Nem hibázott a DPASE

Szárszó Lajos - 2017. november 5. 16:31

Tóth Tibor első félidőben szerzett góljával aratott 1-0-s sikert a Budapest Honvéd második számú együttese ellen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely újabb győzelmének köszönhetően továbbra is tartja a lépést a bajnoki élmezőnnyel.

A nagyszerű formában lévő Dunaújváros ezúttal a fővárosba, a Honvéd második számú csapatához utazott a labdarúgó NBIII 13. fordulójában. Az eddig lejátszott mérkőzésekből és a csapatok tabellán elfoglalt helyéből kiindulva a piros-feketék elleni találkozó esélyesének a Dobos tanítványok tűntek, akik ennek megfelelően a három bajnoki pont megszerzését tűzték ki célul. Abban azonban biztosak lehettünk, hogy ezt nem fogják könnyend adni a Honvéd fiataljai, hiszen ők a jelenlegi tizenkettedik helyükről szerettek volna előrébb lépni. Az első félidő első negyedórájában próbálták kiismerni egymás gyengéit a csapatok, akik a következő tíz, tizenöt perc alatt sem tudtak egymás fölé kerekedni. Megpróbáltak a mieink nagyobb iramot diktálni, de ezt a vendéglátók felvették, bár a játék ekkor kissé csapkolódó volt. Egyedül a pontrúgások után alakultak ki kisebb lehetőségek a Honvéd kapuja előtt, de abból igazi gólveszély nem alakult ki. A kiegyenlített játékot követően a Dunaújvárosnak sikerült ritmust váltania, és a labdát ellenfelénél többet birtokolnia.

Ekkortól kezdve lettek pontosabbak a mieink passzai, mely által több alkalommal sikerült átjátszani a hazai védelmet. A már nyomasztóvá váló labdabirtoklás meghozta a sikert, melyre a 38. percig kellett várni. Ekkor Tóth Tibor centerjátéka hozott eredményt, aki remekül vette át a labdát a tizenhatos vonalánál, sikerrel fordult le védőjéről, majd védhetetlenül lőtt a kapuba (1:0). A bravúros egyéni megmozdulás után jól tartotta előnyét a Dunaújváros, amely jól jött ki a szünet után is. Folytatódott a kiváló labdabirtoklás, miközben több lehetőséget is kidolgoztak csatáraink. Az egyik ilyen helyzet a gólszerző Tóth Tibor, míg a másik, ugyanennek a támadásnak a végén Szepessy Róbert előtt adódott, aki a kipattanó labdát próbálta kissé kiszorított helyzetből kapura lőni. Király Bence is növelhette volna csapatunk előnyét, de rajtuk kívül több játékosunknak is akadtak lehetőségei. A fölényt azonban nem sikerült gólra váltani, viszont a jól szűrő védelmünknek köszönhetően előnyünk nem forgott veszélyben. Amíg hátul stabilak voltunk, addig elől egy kicsivel több pontosságra lett volna szükségünk ahhoz, hogy végleg ledöntsük a meccset. A találkozó hajrájában sem adta ki az irányítást a kezéből csapatunk, amely végül megérdemelt győzelmet aratott.

Tóth Tibor gólja három pontot ért! (Képek: DO-archív)

Dr. Dobos Barnabás vezetőedző, Dunaújváros PASE: Nagyon örülök a győzelemnek és annak, hogy újabb idegenbeli győzelmet arattunk, ráadásul úgy, hogy nem kaptunk gólt. Nagyon masszív, nagyon erős volt ma a védekezésünk mind középpályán, mind a hátsó alakzatban, ennek köszönhetően a Honvéd nem tudott gólveszélyt kialakítani kapunk előtt. Megérdemelten nyertünk egy olyan mérkőzésen, melyen sikerült a védekezési feladatokat teljes mértékben megoldani. Az első félidő kiegyenlített harminc perce után mi irányítottuk a játékot. A pálya középső részén ugyan többször alakultak ki keményebb párharcok, de azok többségét sikerült megnyernünk. Kiváló időszakot mondhatunk magunkénak, hiszen négy forduló sikerén kívül a Vasas legyőzésével a Magyar kupában is győzni tudtunk. Három forduló vár még ránk az idén, melynek az legfontosabb kérdése, hogy mely csapatok tudnak úgy hajrázni, hogy ott legyenek a tabella elején. Mi biztosan ott szeretnénk lenni! Arra készülünk, hogy a téli pihenő előtt büszkék lehessünk őszi teljesítményünkre.

Budapest Honvéd-MFA II. - Dunaújváros PASE 0:1 (0:1)

Budapest Honvéd-MFA II.: Horváth András - Gergényi Bence, Stoiacovici Dávid Tibor, Bodrogi János (Király Ákos a 46. percben), Lukács Dániel (Nagy Gergő a 62. percben), Hegedűs Márk, Kovács Nikolasz, Kecskeméti László, Fehér Imre, Pisont Patrick (Bíró Ákos a 62. percben), Nemes Barna. Vezetőedző: Pisont István.

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor - Zvara Dávid, Csendes Péter, Farkas Viktor, Ferencz Bálint (Barna Zsolt az 58. percben), Csehi Tamás (Karacs Roland a 89. percben), Dorogi Renátó, Tóth Tibor, Szepessy Róbert (Tapiska Géza a 92. percben), Király Bence, Sándor Tamás. Vezetőedző: Dr.Dobos Barnabás László

A rovat további hírei: Sport

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.