Kötelező a továbbjutás

spigott - 2017. november 8. 8:32

Már a hétvégi, dániai mérkőzésére is készül a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, melyre ma este még egy fővárosi Magyar Kupa találkozó vár.

Az Érd elleni bajnoki vereséget követően sem pihentek sokat a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének játékosai, akik hétfőn már újra munkába álltak, ugyanis szerdán illetve szombaton két kupamérkőzés vár a gárda tagjaira. A két találkozó közül a szerdai tűnik lényegesen könnyebbnek, mivel a Magyar Kupa fordulójában a Szent István OTP együttesének otthonában lép pályára együttesünk este hat órától, míg szombaton délután fél kettőtől a Koppenhágában, a dán bajnokságban jelenleg második Koebenhavn elleni EHF Kupa találkozón húznak szerelést György László tanítványai.

A ma este hat órakor kezdődő MK-meccsen egyértelműen a mieink az esélyesek, még annak ellenére is, hogy a fővárosi együttesben több volt NB I-es játékos, többek közt Tápai Szabina, Gercsó Nóra, Szamoránsky Anikó, Balog Beáta is szerepel. Tisztában van az esélyekkel együttesünk vezetőedzője, György László is, aki abban bízik a mérkőzés előtt, hogy a győzelem mellett több olyan taktikai elemet tudnak gyakorolni, mely akár a hétvégi nemzetközi kupatalálkozón is a hasznukra válhat.

Camila Micijevic (labdával) játéka kérdéses a mai találkozón! (Képek: DO-archív)

- Kár lenne most szerénykedni, mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de azért azt hozzá kell tennem, hogy a hétvégére készülünk elsősorban, számunkra most ez a fontos, persze ez nem jelenti azt, hogy félvállról vennék a ma este hat órakor kezdődő kupameccsünket. Normális mederben zajlik a munka, de a budapesti mérkőzésen támadásban és védekezésben is szeretnénk olyan taktikai elemeket gyakorolni, amire a hétvégén szükségünk lehet. Camila Micijevic térde fáj, ez keddig nem javult, az ő szereplése erősen kérdéses, de a többiekre számíthatok a mai kupatalálkozón, melyen természetesen a továbbjutás a célunk.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.