíz perc végén újra egált mutatott az eredményjelző (6-6).

Ugyan Micijevic révén még egyszer magához ragadta a vezetést együttesünk, a folytatásban több tiszta ziccert is elhibáztak játékosaink, így a románok újból egalizáltak, majd a játékrész derekán magukhoz ragadták az előnyt sőt, 9-7-nél már kettő góllal vezettek. Jött is azonnal György László időkérése, s ez szerencsére hatott is, mert a hazaiak nyitott védekezése ellen Micijevic volt kétszer is eredményes, s a záró tíz percet már egálról kezdte együttesünk (9-9). A félidő hajrájában ugyan rendre a románoknál volt az előny, ám Klujber, Szekerczés és Molnár is rendre válaszolni tudott a hazai gólokra, így a szünetre 13-13-as döntetlennel vonultak a felek.

A második felvonásban továbbra is nagyon kellemetlen nyitott védekezéssel igyekeztek megnehezíteni a mieink dolgát a hazaiak, de György Lászlónak erre is volt válasza, s a pályára küldött Bouti Fruzsina góljával újra sikerült átvenni a vezetést (15-16). Sajnos nem sokáig, mert Micijevic és Dombi kiállítása alatt fordítottak a hazaiak, s mivel újra több szélsőziccer kihagyása miatt kellett bosszankodnia vezetőedzőnknek, ezért György László 20-19-es hazai vezetésnél ismét magához hívta tanítványait. A balszélre Bouti Fruzsina állt be, első helyzetét azonnal értékesítette is, s bár a házigazdák még egyszer magukhoz ragadták az előnyt, Takács Dusmáta első és Micijevic hatodik találata után 22-21-re már a mieink vezettek.

Képek: DO-archív

Ekkor jött azonban egy újabb hullámvölgy a Kohász játékában, hiába kerültek emberelőnybe kézilabdázóink, sorozatban szórták el a labdákat, s a hazaiak nemcsak fordítottak, hanem megléptek 25-23-ra is, így György Lászlónak újra időt kellett kérnie, hogy rendezze a sorokat. A kisebb gödörből Kovács és Szekerczés próbálták kihozni a mieinket, ráadásul utóbbi gólja már azt is jelentette, hogy a románoknak már nyolc góllal kellett volna nyerniük a továbbjutáshoz (26-25). A játékidőből azonban ekkor már csak három perc volt hátra, így ez természetesen lehetetlen volt, s ugyan a hazaiak még egy gólt hozzáraktak előnyükhöz, s végül 27-25-re nyertek is, a DKKA továbbjutásához nem férhetett kétség.

CSM Roman – DKKA 27-25 (13-13) - Továbbjutott a DKKA 56-51-es összesítéssel

DKKA: Tomasevics - Klujber 5, Szekerczés 4, Cifra, Micijevic 6, Szalai 3, Molnár 1. Csere: Csapó, Oguntoye (kapusok), Dombi 1, Nick, Bouti 2, Kovács 2, Takács D. 1, Monori. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Ezüstérem hazai pályán

Ezüstérem hazai pályán

2018. január 23. (kedd)

Az U11-esek mezőnyében a második, míg az U12-eseknél a negyedik helyen fejezte be a hazai rendezésű Téli Kupa küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Óriási harc az első helyért

Óriási harc az első helyért

2018. január 23. (kedd)

A Dunaújvárosi Futsal Bajnokság hetedik fordulójának nyitómérkőzésein sem fukarkodtak a gólokkal a sorozatban résztvevő együttesek.

Szegeden játszottak a szuperminik

Szegeden játszottak a szuperminik

2018. január 23. (kedd)

Jó tanulópénz volt a Dunaferr SE Röplabda Akadémia gyermekei számára a szegedi torna, melyen az ország legjobb akadémiái ellen játszottak.

Dunaújváros megérdemli ezt a hangulatot

Dunaújváros megérdemli ezt a hangulatot

2018. január 22. (hétfő)

Rendkívül elégedetten nyilatkoztak a péntektől vasárnapig megrendezett XVI. Carissa Kupáról a viadal szervezői, támogatói és főszereplői is.

Egy érem hazai pályán

Egy érem hazai pályán

2018. január 22. (hétfő)

Remek tornát rendezett a Gárdonyi iskola tornatermében a Danubius KSE tollaslabda szakosztálya, mely egy érmes helyezésnek örülhetett az országos felnőtt ranglistaversenyen.

Szép siker Lesznóban!

Szép siker Lesznóban!

2018. január 22. (hétfő)

Továbbra is a bajnoki dobogót célozza meg a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata, mely a közelmúltban Lengyelországban aratott 3-1-es sikert a Leszno gárdája ellen.

Karmacsi-öröm a Carissa Kupán

Karmacsi-öröm a Carissa Kupán

2018. január 21. (vasárnap)

A Karmacsi Auto - Mad Dogs csapatának sikerével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett XVI. Carissa Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna, melyen kicsivel több mint másfél millió forintot gyűjtöttek össze a szervezők a Móra iskola számára. Galériával!