Négyig számoltak a fiatalok

spigott - 2017. november 13. 18:00

A Dunaújváros PASE U17-es és U19-es labdarúgó csapata is négy gólt szerezve nyerte meg vasárnapi bajnokiját a Budai FC fiataljai ellen.

Hozható mérkőzések vártak hétvégén a Dunaújváros PASE utánpótlás labdarúgó csapataira, melyek közül az U17-es és az U19-es gárda is a Budai FC ellen lépett pályára a korosztályos bajnokságok újabb fordulójában. A dunaújvárosi fiatalok közül az U17-esekre várt valamivel nehezebb feladat, ugyanis vasárnapi ellenfelük mindössze egyetlen ponttal gyűjtött eddig kevesebbet az eddigi tíz fordulóban, ám Lőrincz Emil tanítványai ezúttal nem ismertek kegyelmet, s már az első felvonásban átrobogtak vetélytársukon.

A gólgyártást Kovács Barnabás kezdte a 12. percben, s hogy az ellenfél ne is gondoljon a pontszerzésre, arról is gondoskodtak fiataljaink, akik a félidő utolsó negyed órájában újabb három alkalommal mattolták a vendégeket, így a szünetre már 4-0-s előnnyel vonulhattak. A térfélcsere után így már az is belefért a mieinknek, hogy nem növelték tovább előnyüket, ám mivel saját kapujukat is megőrizték a góltól, így nagyon sima, 4-0-s győzelemmel vették át a vezetést az NB III Közép Csoportjának tabelláján.

Képek: DO-archív

Az U19-esek egyértelmű esélyesként várták a hétvégi fordulót, mivel a találkozó előtt hat hellyel álltak jobban vetélytársuknál úgy, hogy egy meccsel kevesebbet is játszottak a vendégeknél. Ehhez képest az ellenfél szerzett vezetést a hetedik percben, s mivel fiataljaink helyzetiket rendre elpuskázták az első félidőben, így a szünetre minimális fővárosi előnnyel vonultak a felek. A fordulás után azért helyreállt a világ rendje, ugyanis Hamar Erik duplájával gyorsan fordított a DPASE, mely a játékrész derekán tovább növelte vezetését, majd a hajrában végleg el is döntötte a meccset, s végül 4-1-es sikerrel erősítette meg második helyét a táblázaton.

Eredmények, gólszerzők

U17
DPASE – Budai FC 4-0
(4-0)
Gólszerzőink: Kovács Barnabás 2, Áman Áron, Schnierer Balázs.

U19
DPASE – Budai FC 4-1
(0-1)
Gólszerzőink: Hamar Erik Viktor 2, Molnár Dániel 1, Holentoner Edvin 1.

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.