Szoros vereség a hollandoktól

spigott - 2017. november 21. 20:58

Mind a négy dunaújvárosi játékos gólt szerzett a magyar női vízilabda válogatottban, de ez sem volt elég a pontszerzéshez a hollandok elleni Világliga találkozón.

A hollandok elleni utrechti találkozóval kezdte meg a Világliga idei küzdelmeit a magyar női vízilabda válogatott. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Szilágyi Dorottyával, valamint Vályi Vandával felálló fiatal magyar csapatra igen kemény feladat várt, ám Bíró Attila szövetségi kapitány abban bízott a mérkőzés előtt, hogy az újonnan beválogatott játékosai igyekeznek élni a csapatba kerülés adta lehetőséggel.

Gurisatti Gréta egy gólt szerzett a hollandok ellen! (Kép: mvlsz-archív/Madar Dávid felvétele)

A találkozó első negyedében igen jól védekezett mindkét együttes, s közel négy percet kellett várni az első találatra, ám ezt nagy sajnáltunkra a hollandok szerezték. A magyar válogatott támadójátéka a játékrész hajrájában vált lényegesen pontosabbá, s előbb Szilágyi Dorottya egyenlített, majd Vályi Vanda bombája után a mieink vonulhattak minimális vezetéssel az első szünetre (1-2). Sokáig azonban nem örülhettünk ennek, mert a második felvonásban alig másfél perc alatt fordítottak a hazaiak, s ugyan Parkes még egalizált, a következő két találatot ismét a hollandok jegyezték, akik így 5-3-ra léptek meg a mieinktől. A félidő vége felé közeledve Garda Krisztina egy szép megúszás végén éles szögből szépíteni tudott az álláson, de újabb magyar gólnak már nem örülhettünk, így a második félidőnek 5-4-es holland előnnyel vágtak neki a felek.

Kép: MTI-archív

A térfélcserét követően Leimeter Dóra egyenlített egy távoli bombával, ám a következő támadásukból azonnal visszavették a vezetést a hollandok, igaz ennek ők sem örülhettek túl sokáig, mert Kasó labdaszerzése után Gurisatti úszott meg, s ahogy azt a DUE-Maarsk Graphics kiválósától megszokhattuk, nem is hagyta ki ziccerét, így a záró etap előtt még teljesen nyílt volt a meccs (6-6). A negyedik negyedre bőven maradt hát izgalom, ám a játékrész első találatát ezúttal a hollandok szerezték, akik jó védekezésüknek, s kapusuk bravúrjainak köszönhetően meg is tartották minimális előnyüket, s végül 7-6-os győzelmet arattak a jól küzdő, de véghajrában két emberelőnyt is kihagyó magyar válogatott ellen.

Hollandia – Magyarország 7-6 (1-2, 4-2, 1-2, 1-0)

Gólszerzőink: Szilágyi 1, Vályi V. 1, Parkes 1, Garda 1, Leimeter 1, Gurisatti 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.