Élen telel a DPASE!

Szárszó Lajos - 2017. november 26. 15:11

Szepessy Róbert és Csendes Péter találatainak köszönhetően magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott Hódmezővásárhelyen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely sorozatban aratott ötödik sikerének köszönhetően az élről várhatja majd a bajnokság 2018-as folytatását.

Szokatlan időben, ma délután játszották le a labdarúgó NB III Közép Csoportjának tavaszi nyitányát, melyen a Dunaújváros idegenben, a Hódmezővásárhely otthonában lépett pályára. Mivel a mieink célja az volt, hogy a bajnokság szünete előtt az első helyről folytassák a pontvadászatot, mindenképpen szükség volt a három bajnoki pontra, tudva, hogy riválisaink, a Pécs és a Duna Aszfalt is győzött a tegnapi játéknapon. A tabellán elfoglalt helyezések alapján a mieink voltak a meccs esélyesei, hiszen amíg a vendéglátók a tizennegyedik, addig a mieink – egy meccsel kevesebbet játszva ellenfeleinél – a harmadik helyen álltak. A kezdő sípszó előtt bizonyára tudták Csehi Tamásék, hogy nem vár könnyű összecsapás rájuk, hiszen pont a Hódmezővásárhely volt az, amelyik ellenük játszotta eddigi egyetlen döntetlenjét.

Dr. Dobos Barna vezetőedző is felhívta erre fiainak a figyelmét, akiknek azt is lemondta a derbi előtt, hogy nagyon nehéz meccs vár rájuk egy olyan csapat ellen, melyet itthon sem tudtunk legyőzni. Koncentráltan, céltudatosan kezdett a Dunaújváros, mely időszakban a hazaiak is nagy energiával álltak a meccsbe, így igen jó iram alakult ki az egyébként esőtől áztatott, de elfogadható talajú pályán. A 12. percben Tóth Tibor használta ki ügyesen lehetőségét, akit a hazai kapus csak szabálytalanul tudott megállítani. A jogos büntetőt Szepessy Róbert végezte el, aki magabiztosan értékesítette azt (0:1). A vezető találat után stabilan, masszívan tartotta előnyét a Dunaújváros, amely nem állt be védekezni, hanem több lehetőséget is kidolgozott a hazaiak kapuja előtt. Az előnyt egy sarokrúgás után növelte Dobos Barna gárdája. A 38. percben Zvara Dávid ívelt középre, a jól érkező Csendes Péter pedig szép mozdulattal vette be Bordás kapuját (0:2). A félidő hajrájában Szepessy Róbertre sikerült kidolgozni egy szép támadást, ekkor azonban a hazaiak kapuvédője mentett bravúros mozdulattal.

Képek: DO-archív

A második félidőben is megmaradt az újvárosiak harcossága, miközben a hazaiaknak csupán egy lehetőségük akadt, de azt Vaszócsik Viktor hatástalanította. A következő időszakban több nagy védést mutatott be Bordás kapus, mellyel meccsben tartotta csapatát. A végét azonban magabiztosan hozta a Dunaújváros, ezzel megszerezve az első helyet.

Dr. Dobos Barnabás, vezetőedző, DPASE: Más, tőlünk szokatlan játékmódra kellett készülnünk az eső által csúszóssá vált talajon, mint máskor, amely azért játékra alkalmas volt, bár egy-két helyen a talajról felpattanó labda megtréfálta a játékosokat. A játékosok kellően alkalmazkodtak a külső tényezőkhöz, betartották a megbeszélt taktikát. Az első félidőben megszerzett vezetést követően a folytatásban az volt a legfontosabb feladatunk, hogy ne csak megőrizzük azt, hanem továbbra is harcosak legyünk. Ez sikerült is, nagyon odaadóan játszottak a fiúk. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszereznünk a tizenkettedik győzelmünket. Nagy dicséret ezért mind a szakmai stábnak, mind a játékosoknak egyaránt. Nagy élmény volt életünkben ez az időszak.

Hódmezővásárhelyi FC - Dunaújváros PASE 0:2 (0:2)

Hódmezővásárhelyi FC: Bordás Dániel - Tóth József, Huszár Gergő, Faggyas Milán, Ablonczy Gerjén (Marton Bence a 88. percben), Mezei Olivér, Kökény Tamás, Szabó Márk (Bódai Dániel Attila a 68. percben), Bartyik Norbert László (Szabó Mihály Dávid a 82. percben), Prasler Thomas Michel, Varga Bence. Vezetőedző: Kandó Róbert.

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor - Zvara Dávid, Csendes Péter, Farkas Viktor, Csehi Tamás (Ferencz Bálint a 87. percben), Dorogi Renátó, Tóth Tibor (Jerzsabek Botond a 88. percben), Szepessy Róbert, Király Bence, Sándor Tamás, Barna Zsolt (Karacs Roland a 83. percben). Vezetőedző: Dr. Dobos Barnabás László.

Kép: dpase

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.