Döntetlen a rangadón

Szárszó Lajos - 2017. november 15. 20:07

Az első negyedben megszerzett előnyt sajnos nem tudta megtartani a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, így a végén az egy pontért is meg kellett harcolni a BVSC ellen,

A Magyar kupában történt sima továbbjutást követően a bajnokság hetedik körének felsőházi rangadóján Mihók Attila tanítványai ezúttal a kiváló erőkből álló BVSC-Zugló Diapolo együttesét fogadták. Mivel mindkét együttes eddig hibátlanul vette az akadályokat, ezzel száz százalékos teljesítményt nyújtott, az összecsapás tétje az is volt, hogy az OB I folytatásban melyik csapat kerül lépéselőnybe a másikkal szemben. Hazai szempontból nagyszerűen indult a rangadó, hiszen Gurisatti Gréta lőtt hatalmas bombagólt, majd ugyancsak ő szélről is eredményes volt (2:0). Ahelyett azonban, hogy emberelőnyből tovább gyarapítottuk volna góljaink számát, sajnos sorra kimaradtak az emberfóros lehetőségek.

Ezt pedig azonnal kihasználta a BVSC, akik egyenlíteni tudtak (2:2). Horváth Brigitta lövését blokkolták a vendégek, majd a jó hazai védekezésnek köszönhetően több gól nem esett. Doroszlai védésével folytatódott a rangadó, majd Leimeter találatával fordított a BVSC (2:3). Gurisatti Gréta zúgó kapufát lőtt, ezt követően ismét kimaradt egy fór, de szerencsére Aarts kapus remekelt a hazai kapuban. A következő emberelőnyt sikerült gólra váltani, Szilágyi Dorottya lőtte ki a hosszú alsó sarkot (3:3). Laura Aarts kapott hatalmas tapsot, miután megfogta a vendégek ötméteresét, viszont a túloldalon Doroszlai is bemutatott egy hasonlóan nagy védést. A negyed végén azonban a vendégek örülhettek, miután Leimeter lőtte be büntetőjét (3:4). Fordulás után Aarts védését nem sikerült góllal meghálálni, ráadásul három támadásunk is kimaradt, melyet a túloldalon Máté büntetett (3:5). A kétgólos hátrány megfogta a mieinket támadásban, védekezésünk azonban továbbra is nagyszerűen működött.

A gólcsendet Mchunu Hlengiwe törte meg (4:5), de az egyenlítés csak nem jött össze, melyhez Garda Krisztina állt a legközelebb, de lövése a kapufáról kifelé pattant. A záró negyedre maradtak az igazi izgalmak, melynek legelején támadásink megint nem sikerültek, a védekezésre azonban nem lehetett panaszunk. Ebben a szakaszban Szilágyi Dorottya keze sült el (5:5), aki két perccel később ismét betalált, de a vezető gólunkra Máté válasza érkezett (6:6). Ráadásul Kuna visszavette az előnyt, de másfél perccel a vége előtt hatalmas harc után Horváth Brigitta egyenlített (7:7). Az utolsó támadásunkban benne volt a győztes találat megszerzése, az azonban nem sikerült, majd miután kivédekezték a lányok a fővárosiak támadását, az egy pontnak is örülnünk kellett.

DUE Maarks Graphics – BVSC-Zuglo Diapolo 7:7 (2:2, 1:2, 1:1, 3:2)

Dunaújváros: Laura Aarts - Szilágyi Dorottya 3, Gurisatti Gréta 2, Horváth Brigitta 1, Garda Krisztina, Vályi Vanda, Mchunu Hlengiwe 1. Cserék: Kiss Alexandra (kapus) - Sajben Nikolett, Ziegler Diána, Geraldine Mahieu, Szabó Nikolett, Huszti Vanda, Vályi Fanny. Vezetőedző: Mihók Attila.

BVSC-Zuglo Diapolo: Doroszlai Vanda - Hertzka Orsolya, Farkas Kata, Leimeter Dóra 2, Kuna Szonja 2, Kele Nikolett, Gyöngyössy Anikó. Cserék: Tóth Eszter Flóra - Besszer Eszter, Takács Orsolya, Farkas Tamara 1, Koncz Laura Hanna, Varga Viktória, Máté Zsuzsanna 2. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.