Kiszenvedte a győzelmet a Dunaferr!

2017. november 20. (hétfő) 20:45 - Szárszó Lajos

A mérkőzés nagy részében jól játszó DUE Renalpin FC a hajrában csupán kiváló védekezésének köszönhetően tartotta itthon a pontokat a Nyírgyulaj elleni bajnokin. A vége azonban 4-3-as dunaújvárosi győzelem, mellyel együttesünk továbbra is tartja harmadik helyét a tabellán.

A válogatott szereplések miatt egy hónapos szünet után folytatódott a futsal NB I, mégpedig egy olyan mérkőzéssel, melyen egyértelműen a győzelem megszerzése volt a célja a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapatának a Nyírgyulaj ellen. Erre minden okuk meg is volt, hiszen az újvárosi legénység a harmadik, míg a vendégek csupán a nyolcadik helyet foglalták el a pontvadászatban. Schrancz Balázs legénységét egy sérülés, a kiváló kapus, a kéztőrést szenvedett Reveland Zoltán kiesése hátráltatta, de a többiek mindannyian motiváltan várták a mérkőzést. Nagyszerűen kezdett a Dunaferr, azonnal kézbe véve az irányítást, melynek első jele Fekete Róbert jó lövése volt, de míg az kimaradt, addig a negyedik percben Hosszú Ádám már betalált (1:0). A folytatásban ismét Fekete veszélyeztetett, míg Rigó Lászlónak az első védésére hét percet kellett várni.

A nagy kedvvel játszó Fekete Róbert a kilencedik percben megszerezte csapatunk második találat, ezúttal fejjel volt eredményes (2:0). Két perccel később a vendég kapus hibája miatt a hatos vonaláról végezhetett el szabadrúgást a Dunaferr. A szép kombináció Hosszú Ádámtól indult, akinek passzát Pál Patrik sarkazta tovább Horváth Norberthez, akik pontosan fejezte be az akciót (3:0). A háromgólos vezetést követően visszafogottabb tempóban folytatódott a meccs, mely időszakban több lehetőséget is kialakított a hazai csapat, ezek közül Horváth Norbert állt legközelebb az újabb találat megszerzéséhez, de lövését bravúrral védte Pallai. Fekete Róbert látványos cseleivel táncoltatta meg a Nyírgyulaj védőit, majd a félidő végét jelző dudaszó előtt szépítettek a vendégek. Az addig hibátlanul játszó Fekete Róbert elől vesztett el egy labdát, melyből azonnal kontrázott a Nyírgyulaj, és mivel nem sikerült a visszarendeződés, Nagy Imre ezt ki is használta (3:1). Fordulás után azonnal áthelyeződött a játék a vendégek térfelére, majd, miután labdát szerzett a Nyírgyulaj, több lehetőséget is kidolgozott, de Rigó László nagyszerűen fogta a próbálkozásokat.

A kiegyenlített szakaszt Pál Patrik zúgó bombája zárta le, aki bátran lőtt el egy lecsorgó labdát, mely hatalmas erővel, védhetetlenül csapódott Pallai kapujába (4:1). Ennél az állásnál úgy gondolták a vendégek, hogy van még keresni valójuk, ennek megfelelően taktikát változtattak, és kapusuk helyére mezőnyjátékos állt be. Ennek ellenére Pálnak volt szabadrúgásból lehetősége az újabb gól megszerzésére, ezúttal azonban nem volt szerencséje. A létszámfölénnyel annyit elért a Nyírgyulaj, hogy a játék áthelyeződött a Dunaferr térfelére, mely nyomást a hazaiak a 35. percig bírták, ekkor Faragó faragta csapata hátrányát (4:2). Sőt, ha ez még nem lett volna elég, kapuskirúgás után Gömze csupán egyre csökkentette előnyünket (4:3). Válaszként Schrancz Balázs kért időt, ettől azonban a játék képe nem változott. Továbbra is öt emberrel támadtak a vendége, és zártan védekeztek a hazaiak, de ezúttal sikeresen, és végül, ha minimális különbséggel is, de behúzták a meccset, és az ezzel járó három bajnoki pontot.

DUNAFERR DUE RENALPIN FC - NYÍRGYULAJ KSE 4:3 (3:1)

DUNAFERR DUE RENALPIN FC: Rigó László - Horváth Norbert 1, Németh Péter, Fekete Róbert 1, Hosszú Ádám 1. Cserék: Krokovics Bálint, Schrancz Balázs, Bartha Roland, Fridrich Dávid, Pál Patrik 1, Gorjánácz Márió, Csányi Dávid István.

NYÍRGYULAJ KSE: Pallai Gábor - Faragó Lajos 1, Nagy Imre 1, Siska Gergő, Sánta János Attila. Cserék: Végső Zsolt, Opre Rajmund, Szabó Ádám, Tóth Béla Bence, Lovas Norbert, Kerti Levente, Orosz Dániel, Gömze Antal 1, Sárga Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

A Főnix nyerte a Fejér Megyei Kupát

A Főnix nyerte a Fejér Megyei Kupát

2018. május 23. (szerda)

Dunaújváros adott otthont a 2017-18-as Fejér Megyei Kupa négyes döntőjének, mely kiélezett párbajokat hozott. 

Negyedik helyet ért a győzelem!

Negyedik helyet ért a győzelem!

2018. május 23. (szerda)

Óriási csatában aratott 30-27-es győzelmet a Fehérvár KC elleni szezonzáró mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely a háromgólos sikernek köszönhetően a negyedik helyen fejezte be a K&H női kézilabda liga 2017/2018-as küzdelmeit.

Sima meccsek a Campusban

Sima meccsek a Campusban

2018. május 23. (szerda)

Elmaradtak az izgalmak a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának kedd esti találkozóin.

Ovis sportnap a Pajtásban!

Ovis sportnap a Pajtásban!

2018. május 23. (szerda)

Hatalmas dzsembori kerekedett az Ovi Foci Kupából szerdán délelőtt a Római városrészi óvoda udvarán.

Kovács Zsófia a Világkupára készül

Kovács Zsófia a Világkupára készül

2018. május 23. (szerda)

A Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes tornásza az eszéki Világkupán mutathatja be új gerenda gyakorlatát, mely lényegesen erősebb a tavalyi kontinensviadalon előadottnál.

Két meccs a stadionban

Két meccs a stadionban

2018. május 23. (szerda)

A Dunaújvárosi Stadionban rendezik meg ma délután a Fejér Megyei Kupa 2017/18-as évadjának helyosztóit.

Taroltak a dunaújvárosi tornászok!

Taroltak a dunaújvárosi tornászok!

2018. május 22. (kedd)

A Dunaferr SE tornászai óriási különbséggel utasították maguk mögé a mezőnyt a Kiskunfélegyházán megrendezett nemzetközi Matolay Elek Emléktornán.