Fotósunk a legjobbak között!

2017. november 22. (szerda) 15:48 - Molnár Emese

Cserna Gábor polgármester egy múlt heti sajtótájékoztatója elején virágcsokorral köszöntötte fotóriporterünket, Sándor Juditot.

Azon nyomban átfuttattuk fejünkben a dátumokat, vajon születésnapja, esetleg névnapja lehet-e a kolléganőnknek, amiről megfeledkeztünk. Ám a polgármester elmondta, Sándor Judit egyik sportfotójával sikerrel pályázott az önkormányzat az E.ON által meghirdetett pályázaton.

Cserna Gábor elmondta, az önkormányzat minden évben pályázik az E.ON által meghirdetett naptárfotó pályázatra, hogy népszerűsítsék városunk értékeit. A 2018-as kiírás témája a „Sportoljunk együtt!” volt, amelyre olyan képeket várt a szolgáltató,  amelyek közösségi életérzéseket, helyi sporteseményeket, sportcsarnokokat, tornacsarnokokat mutatnak be. A pályázat részeként három fotót küldhetett el az önkormányzat, köztük a Dunaújváros Online és a Dunaújváros Közéleti Hetilap fotóriporterének képét.

A nyertes kép

Sándor Judit a Santa Claus elnevezésű utánpótlás jégkorong kupán készítette a képet, amely az E.ON tájékoztatása alapján bekerül a 2018-as naptárukba. A pályázat része az is, hogy a nyertesek különféle irodagépekkel gazdagodhatnak, így városunk polgármesteri hivatala egy laminálógépet vehet majd át.

A sikeres pályázat apropóján virágcsokorral köszönte meg Sándor Judit munkáját Cserna Gábor polgármester.

Fotó: Zsedrovits Enikő

 

A rovat további hírei: Mozaik

Fokozatos lehűlés várható a hétvégén

Fokozatos lehűlés várható a hétvégén

2018. november 17. (szombat)

A hétvégén is folytatódik a száraz idő, vasárnap estig nem várható csapadék. Emellett fokozatos lehűlésre kell készülni, már 10 fok alatt alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Vége a novemberi tavasznak, jön a hó

Vége a novemberi tavasznak, jön a hó

2018. november 12. (hétfő)

A héten folytatódik a ködös, napközben jellemzően napos, száraz idő. A hét elején helyenként még akár 20 fok is lehet, aztán fokozatos lehűlés várható. Vasárnap néhol napközben is csak 6 fokig melegszik az idő, s ekkor helyenként akár hózápor is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Még mindig jó idő lesz hétvégén

Még mindig jó idő lesz hétvégén

2018. november 10. (szombat)

A hétvégén is száraz lesz az időjárás, az északkeleti megyékben tartós ködre is készülni kell. Komoly lehűlés továbbra sem várható: vasárnap néhol 20 fokos meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

A retro filmsorozatok bűvöletében

A retro filmsorozatok bűvöletében

2018. november 06. (kedd)

Egyre népszerűbb a Munkásművelődési Központ által szervezett retro vetélkedő. Immár hatodik alkalommal csaptak össze a négyfős csapatok, hogy kiderüljön, melyikük tud többet a régi filmsorozatokról.

Vastag bírság a parlagfű miatt

Vastag bírság a parlagfű miatt

2018. november 06. (kedd)

Idén 3884 parlagfűfoltot derítettek fel, amelynek a nagysága 6548 hektár, és 150 millió forintnyi bírságot szabtak ki - összegezte az idei parlagfűszezont a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója.

Marad a novemberi tavasz

Marad a novemberi tavasz

2018. november 05. (hétfő)

A napsütés mellett többször várható eső, kissé mérséklődik a szokatlan meleg, de továbbra is többfelé lesznek 20 fok közeli értékek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Megdőlt a melegrekord

Megdőlt a melegrekord

2018. november 03. (szombat)

Újabb fővárosi és országos melegrekord dőlt meg szombaton - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.